Charlotte Torpegaard
SPONSORERET indhold

Charlotte Torpegaard: Sådan får du din sommerglød til at holde

Charlotte ­Torpegaard, 47, grundlægger af skønhedsuniverset Ilovebeauty.dk og tidligere skønhedsredaktør på en række danske modemagasiner, heriblandt Eurowoman, skal nyde den danske sommer i lavt gear i sit sommerhus i Gilleleje.

Af: Bea Fagerholt Foto: Marie Louise Munkegaard
12. jul. 2017 | Mode | Eurowoman

1. Ansigtsolie

Mit absolutte must er ansigtsolien fra Vintner's Daughter, der fortjener al den hype, den får i øjeblikket. Den er det perfekte antioxidant-boost under din solcreme, og så giver den huden den helt særlige glød, vi alle sammen drømmer om.

Active Botanical Serum, Vintner's Daughter, 1.495 kr.

2. Rulle

Det kan lyde overflødigt, men når du først har prøvet, hvad en kølig jaderulle gør for din hud, har du den med dig overalt. Den sætter gang i cirkulationen, masserer ansigtet og giver glød. Jaden har en kølende og opstrammende effekt i sig selv, og lægger du den i køleskabet, er den din bedste ven på varme solskinsdage.

Jaderulle, I Love Beauty, 399 kr.

3. Scrub

Jeg elsker bodyscrubs, ikke mindst om sommeren. Mange undlader dem, fordi de er bange for, at de 'tager' farven, men det er ikke tilfældet. Tværtimod sikrer de ren, blød og glat hud, og at din solglød bliver så ensartet og holdbar som muligt. Nogle gange laver jeg den af rørsukker og olie fra køkkenet. Andre gange kaster jeg mig over Moroccan Rose Otto Sugar Body Polish fra REN.

Moroccan Rose Otto Sugar Body Polish, REN, 440 kr.

LÆS OGSÅ: Liv Winther: Sådan beskytter du dit hår i poolen

4. Skønhedseliksir

Jeg inkluderer altid et par skefulde skønhedseliksir i min kost. Alchemy Organic Super Blends Morning Elixir fra Alchemy dækker størstedelen af dit behov for vitaminer og mineraler frem til frokost og mætter, hvis du blander den i din morgenjuice eller smoothie.

Alchemy Organic Super Blends Morning Elixir, Alchemy, 90 kr.

5. Negle

Det meste af sommeren lader jeg neglene få en pause fra lakker og sørger for en god negleolie. Men Kure Bazaars delikate Rose Nude Collection består af de fineste lakker i svagt rosa nuancer. Oven i købet består de af 85 % naturlige ingredienser.

Kure Bazaar Rose Nude Collection i farven Lily Rose, Kure Bazaar, 125 kr.

6. Creme

Jeg er stor fan af MUTIs cremer, der har gode ingredienser som fx hyaluronsyre og er helt uden mineralske olier, parabener, parfume og synteter. Den nye solserie er den første, jeg er stødt på, der beskytter mod infrarøde stråler ud over de gængse UVA- og UVB-stråler.

Anti-Age Day Cream SPF 20, MUTI, 340 kr.

LÆS OGSÅ: Bea Fagerholt: “Det er som at give huden en lille ansigtsbehandling, og den er hver en krone værd”

7. Body blur
Den blev brugt i stor stil til Victoria's Secrets seneste show, hvor alle 'englene' blev smurt ind i den, inden de gik på podiet. Den økologiske Body Blur Instant HD Skin Finish fra Vita Liberata er lidt som et filter, bare in real life, og jeg bruger den flittigt til mine ben, når jeg skal noget. Den kan vaskes af, når du ønsker det.

Body Blur Instant HD Skin Finish, Vita Liberata, 349 kr.

8. Blush

Min ultimative blushfavorit. Cream Blush Sun Touched fra Kjær Weis giver et look, som havde du siddet med et glas vin på et lille torv ved Middelhavet. Perfekt til at fremhæve glød eller give lidt glød på de dage, hvor sommeren ikke viser sig fra sin bedste side.

Cream Blush Sun Touched, Kjær Weis, 399 kr.

9. Parfume

Jeg har en forkærlighed for Diana Vreeland, som blev berømt for sin klumme Why Don't You (i Harper's Bazaar, red.) Hun elskede parfumer og havde altid et Rigaud-duftlys tændt på sit kontor. Hendes barnebarn Alexander Vreeland har lavet en duftkollektion i hendes navn. Smashing Brilliant er inspireret af Capri og perfekt om sommeren.

Diana Vreeland Smashing Brilliant, edp 100 ml, Diana Vreeland, 1.200 kr.

LÆS OGSÅ: Kend din solcreme: Hvor ofte? Hvor meget?

10. Tørshampoo

Til de sommerdage, hvor jeg ikke gider at vaske hår, er jeg blevet afhængig af denne Dry Spray, der består af lige dele tørshampoo, minus det pudrede look, mange tørshampooer efterlader, og lige dele struktur til håret. Den findes også i en chik lille taskeversion.

Dry Texturizing Spray, Oribe, 295 kr.

Tips og tendenser

Hvad er dit bedste sommersundhedstip?
– Jeg havbader året rundt, men der er noget ganske særligt ved sommermorgener ved havet. Jeg er A-menneske, så jeg nyder jeg de fredfyldte morgener ved vandet helt for mig selv. Det er balsam for sjælen.

Hvad er dit bedste sommermakeup-tip?
– Farv gerne brynene, og sørg for en ansigtsolie, der giver masser af glød, så du ikke behøver tænke på makeup. Husk, at du kan nøjes med en læbestift og duppe lidt på kindbenene, lidt på øjenlågene (jo, du kan) og lidt på læberne. Et strejf mascara på vipperne, og voila!

Hvad bliver sommerens største tendens?
– Ædelsten og mineraler til din hud. Grundlæggeren af skønhedsmærket Själ, Kristin Petrovich, har udgivet en interessant bog om emnet og tilføjer ligesom mærket Herbivore Botanicals mineraler og ædelstene i deres produkter. Själ skaber dem sågar i samarbejde med en krystalhealer. Bl.a. indgår blå safir fra Himalaya-bjergene, der er kendt for sine anti-age egenskaber. Det kan lyde som noget værre hokuspokus. Men det er virkningen ikke. Selv bruger jeg den gamle kinesiske Gua Sha-sten med mineraler, der, hånden på hjertet, er det eneste, jeg har prøvet, som virker mod cellulite, når den stryges henover huden.

Anbefalet til dig