Dine sneakers afslører en hel del om dig.

Foto: All Over Press Dine sneakers afslører en hel del om dig.

Sneakers typer

11 typer: Det siger dine sneakers om dig

Dine sneakers afslører en hel del om dig. Er du klar til at høre den uvidenskabelige, ikke-antropologiske sandhed om dit fodtøj?

Nike, Chanel, Adidas, New Balance eller noget helt femte. Vi elsker sneakers. De passer til hverdag, til gåturen og til fest. Vi har udvalgt 11 typer, og hvad de siger om dig. Ironi kan forekomme.

Nike Air Huarache

Der er ikke noget, der frister sarte, gadesmarte sjæle som et par sneakers, der er overalt på gaden, men ikke til at opstøve i en butik. Det startede med den kridhvide relancering, som blev revet væk, og herefter fulgte adskillige par med akavede neon nuancer og dets lige. For et år siden var det farven på skoen, der skilte medløbere fra frontløbere. I dag er du bare sent ude lige meget hvad; hvid, grå eller neonlyserød.

Vans

Du er udefinerbar. Måske en sneakers-entusiast, der manglede noget at stille din umættelige appetit med efter du havde opstøvet alle de fede modeller, en drengepige eller fashionista, hvis du ejede de sort- og hvidternede for et par år siden. Kamæleon på skofronten. En bedrager. Sandsynligheden for at du rent faktisk kan stå på det skateboard, skoene var designet med henblik på, er lille.

Adidas NMD

Du har formentlig set indersiden af et fitness-center på et tidspunkt i dit liv, og vil rigtig gerne have, at din omverden er med på, hvor sporty, sund og atletisk, du kan (eller ønsker at) være. Derfor har du valgt denne sko, der praktisk talt lader dig gå fra linoleumsgulvet i FitnessDK til paketten på kontoret uden folk kigger. Har du også en drikkedunk med logo stående ved computeren?

Nike Air Max Plus Premium TN.

Ja, der tog undergrunden lige røven på dig. Du spænder dagligt et par traktordæk på fødderne og føler dig speciel, fordi du har haft modet til at vælge de grimmeste sko i butikken. Tillykke, du er den ironiske fashionista, der sikkert også ejer noget med tre striber ned ad siden og en ægte guldkæde, mens du cykler hovedstaden flad med 90'er-musik i ørerne.

Stan Smith

Du startede sikkert ud med Converse i din ungdom, men føler alligevel du var blevet de lettere autonome ergonomiske forbrydelser for voksen, og derfor har du kastet din kærlighed på næste trin indenfor neutralt fodtøj. Du vækker ikke opsigt, er ikke med allerlængst fremme, men hænger heller ikke i bremsen. En god middel. Leverpostej. Og det er der mange sunde mennesker, der er vokset op på.

Chanel-sneakers

Det handler ikke om, hvad dine sneakers kan bidrage med visuelt. Du vil bare gerne have, at folk skal tro/vide, du har dollars i banken. Du er et luksusmodedyr, der værdisætter din stil ud fra tallet på prismærket mere end din unikke stil eller det gode fund. Det imponerende er, at du slet ikke føler dig snydt. Og det er også en bedrift.

Nike Free

Du har fanget, at sneakers er et hit, men er ikke til fals for trends. Overhovedet. Slet ikke. Derfor tramper du stadig rundt i dine sneakers med god luft til tæerne og til en pris, der ikke kan kaldes andet end stærk, hvilket sikkert er årsagen til, at du stadig ejer og bruger et par. Du er uimponeret. Umoderne.

Plateau-sneakers

Du er feminin med stort F, eller også blev du ikke tildelt flest centimeter i voksealderen. Konfronteret med dit største mareridt, den afslappede normcore-tendens, har du set dig nødsaget til at ty til sneakergenrens største brøler, der er ortopædskomagerens svar på håndkøbsmedicin til de splittede. Selvmedicinering ender sjældent godt.

Adidas Superstar

Her er tale om en sko, der har adskillige typer i sin fanskare. Både de svagt farveseende (Pharells super colour) og dem, der ligger midt i den lune leverpostej sammen med Stan-fascisterne (standard farver). De siger ikke meget om dig – andet end at du eventuelt er svært glad for gul. Eller pink. Eller bare gerne vil have sko på.

New Balance 990GL3

Du læser dit Eurowoman troligt, og ved, at det nu er tid til at jagte New Balance endnu en gang. Den hvide og grå version er forsvundet som dug fra solen på hele den virtuelle shoppeflade. Til gengæld kan du være heldig at opstøve et par i en anden farve. Men skynd dig. Om lidt sikrer de dig blot en plads i båden med Hurauche-bærende individer.

Converse.

Enten drømmer du om dreadlocks, ellers også er du af den opfattelse "if it ain't broke, don't fix it". Ser vi bort fra den urimeligt korte levetid på hver enkelt par sko, er der her tale om en survivor, og du har formentlig en forkærlighed for det tidløse, når du klæder dig på. Et par skinny jeans og en strikcardigan har aldrig skadet nogen. Eller ophidset.

Artiklen er oprindeligt udgivet i 2017. Genudgivet i 2020 af Kristian Hindø-Lings.

Se, hvad vi ellers skriver om: Sneakers, Sko, Modeuge, Trends og Lister