Ymerfromage med rugbrødsdrys
6 pers.
Ingredienser
- 5 blade husblas
- 5 dl ymer
- 1 dl sukker
- korn af 1 stang vanilje
- 2 dl piskefløde
- Rugbrødsdrys:
- 100 g rugbrød, gerne daggammelt
- 15 g smør
- 3 spsk. brun farin
- Tilbehør:
- ovnbagte rabarber
- Udblød husblassen i koldt vand 10 min. Tag bladene op, og smelt dem i det vand, der følger med, enten i mikroovn eller overvandbad. Rør ymer, sukker og vaniljekorn sammen. Rør lidt af ymerblandingen i husblassen, og tilsæt herefter husblasblandingeni ymeren lidt ad gangen. Pisk fløden til blødt skum, og vend den forsigtigt i. Fordelymerblandingen i portionsglas eller i en skål. Stil fromagen i køleskabet tildækket i minimum 4 timer.
- Riv rugbrødet på et råkostjern. Smelt smørret på en pande, og kom rugbrødssmulderet og brun farin på panden. Svits det hele under omrøring 3-5 min., og lad det køle af.
- Server ymerfromagen med rugbrødsdrys og evt. ovnbagte rabarber. Ovnbagte rabarber:200 g rabarberstilke 4-5 spsk. sukker Skær 200 g rabarberstilke i skiver. Læg dem i et ovnfast fad, og drys med 4-5 spsk.sukker. Stil dem i ovnen ved 200 gr. i 20-30 min., og lad dem køle af. Du kan evt. tilsætte lidt korn fra en vaniljestang.