To juleopskrifter fra Hjerteforeningen
Opskrifterne er hentet i Hjerteforeningens store opskriftsamling.
Ingredienser
- Rødkålssalat med appelsin
- 3 dl friskpresset appelsinsaft
- 1 fintsnittet rødkål
- 1 spsk olie
- 1 dl eddike, fx æble- eller hindbæreddike
- 2 dl friskpresset appelsinsaft
- 50 g sirup (kan erstattes af brun farin)
- 50 g soltørrede tranebær
- Hjertekærlig Ris a la mande
- 1 dl grødris
- 1 dl vand
- 4 dl skummet-, mini- eller letmælk
- 50 g mandler
- ¼ tsk. salt
- ½ stang vanille
- ½ dl flormelis
- 1 dl piskefløde
- 1 glas dessertkirsebær (ca. 400 g)
- 25 g sukker (kan udelades)
- ½ dl vand
- Rødkålssalat med appelsin
- Til rødkålen varmes olien i en stor gryde og kålen svitses let. Tilsæt eddike og lad det fordampe.
- Hæld appelsinsaft på kålen, dæk med låg og lad den simre ved svag varme i ca. 45 min., til den er mør.
- Tilsæt sirup og vend tranebær i rødkålen.
- Hjertekærlig Ris a la mande
- Kog risene op med vandet og lad det koge 4-5 min. Tilsæt mælken og rør konstant indtil det koger igen. Brug evt. en træpalet som grydeske, da den kan nå store områder af bunden af gryden på en gang. Tilsæt salt, læg låg på.
- Pak gryden ind i et viskestykke eller håndklæde og pak den derefter ind i en eller flere dyner. Med denne ”høkassemetode” er grøden færdig efter en time - helt uden at være brændt på og uden, at man behøver at røre mere i den.
- Lad grøden køle af i en skål, når den er færdig. Kog mandlerne op i lidt vand. Hæld vandet fra og smut mandlerne. Husk at tage én hel mandel fra, hvis der er mandelgave og hak resten groft.
- Rør mandlerne i risengrøden sammen med marven af vanillestangen og flormelis. Pisk fløden til skum og vend det i grøden. Smag evt. til med mere flormelis og kom evt. den hele mandel i.
- Opskrifterne er hentet i Hjerteforeningens store opskriftsamling. Find flere opskrifter på www.hjerteforeningen.dk