Cecilie Bahnsen

Foto: Paw Gissel Cecilie Bahnsen tv. og Sara Bro-Jørgensen har kendt hinanden siden 2008, hvor de mødte hinanden på Royal College of Art i London.

”Det er også enormt brugbart for designprocessen”

Designer Cecilie Bahnsen har kontor i en kælder på Østerbro, hvor der bliver arbejdet, syet, tegnet og skabt smukke kreationer iklædt store kjoler, pufærmer, sløjfer og flæser. Hun modtager ansøgninger fra folk i hele verden, der drømmer om at blive en del af brandet, hvor romantisk couture blandes med hverdagens praktiske gøremål.

Cecilie Bahnsen, 37, grundlægger og designer

Hvordan vil du beskrive din designstil?

“Den er meget feminin og skulpturel, og så er der enormt mange følelser, kærlighed og passion i det, vi kreerer.”

Hvor finder du inspiration?

“Når vi skal skabe en ny kollektion, starter vi altid med at kigge tilbage på de tidligere kollektioner, analyserer dem og ser på, hvad det var, vi brændte for, og så skubber vi dem videre derfra. Vi starter med tekstilerne, som vi tegner i hånden og udvikler prøver på hernede i studiet. Når de færdige stofruller og samples kommer hjem, får vi dem op på giner og modeller, så vi kan få den rigtige bevægelse og form i tøjet. Derudover finder vi også inspiration i vintage Balenciaga og Comme des GarÇons.”

LÆS OGSÅ: Sådan får du dit tøj til at holde i længere tid

Cecilie Bahnsen
Hvem siger, man ikke kan sidde og sy og samtidig have en balkjole på? I hvert fald ikke Design Assistant Sandrine Tabarin

Hvem er dine muser?

“Jeg er enormt inspireret af kvinderne her på kontoret, som bærer tøjet ubesværet i deres hverdag. Nogle tænker nok, at det tøj, vi laver, er til fint brug og er bange for, at det er skrøbeligt og skal passes rigtig godt på. Men jeg synes, det er fedt at se, hvordan pigerne på kontoret bare bruger tøjet og styler det på forskellige måder. Nogle af kjolerne kan godt være lidt svære at tage på selv om morgenen, så vi hjælper hinanden med at få bundet sløjferne på ryggen. Det er næsten et lille morgenritual, vi har, og det er så hyggeligt. Det er også enormt brugbart for designprocessen, at vi går med tøjet selv. På den måde kan vi bedre finde ud af, hvad der fungerer, og hvad vi skal gøre anderledes. Når jeg ser pigerne i tøjet, ser jeg også tøjet på forskellige kroppe og størrelser og kan derfor nemmere tilpasse pasformen og se, hvad der fungerer bedst. Jeg bliver også inspireret af de modeller, vi bruger. Der var en sæson, hvor de havde helt vådt hår til castingen, fordi det regnede. Det så superfedt ud, så det look valgte vi til showet. Det tøj vi skaber, er ofte meget coutureagtigt, så det har brug for en modpol, som netop findes i hverdagen.”

Hvordan er stemningen på kontoret?

“Her er fyldt med passion og kærlighed. Det rører mig, at folk lægger så meget i det, de laver, uanset hvad de laver. Men det er også hektisk. Det går stærkt, så man skal synes, at det er sjovt at være med på rejsen. Der er aldrig to sæsoner, der er ens, der sker altid noget nyt, og alt er stadig under udvikling.”

Hvad har været højdepunktet i din karriere indtil videre?

“Der er mange, men det første må nok være, da Dover Street Market tog mit tøj ind, og det rigtigt gik op for mig, at det tøj jeg lavede, var noget, folk ville gå med. Det var ikke bare for sjov. Det var også stort, da jeg vandt Magasin du Nord Fashion Prize i 2016 og derefter var blandt de otte finalister til LVHM-prisen, som hylder og støtter unge modedesignere verden over. Men det er kæmpestort, at jeg har kunnet skabe et team og en arbejdsplads for 27 mennesker. Det er jeg meget stolt af. Det næste store internationale skridt er, at vi skal afholde vores første store, fysiske show i Paris. Det bliver helt vildt.”

Cecilie Bahnsen
Development Assistant Stine Nordsveen kigger på mønstre til nye designs og kreationer

LÆS OGSÅ: "Den parfume har jeg brugt, siden jeg var 17 år"

Sara Bro-Jørgensen, 41, Head Of Design

Hvornår begyndte du at arbejde for Cecilie Bahnsen?

“Cecilie og jeg mødte hinanden i 2008 på Royal College of Art i London, hvor vi begge studerede, og har været gode venner lige siden. Hun tog tilbage til Danmark for at starte sit eget, og jeg blev og arbejdede for forskellige brands i London og New York. Da hendes brand begyndte at vokse, fik hun brug for en til at lave al strikken, så jeg begyndte at freelance for hende. Det blev til mere og mere, og sidste år kom jeg så til Danmark for at arbejde nogle måneder. Nu er jeg flyttet hertil og er blevet ansat som Head Of Design.”

Hvordan ser en normal dag på kontoret ud for dig?

“Hver mandag starter vi med et stort fællesmøde, hvor vi snakker om, hvordan det går i de forskellige afdelinger, og hvad der er ugens fokus. Efter det har Cecilie og jeg et møde med vores designteam om, hvad der skal laves i løbet af ugen rent designmæssigt, og derefter svinger jeg mellem at kigge på formerne, tekstilerne og skitserne. Vi er ikke altid så strukturerede, men den organiske form fungerer for os. Måske fordi Cecilie og jeg kender hinanden så godt.”

I taler engelsk på kontoret. Hvordan kan det være?

“Folk kommer fra mange forskellige lande. Bare i designteamet har vi folk fra Finland, Frankrig, Tyskland og Danmark. Så vi er et ret internationalt team.”

Hvad giver det dig at gå i tøjet fra det brand, du arbejder for?

“Jeg elsker at gå med det. Både fordi det er Cecilies designunivers, som vi alle har arbejdet på, men også fordi det er fedt at tage en kjole på, som er så coutureagtig, og få den til at passe til hverdagen. Tøjet er virkelig behageligt at have på, og du kan dresse det ned med fx sneakers og jeans. Ved at gå med tøjet kommer jeg også ind i universet og får brandet ind under huden, og det er en stor fordel i mit designarbejde.”

Cecilie Bahnsen
Team Cecilie Bahnsen sætter farver på hverdagen, og hvem har ikke brug for lidt couture på en grå tirsdag? Fra venstre: Head of Design Sara Bro-Jørgensen, Founder and Creative Director Cecilie Bahnsen, Development Assistant Stine Nordsveen, Design Assistant Kira Zander, Head of Marketing and Project Management Louise Rasmussen, Production Specialist Alessandra Perbellini, Design Assistant Sandrine Tabarin og Production Coordinator og Sustainability Specialist Ellinor Thorsen
Se, hvad vi ellers skriver om: Tøj og Design