Tranebærkage

Tranebærkage

„Vendekage“ eller upside down-kage har de fleste af os fået med ananas eller måske æbler. Her har vi brugt tranebær, som giver farve på en bleg februardag.

(5-6 personer)

Ingredienser

  • De sukrede bær er i bunden af formen, når kagen bages. Efter bagning vendes kagen, så de varme, sukrede bær kommer opad.
  • Arbejdstid: 40 min.
  • Bagetid: ca. 30 min.
  • Fryse-egnet
  • 225 g tranebær
  • 50 g smør
  • 150 g sukker (knap 2 dl)
  • Dej:
  • 3 æg
  • 150 g sukker (knap 2 dl)
  • 1 tsk stødt kanel
  • 150 g mel (2 1/2 dl)
  • 2 spsk sødmælk
  • 100 g smør (smeltet)

  1. Skyl tranebærrene oglad dem dryppe godtaf. Smelt smørret påen pande og rør sukkereti, til det er smeltetHjemmet nr. 8 · 2007 · 23Superlækkertranebærkagelet.
  2. Kom tranebærrenepå panden og rør om,så bærrene dækkes afden flydende sirup.
  3. Tagpanden fra varmen oghæld de afsvalede bæri en smurt springform,24 cm i diam.
  4. Pisk ægog sukker godt sammenog rør kanelblandet meli.
  5. Tilsæt mælken og detsmeltede smør. Hælddejen over bærrene. Bagkagen ved 175 grader ica. 30 min.
  6. Når kagener afkølet lidt, vendesden, så bærrene venderopad.
  7. Vær forsigtig, nårdu vender – man kannemt brænde sig på denvarme sukkerlage ognogle af bærrene, somvil løsne sig.
  8. Kagen servereskold eller lun medflødeskum til.
  9. Godt at vide:- Tranebær importeres fortrinsvis fra USA.- De røde bær forhandles ikke i løs vægt, men i plastposer af ca. 350 g. Se i supermarkedets grøntafdeling. - Tranebær kan erstattes af tyttebær.