Tranebærkage
„Vendekage“ eller upside down-kage har de fleste af os fået med ananas eller måske æbler. Her har vi brugt tranebær, som giver farve på en bleg februardag.
(5-6 personer)
Ingredienser
- De sukrede bær er i bunden af formen, når kagen bages. Efter bagning vendes kagen, så de varme, sukrede bær kommer opad.
- Arbejdstid: 40 min.
- Bagetid: ca. 30 min.
- Fryse-egnet
- 225 g tranebær
- 50 g smør
- 150 g sukker (knap 2 dl)
- Dej:
- 3 æg
- 150 g sukker (knap 2 dl)
- 1 tsk stødt kanel
- 150 g mel (2 1/2 dl)
- 2 spsk sødmælk
- 100 g smør (smeltet)
- Skyl tranebærrene oglad dem dryppe godtaf. Smelt smørret påen pande og rør sukkereti, til det er smeltetHjemmet nr. 8 · 2007 · 23Superlækkertranebærkagelet.
- Kom tranebærrenepå panden og rør om,så bærrene dækkes afden flydende sirup.
- Tagpanden fra varmen oghæld de afsvalede bæri en smurt springform,24 cm i diam.
- Pisk ægog sukker godt sammenog rør kanelblandet meli.
- Tilsæt mælken og detsmeltede smør. Hælddejen over bærrene. Bagkagen ved 175 grader ica. 30 min.
- Når kagener afkølet lidt, vendesden, så bærrene venderopad.
- Vær forsigtig, nårdu vender – man kannemt brænde sig på denvarme sukkerlage ognogle af bærrene, somvil løsne sig.
- Kagen servereskold eller lun medflødeskum til.
- Godt at vide:- Tranebær importeres fortrinsvis fra USA.- De røde bær forhandles ikke i løs vægt, men i plastposer af ca. 350 g. Se i supermarkedets grøntafdeling. - Tranebær kan erstattes af tyttebær.