Vaniljekranse

Vaniljekranse

Hjemmebagte småkager giver den helt rigtige duft af jul i huset, her får du opskriften på klassiske vaniljekranse, for uden dem, så er det jo bare ikke rigtig jul.

ca. 30 stk.

Ingredienser

  • 250 g hvedemel
  • ½ tsk. hjortetakssalt
  • korn af 1 vaniljestang
  • 100 g smuttede og meget finthakkede mandler, gerne blendede
  • 200 g smør
  • 125 g sukker
  • 1 æg

  1. Bland hvedemel, hjortetakssalt, vaniljekorn og mandler i en skål. Smuldr smørret i. Saml dejen med ægget. Dæk skålen til, og stil den i køleskab 30 min.
  2. Kom dejen i en kraftig stofsprøjtepose med stjernetylle, og sprøjt dem ud i ringe direkte på bagepapir, eller kør dejen gennem kødhakkerens stjerneplade. Hvis du bruger maskine, så skær strimlerne til, så de er ca. 7 cm lange. Sæt dem sammen til kranse på bagepapir på en bageplade.
  3. Bag kagerne ved 200 gr. på andenøverste ovnribbe ca. 8 min.