Yoghurt-is i skaller

Yoghurt-is i skaller

Ingredienser

  • Arbejdstid:
  • 45 min.
  • Bagetid:
  • ca. 10 min.
  • Frysetid:
  • 2-3 timer
  • (6 personer)
  • 4 pasteuriserede æggeblommer
  • 100 g sukker (ca. 1 ½ dl)
  • 1 stang vanilje
  • ½ liter græsk yoghurt
  • Puré:
  • 250 g hindbær
  • 100 g sukker
  • Kageskaller:
  • 150 g mel (2 ½ dl)
  • 100 g smør
  • 50 g flormelis
  • 1 æggeblomme

  1. Is: Pisk æggeblommer og sukker godt og pisk vaniljekorn i. Vend yoghurten i. Frys isen 2-3 timer.
  2. Puré: Rør bær med sukker og pres det evt gennem en sigte.
  3. Kageskaller: Findel fedtstoffet i melet og bland flormelis i. Tilsæt æggeblommen og saml dejen.
  4. Rul dejen ud til en tynd plade og udstik runde dejplader, som passer til små smurte kageforme. Bag skallerne ved 175 grader i 8-10 min.
  5. Anretning: Kom en kugle is i hver kageskal og top med lidt puré, og/eller sæt skallerne på puré på portionstallerkner.