Thailandsk kyllingesalat
Det tager vitterligt kun 15 minutter at lave denne super lækre thaiinspirerede kyllingesalat. Salaten er knasende sprød, fyldt med krydderurter og med et bid af chili.
4
Total:15 minutter
Ingredienser
- 500 g kyllingefilet
- 1 spsk groft stødt sort peber
- 1 tsk groft stødt koriander
- 1 tsk havsalt
- 2 spsk olie
- 100 g grønne asparges og sukkerærter
- 2 gulerødder
- 1 agurk
- 1 bdt. forårsløg
- 1 rødløg
- 2 små pak choi/alternativt spidskål
- 1 pakke sukkerærtespirer
- 1 håndfuld af henholdsvis thai-basilikum, mynte og koriander
- 300 g kogte fuldkornsnudler
- Lime-dressing:
- 15 g rørsukker
- Saft af 1 lime
- 1 spsk fishsauce
- 2 udkernede, finthakkede chili
- 1 fed knust hvidløg
Sådan gør du:
- Dup kødet tørt. Bland peberkorn, koriander og salt og gnid kødet godt hermed, før det grilles eller steges 4-5 minutter på hver side. Snit alle grønsager fint, bland dem med spirer, krydderurter samt nudler. Rør dressingen sammen og sørg for, at sukkeret er opløst. Skær eller riv kyllingekødet i mindre stykker, bland dem let med salaten, der anrettes og dryppes med dressingen.
- Energi pr. person: 650 kcal, fedt 26%, protein 27%, kulhydrat 47%