salat

Thailandsk kyllingesalat

Det tager vitterligt kun 15 minutter at lave denne super lækre thaiinspirerede kyllingesalat. Salaten er knasende sprød, fyldt med krydderurter og med et bid af chili.

4

Total:15 minutter

Ingredienser

  • 500 g kyllingefilet
  • 1 spsk groft stødt sort peber
  • 1 tsk groft stødt koriander
  • 1 tsk havsalt
  • 2 spsk olie
  • 100 g grønne asparges og sukkerærter
  • 2 gulerødder
  • 1 agurk
  • 1 bdt. forårsløg
  • 1 rødløg
  • 2 små pak choi/alternativt spidskål
  • 1 pakke sukkerærtespirer
  • 1 håndfuld af henholdsvis thai-basilikum, mynte og koriander
  • 300 g kogte fuldkornsnudler
  • Lime-dressing:
  • 15 g rørsukker
  • Saft af 1 lime
  • 1 spsk fishsauce
  • 2 udkernede, finthakkede chili
  • 1 fed knust hvidløg

Sådan gør du:

  1. Dup kødet tørt. Bland peberkorn, koriander og salt og gnid kødet godt hermed, før det grilles eller steges 4-5 minutter på hver side. Snit alle grønsager fint, bland dem med spirer, krydderurter samt nudler. Rør dressingen sammen og sørg for, at sukkeret er opløst. Skær eller riv kyllingekødet i mindre stykker, bland dem let med salaten, der anrettes og dryppes med dressingen.
  2. Energi pr. person: 650 kcal, fedt 26%, protein 27%, kulhydrat 47%