Nudler

Thaiinspireret nudelret

Fisk på en helt ny måde

Ingredienser

  • 400 g fiskefilet af lyssej, torsk, kuller, brosme eller havkat
  • NUDLER:
  • 400 g risnudler
  • SAUCE:
  • 1½ spsk tom yum-pasta
  • 2 spsk olie, evt. kokosolie
  • 1 spsk palmesukker
  • (eller muscovado light brown)
  • 3 spsk sojasauce
  • 1 dåse kokosmælk (400 ml)
  • 1 spsk fiskesauce
  • GRØNT:
  • 1 bundt asparges
  • 200 g sukkerærter
  • 4 forårsløg
  • 1 håndfuld kørvel eller thaibasilikum

  1. Skær fisken i tern og læg dem på noget køkkenrulle. Kom tom yum-pasta i en gryde med olie og sukker, og varm det forsigtigt op. Tilsæt sojasauce, kokosmælk og fiskesauce. Kog op og sluk for blusset. Knæk den nederste del af aspargesene og skær dem i mindre stykker. Skær sukkerærter og forårsløg i passende stykker. Kog asparges, sukkerærter og forårsløg i letsaltet vand et minut og tag dem op med hulske. Brug kogevandet til risnudlerne senere. Læg fisken i saucen, varm den op og sluk for blusset. Kog risnudlerne, til de er akkurat færdige. Vend sauce, grønsager og nudler forsigtigt sammen, og drys med kørvel eller thaibasilikum.
  2. TIP: Drys gerne med forskellige friske krydderurter for eksempel koriander, thaibasilikum, dild eller kørvel – det både smager godt og pynter.