Vietnamesisk salat med kylling og spidskål

Vietnamesisk salat med kylling og spidskål

Salaterne her kan sagtens gøre det ud for et helt frokost- eller aftensmåltid. Suppler evt. med en af desserterne, hvis det er dagens hovedmåltid.

4 pers.

Ingredienser

  • 1 rødløg
  • 1 spsk. risvinseddike
  • 1 spsk. sukker
  • salt
  • 500 g kyllingebryst, kogt eller ovnstegt
  • 1 lille spidskål
  • 2 spsk. limesaft
  • 1-2 spsk. fishsauce
  • 1 spsk. friskhakket mynte
  • 1 spsk. friskhakket koriander eller persille
  • salt og peber
  • Tilbehør:
  • løse ris (60 g ris, tør vægt, pr. pers.)

  1. Skær løget i halve, og skær det herefter i tynde skiver. Læg dem i en skål, hæld vineddike, ukker og salt ved, og lad løget marinere 30 min.
  2. Skær afkølet kyllingebryst i skiver, og snit spidskålen.
  3. Si marinaden fra løget. Pisk limesaft og fishsauce i løgmarinaden. Vend løg og spidskål i denne marinade. Vend kylling, mynte og koriander i, og smag til med salt og peber.