Ymerfromage med rugbrødsdrys

Ymerfromage med rugbrødsdrys

6 pers.

Ingredienser

  • 5 blade husblas
  • 5 dl ymer
  • 1 dl sukker
  • korn af 1 stang vanilje
  • 2 dl piskefløde
  • Rugbrødsdrys:
  • 100 g rugbrød, gerne daggammelt
  • 15 g smør
  • 3 spsk. brun farin
  • Tilbehør:
  • ovnbagte rabarber

  1. Udblød husblassen i koldt vand 10 min. Tag bladene op, og smelt dem i det vand, der følger med, enten i mikroovn eller overvandbad. Rør ymer, sukker og vaniljekorn sammen. Rør lidt af ymerblandingen i husblassen, og tilsæt herefter husblasblandingeni ymeren lidt ad gangen. Pisk fløden til blødt skum, og vend den forsigtigt i. Fordelymerblandingen i portionsglas eller i en skål. Stil fromagen i køleskabet tildækket i minimum 4 timer.
  2. Riv rugbrødet på et råkostjern. Smelt smørret på en pande, og kom rugbrødssmulderet og brun farin på panden. Svits det hele under omrøring 3-5 min., og lad det køle af.
  3. Server ymerfromagen med rugbrødsdrys og evt. ovnbagte rabarber. Ovnbagte rabarber:200 g rabarberstilke 4-5 spsk. sukker Skær 200 g rabarberstilke i skiver. Læg dem i et ovnfast fad, og drys med 4-5 spsk.sukker. Stil dem i ovnen ved 200 gr. i 20-30 min., og lad dem køle af. Du kan evt. tilsætte lidt korn fra en vaniljestang.