Dine sneakers afslører en hel del om dig.
SPONSORERET indhold

11 typer: Det siger dine sneakers om dig

Dine sneakers afslører en hel del om dig. Er du klar til at høre den uvidenskabelige, ikke-antropologiske sandhed om dit fodtøj?

Af: Redaktionen Foto: All Over Press
12. jan. 2020 | Mode | ALT.dk

Nike, Chanel, Adidas, New Balance eller noget helt femte. Vi elsker sneakers. De passer til hverdag, til gåturen og til fest.

LÆS OGSÅ: Samarbejdet INGEN har bedt om: Balenciaga-Crocs ... med hæl?!

Vi har udvalgt 11 typer, og hvad de siger om dig. Disclaimer: Ironi kan forekomme.

Nike Air Huarache.

Der er ikke noget, der frister sarte, gadesmarte sjæle som et par sneakers, der er overalt på gaden, men ikke til at opstøve i en butik. Det startede med den kridhvide relancering, som blev revet væk, og herefter fulgte adskillige par med akavede neonnuancer og deslige. For et par år siden var det farven på skoen, der adskilte medløbere fra frontløbere. I dag er du bare sent ude lige meget hvad; hvid, grå eller neonlyserød.

Vans.

Du er udefinerbar. Måske en sneakers-entusiast, der har manglet noget at stille din umættelige appetit med, efter du har opstøvet alle de fede modeller. Måske en drengepige eller fashionista, hvis du var én af dem, der ejede de sort- og hvidternede for et par år siden. En vaskeægte kamæleon på skofronten, det er der ingen tvivl om. Eller måske bare en bedrager. Sandsynligheden for, at du rent faktisk kan stå på det skateboard, som skoene var designet med henblik på, er lille.

Adidas NMD.

Du har formentlig set indersiden af et fitnesscenter på et tidspunkt i dit liv og vil rigtig gerne have, at din omverden er med på, hvor sporty, sund og atletisk du kan (og/eller ønsker at) være. Derfor har du valgt denne sko, der praktisk talt lader dig gå fra linoleumsgulvet i FitnessDK til parketgulvet på kontoret, uden at folk kigger. Har du også en drikkedunk med et sejt logo stående ved computeren?

Nike Air Max Plus Premium TN.

Ja, der tog undergrunden lige røven på dig. Du spænder dagligt et par traktordæk på fødderne og føler dig speciel, fordi du har haft modet til at vælge de grimmeste sko i butikken. Tillykke, du er den ironiske fashionista, der sikkert også ejer noget med tre striber ned ad siden og en ægte guldkæde, mens du cykler hovedstaden flad med 90'er-musik i ørerne. Er det helt forkert?

Stan Smith.

Du startede sikkert ud med Converse i din ungdom, men føler nu, at du er blevet de lettere autonome og ergonomiske forbrydelser for voksen, og derfor har du kastet din kærlighed på næste trin indenfor neutralt fodtøj. Du vækker hverken opsigt, eller er med allerlængst fremme, men hænger heller ikke i bremsen. Med Stan Smith-skoen har du lagt dig lunt i midten. Vi taler en klassiker på linje med leverpostejen. Og det er der mange sunde mennesker, der er vokset op på.

Chanel-sneakers.

Det handler ikke om, hvad dine sneakers kan bidrage med visuelt. Du vil bare gerne have, at folk skal tro/vide, at du har dollars i banken. Du er et luksusmodedyr, der værdisætter din stil ud fra det tal, der står på prismærket, mere end din unikke stil eller det gode fund i den lokale genbrugsbutik. Det imponerende er, at du slet ikke føler dig snydt. Og det er også en bedrift.

Nike Free.

Du har fanget, at sneakers er et hit, men er ikke til fals for trends. Overhovedet. Slet ikke. Derfor tramper du stadig rundt i dine sneakers med god luft til tæerne og til en pris, der ikke kan kaldes andet end stærk, hvilket sikkert er årsagen til, at du stadig ejer og bruger et par. Du er uimponeret. Og komplet ligeglad med, hvad der er (og ikke er) moderne.

Plateau-sneakers.

Du er feminin med stort F, eller også var du bare ikke blandt dem, der fik tildelt flest centimeter i voksealderen. Konfronteret med dit største mareridt, den afslappede normcore-tendens, har du set dig nødsaget til at ty til sneakergenrens største brøler, der er ortopædskomagerens svar på håndkøbsmedicin til de splittede. Selvmedicinering ender sjældent godt.

Adidas Superstar.

Her er der tale om en sko, der har adskillige typer i sin fanskare. Både de svagt farveseende (Pharells "Supercolor"-kollektion) og dem, der ligger midt i sumpen sammen med Stan Smith-fascisterne (standardfarver). De siger ikke meget om dig – andet end at du eventuelt er svært glad for gul. Eller pink. Eller bare gerne vil have sko på.

New Balance 990GL3.

Du læser troligt den nyeste udgave af Eurowoman måned efter måned, og ved, at det altid er en god idé at jagte det perfekte par sneakers fra New Balance. Den hvide og grå version er forsvundet som dug fra solen på hele den virtuelle shoppeflade. Til gengæld kan du være heldig at opstøve et par i en anden farve. Men skynd dig. Om lidt sikrer de dig blot en plads i båden med Hurauche-bærende individer.

Converse.

Enten drømmer du om dreadlocks, eller også er du af den opfattelse, at "if it ain't broke, don't fix it". Ser vi bort fra den urimeligt korte levetid, som et par Converse-sneakers har, er der alligevel tale om en sko, der har klaret sig gennem adskillige årtier uden at gå af mode. Vælger du sådan et par, har du formentligt også en forkærlighed for det tidløse. For et par skinny jeans og en strikcardigan har aldrig skadet nogen. Men heller aldrig ført til ophidselse af den ene eller anden art.

Anbefalet til dig