Thaiinspireret nudelret
Fisk på en helt ny måde
Ingredienser
- 400 g fiskefilet af lyssej, torsk, kuller, brosme eller havkat
- NUDLER:
- 400 g risnudler
- SAUCE:
- 1½ spsk tom yum-pasta
- 2 spsk olie, evt. kokosolie
- 1 spsk palmesukker
- (eller muscovado light brown)
- 3 spsk sojasauce
- 1 dåse kokosmælk (400 ml)
- 1 spsk fiskesauce
- GRØNT:
- 1 bundt asparges
- 200 g sukkerærter
- 4 forårsløg
- 1 håndfuld kørvel eller thaibasilikum
- Skær fisken i tern og læg dem på noget køkkenrulle. Kom tom yum-pasta i en gryde med olie og sukker, og varm det forsigtigt op. Tilsæt sojasauce, kokosmælk og fiskesauce. Kog op og sluk for blusset. Knæk den nederste del af aspargesene og skær dem i mindre stykker. Skær sukkerærter og forårsløg i passende stykker. Kog asparges, sukkerærter og forårsløg i letsaltet vand et minut og tag dem op med hulske. Brug kogevandet til risnudlerne senere. Læg fisken i saucen, varm den op og sluk for blusset. Kog risnudlerne, til de er akkurat færdige. Vend sauce, grønsager og nudler forsigtigt sammen, og drys med kørvel eller thaibasilikum.
- TIP: Drys gerne med forskellige friske krydderurter for eksempel koriander, thaibasilikum, dild eller kørvel – det både smager godt og pynter.