Frikadeller

Velsmagende klassiker - Frikadeller og kartoffelsalat

Vil du tabe et par kilo eller gerne holde vægten? Og stadig spise lækkert mad? Så får du en sund ret.

4

Ingredienser

  • 450 g hakket kalkun- eller kyllingekød
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk peber
  • 1 æg
  • 1 hakket løg
  • 1-2 fed knust hvidløg
  • 1 spsk finthakket grøn chili
  • 1 dl basilikumblade
  • olie til stegning
  • BROGET KARTOFFELSALAT:
  • 600 g kogte, kolde kartofler
  • 250 g blomkålsbuketter
  • 1 dl friskbælgede ærter
  • 1 bdt snittede radiser
  • CREME:
  • 1,5 dl skyr
  • 2 spsk mayonnaise
  • TILBEHØR:
  • 1 bakke karse

Sådan gør du:

  1. Rør kalkunkødet med salt, peber, æg og finthakket eller revet løg samt knust hvidløg, chili og masser af hakket basilikum til en sammenhængende og fast fars − eller endnu nemmere: kør det hele i en foodprocessor. Form farsen til 12 frikadeller. Varm olien på en pande.
  2. Læg frikadellerne på panden. Brun dem ca. to minutter på hver side. Skru ned til middel varme og steg frikadellerne, til de er gennemstegte. Vend dem jævnligt. Skær kartoflerne i mindre stykker − ikke for små − og bland dem med blomkål, ærter og radiser. Rør alle ingredienser til cremen sammen og smag den til med wasabi, salt og peber. Vend cremen med grønsagerne og drys salaten med karse, før den serveres til frikadellerne.
  3. ENERGI PR. PERSON: 400 kcal, fedt 30%, protein 35%, kulhydrat 35%.