Tomatpasta med ricotta
4 personer
Ingredienser
- 500 g cocktailtomater
- 1-2 spsk. frisk rosmarin
- 6 fed hvidløg
- 5 spsk. olivenolie
- salt og peber
- 400 g pasta, f.eks. spaghetti
- 300 g ricotta (italiensk friskost) eller 150 g fetaost
- 100 g parmaskinke
- 1 dl friskrevet parmesanost
- 1 dl snittede basilikumblade
- Fordel tomater, rosmarin og hvidløg i en bradepande på bagepapir. Dryp olivenolie over, og krydr med salt og peber. Stil
- fadet i ovnen ved 180 gr. på midterste ovnribbe ca. 30 min.
- Kog pastaen efter anvisning på emballagen, og afdryp den i en sigte. Kom pastaen tilbage i gryden. Si væsken fra tomaterne,
- og hæld den i pastaen. Kom pastaen i 4 dybe tallerkner. Smuldr ricottaost over.
- Fordel parmaskinke i strimler, parmesan, basilikumblade og tomater over.
- Server straks.