Tyrkiske brød

Tyrkiske brød

I Tyrkiet får man de lette, flade brød med nigellaeller sesamdrys, og de er nemmeat bage.

8 stk.

Tyrkiske brød

  • 3 dl vand
  • 25 g gær
  • 1 tsk. salt
  • 2 spsk. olivenolie
  • ca. 450 g mel
  • Til pensling og drys:
  • 1-2 dl yoghurt
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 æg
  • nigella- eller sesamfrø

  1. Bland vand, smuldret gær, salt og olie i dejskålen. Tilsæt gradvist melet, mens du rører med piskerisene på håndmikseren. Skift til dejkrogene, når dejen tager form, og ælt den grundigt. Den skal være ret lind. Dæk den til, og lad den hæve en times tid.
  2. Slå dejen ned, del den i 8 klumper, og tril dem til boller. Bollerne trykkes flade, og så skal de – i princippet – tages op og svinges lidt i luften, så de bliver lange og tynde. Er man ikke vokset op med den kunst, kan man trykke bollerne flade med fingerspidserne. Da dejen er elastisk, må det gentages et par gange med mindst 10 minutters interval.
  3. Pisk yoghurt, olie og æg sammen, og pensl brødene tykt med blandingen. Hvis hullerne efter fingerspidserne er forsvundet, må du trykke igen inden penslingen. Bag brødene ved 225 gr. i ca. 15 min.