Trifli med balsamicocreme

Trifli med balsamicocreme

Ingredienser

  • Arbejdstid:
  • 15 min.
  • Kogetid:
  • 5 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • 2 tsk majsstivelse
  • 1 dl fløde
  • 1 bæger pasteuriserede æggeblommer
  • 1/2 tsk vaniljesukker
  • 1/2 dl hvid balsamico
  • 1/2 dl vand
  • 1/2 dl sukker
  • 10 g smør
  • 250-300 g friske bær
  • 6-8 sprøde kager

  1. Rør majsstivelse og fløde sammen i en skål og tilsæt æggeblommer og vanilje.
  2. Kom balsamico i en lille gryde og kog det igennem et par min.
  3. Tilsæt vand og sukker og kog, til sukkeret er opløst.
  4. Pisk den kogende lage i æggeblommerne og hæld det tilbage i gryden.
  5. Pisk det over varmen, til det lige når kogepunktet.
  6. Tag gryden af varmen, pisk det kolde smør i og hæld cremen i en skål til afkøling.
  7. Anret den kolde creme med friske bær og sprøde kager.