Tomattærte

Tomattærte med gedeost og timian

En skøn tomattærte med masser af smag og fylde. Er du ikke til gedeost, så skift prøv med mozarella og basilikum. Uhm!

Ingredienser

  • Tærtedej:
  • 150 g hvedemel
  • 50 g fuldkorns- eller grahamsspeltmel
  • ½ tsk salt
  • 80 g smør
  • 100 g ricotta
  • Fyld:
  • 150 g ricotta
  • 2 æg
  • 2 spsk minimælk
  • Salt og friskkværnet peber
  • 4-5 tomater
  • 100 g gedeost eller mozzarella light
  • Timian

  1. Kom mel og salt i en skål, hak smørret ud heri, tilsæt ricotta, ælt dejen sammen og læg den koldt en halv times tid. Rul dejen ud, beklæd en tærteform af metal og med løs bund – 24 cm i diameter – med dejen. Tryk dejen fast til kanterne og skær overflødig dej af.
  2. Prik tærtebunden med en gaffel, læg et stykke bagepapir over, fyld op med tørrede bønner, ris eller linser og forbag tærten ved 200° i 15 minutter. Fjern papir og indhold.
  3. Pisk ricotta, æg og mælk sammen, smag til med krydderier, bred fyldet i tærten og læg tynde skiver af gedeost eller mozzarella på. Skær tomaterne i tynde skiver og læg dem på toppen, drys med lidt timian og bag tærten færdig yderligere 20-30 minutter. Server tærten lun.
  4. Energi pr. person: 350 kcal, fedt 42%, protein 17%, kulhydrat 41%