Tigerrejer i hvidløg
Kan du spise dig til mere energi og livsglæde? Ja, hvis du vælger de rigtige råvarer. Ernæringsekspert Louise Bruun arbejder efter overbevisningen om at mad gør glad, og her laver hun en salat, du kan spise dig mæt og glad i.
4
Ingredienser
- 4 blommetomater i halve
- 12 tigerrejer
- 40 g økologisk smør
- ½ tsk chiliflager
- Saft og skal af ½ fintrevet økologisk citron
- 50 g kalamataoliven
- 4 fed finthakket hvidløg
- ½ bundt hakket kruspersille
Sådan gør du:
- Befri rejerne for deres skaller. Tag en pande og varm den godt op. Kom halvdelen af smørret på og sauter rejerne i ca. halvandet minut. Ryst panden undervejs.
- Tilsæt halverede tomater, chili, oliven, skal og saft fra citron − sauter igen i et par minutter. Kom til sidst hvidløg, persille og resten af smørret i. Lad det svitse godt igennem i nogle sekunder og server rygende varm..
- VÆRD AT VIDE! Rejer er fyldt med mineraler og fedtsyrer – gode til hjernen, gode mod stress og derfor også gode for din søvn.