Vietnamesisk salat med kylling og spidskål
Salaterne her kan sagtens gøre det ud for et helt frokost- eller aftensmåltid. Suppler evt. med en af desserterne, hvis det er dagens hovedmåltid.
4 pers.
Ingredienser
- 1 rødløg
- 1 spsk. risvinseddike
- 1 spsk. sukker
- salt
- 500 g kyllingebryst, kogt eller ovnstegt
- 1 lille spidskål
- 2 spsk. limesaft
- 1-2 spsk. fishsauce
- 1 spsk. friskhakket mynte
- 1 spsk. friskhakket koriander eller persille
- salt og peber
- Tilbehør:
- løse ris (60 g ris, tør vægt, pr. pers.)
- Skær løget i halve, og skær det herefter i tynde skiver. Læg dem i en skål, hæld vineddike, ukker og salt ved, og lad løget marinere 30 min.
- Skær afkølet kyllingebryst i skiver, og snit spidskålen.
- Si marinaden fra løget. Pisk limesaft og fishsauce i løgmarinaden. Vend løg og spidskål i denne marinade. Vend kylling, mynte og koriander i, og smag til med salt og peber.