Wienerschnitzler

Wienerschnitzler

En wienerschnitzel er nem mad på en hverdag eller på en fredag aften, hvor der skal være tid til hygge med børnene.

4 personer

Ingredienser

  • 4 store, tynde skiver kalve- eller skinkeschnitzler af inderlår (ca. 500 g)
  • hvedemel
  • salt, peber
  • 1 sammenpisket æg
  • 3 dl rasp
  • ca. 15 g smør
  • 2 spsk. olie
  • 4 citronskiver
  • 4-8 ansjosfileter
  • kapers
  • høvlet peberrod
  • Tilbehør:
  • røsti fra frost eller ovnstegte kartoffelbåde
  • Giv gerne dampede grønne bønner og/eller salat til.

  1. Bank kødet let med hånden. Vend først schnitzlerne i mel med salt og peber, derefter i sammenpisket æg og sidst i raspen. Varm smør og olie på en pande, til det er gyldent. Brun schnitzlerne på begge sider, og steg dem herefter ved jævn varme ca. 2 min. på hver side.
  2. Læg de stegte schnitzler på et varmt fad. Læg en skive citron på hvert kødstykke. Lav en ring af ansjos på hver, og fyld kapers i hullet. Pynt med høvlet peberrod.