Yoghurt-is i skaller
Ingredienser
- Arbejdstid:
- 45 min.
- Bagetid:
- ca. 10 min.
- Frysetid:
- 2-3 timer
- (6 personer)
- 4 pasteuriserede æggeblommer
- 100 g sukker (ca. 1 ½ dl)
- 1 stang vanilje
- ½ liter græsk yoghurt
- Puré:
- 250 g hindbær
- 100 g sukker
- Kageskaller:
- 150 g mel (2 ½ dl)
- 100 g smør
- 50 g flormelis
- 1 æggeblomme
- Is: Pisk æggeblommer og sukker godt og pisk vaniljekorn i. Vend yoghurten i. Frys isen 2-3 timer.
- Puré: Rør bær med sukker og pres det evt gennem en sigte.
- Kageskaller: Findel fedtstoffet i melet og bland flormelis i. Tilsæt æggeblommen og saml dejen.
- Rul dejen ud til en tynd plade og udstik runde dejplader, som passer til små smurte kageforme. Bag skallerne ved 175 grader i 8-10 min.
- Anretning: Kom en kugle is i hver kageskal og top med lidt puré, og/eller sæt skallerne på puré på portionstallerkner.