Tomattærte med gedeost og timian
En skøn tomattærte med masser af smag og fylde. Er du ikke til gedeost, så skift prøv med mozarella og basilikum. Uhm!
Ingredienser
- Tærtedej:
- 150 g hvedemel
- 50 g fuldkorns- eller grahamsspeltmel
- ½ tsk salt
- 80 g smør
- 100 g ricotta
- Fyld:
- 150 g ricotta
- 2 æg
- 2 spsk minimælk
- Salt og friskkværnet peber
- 4-5 tomater
- 100 g gedeost eller mozzarella light
- Timian
- Kom mel og salt i en skål, hak smørret ud heri, tilsæt ricotta, ælt dejen sammen og læg den koldt en halv times tid. Rul dejen ud, beklæd en tærteform af metal og med løs bund – 24 cm i diameter – med dejen. Tryk dejen fast til kanterne og skær overflødig dej af.
- Prik tærtebunden med en gaffel, læg et stykke bagepapir over, fyld op med tørrede bønner, ris eller linser og forbag tærten ved 200° i 15 minutter. Fjern papir og indhold.
- Pisk ricotta, æg og mælk sammen, smag til med krydderier, bred fyldet i tærten og læg tynde skiver af gedeost eller mozzarella på. Skær tomaterne i tynde skiver og læg dem på toppen, drys med lidt timian og bag tærten færdig yderligere 20-30 minutter. Server tærten lun.
- Energi pr. person: 350 kcal, fedt 42%, protein 17%, kulhydrat 41%