Rosy og Jerome Vintage

Foto: Simon Baungård Pia (tv.) og Mai-Britt på deres kontor ved det specialfremstillede bord af Nibo Design, som kan bestilles via Jerome Vintage. Stolene er af Charles Pollock, Gio Ponti og Alvar Aalto, og Hanging Lamp er af Gerrit Rietveld

Grundlæggerne bag Rosy og Jerome Vintage: “Lad dig inspirere i stedet for at kopiere”

Mød de to ejere bag konceptbutikkerne Rosy og Jerome Vintage – to kvinder, som deler en fælles passion for vintagetøj, interiør og italiensk design.

I København ligger et 500 m2 stort vintageparadis, der huser konceptbutikkerne Rosy og Jerome Vintage, hvor stort set alt er til salg. Ejerne, Pia Anna Kierulff, 39, og Mai-Britt Gamdrup Jonson, 41, har en forkærlighed for vintagetøj, interiør og italiensk design.

Hvor længe har I holdt til i lokalerne? 

“Vi åbnede Rosy Vintage i november 2019 og Jerome Vintage (som før lå på Gammel Kongevej, red.) i juli 2020.”

Hvordan kom I på at lave et stort vintagehus?

“Idéen og drømmen har vi haft i mange år. Men det var først, da vi fik muligheden for at leje lokalerne ovenpå Rosy, at vi kunne realisere den, fordi der er plads til de forskellige koncepter.”

LÆS OGSÅ: Butiksejer Sabine Poupinel: “Det, der er nødvendigt for at være kreativ, er at være provo”

Hvordan har I sat jeres præg på butikkerne?

“Ligesom med tøjet i både Rosy og Jerome, er udvalget udmærket ved at være meget personligt. Vi hverken sælger eller indretter med ting, vi ikke selv kan lide eller stå inde for. Det gør både koncept og oplevelse stærkere, hvis du kan mærke folkene bag.”

Kan man også købe møblerne?

“Ja, stort set alt, vi har, er til salg, det gælder både tøj og interiør, som vi synes, er mindst ligeså interessant at arbejde med. Det gør vi bl.a. ved at indgå collabs med relevante og interessante samarbejdspartnere.”

Rosy og Jerome Vintage 2.jpg
En af de italienske darlings er sofaen af Osvaldo Borsani for Tecno. Barvognen i baggrunden er af Jacques Adnet og forhandles hos Balcony Lot.
Rosy og Jerome Vintage 4.jpg
Man får lyst til at flytte ind i herskabslejligheden, hvorfra der både sælges møbler og tøj. Bauhaus-sofaen i den store stue er betrukket med Dedar-tekstil, og Konkylie-stellet på sofabordet er af Arje Griegst for Royal Copenhagen. Lysekronen er af Venini og forhandles hos Balcony Lot.

Hvordan har I det med forandring?

“Forandringen er et af omdrejningspunkterne for vores butikker, hvor vi også har et ønske om at være med til at forandre et uhensigtsmæssigt overforbrug, som efter vores mening har været alt for dominerende i alt for mange år. Heldigvis er rigtig mange ved at få øjnene op for en langt mere reflekteret, ansvarlig og bæredygtig måde at forbruge og leve på. Vi vil vise, at genbrug og en bæredygtig livsstil kan foregå på mange forskellige niveauer og ikke kun i klædeskabet.”

Hvilken æstetik er jeres butikker indrettet ud fra?

“Det korte svar er vores æstetik, men vi prøver at indrette med interiør, som vi synes, passer til omgivelserne, fx de meget herskabelige rammer på førstesalen. Jerome, som har været meget minimalistisk, er blødt lidt op. Lidt flere farver, lidt flere feminine former og en mere spraglet indretning end hidtil, uden at det kommer til at ligne Villa Villekulla.”

LÆS OGSÅ: Nanna Hjortenberg: “Det har faktisk inspireret mig, at verden gik helt ned i tempo”

Hvor køber I møbler og ting til butikken? 

“I hele verden, men vi har begge en forkærlighed for italiensk design, så det er oftest der, vi finder både ting og møbler. Det er stort set italiensk det hele, lige med et par få afstikkere til Tyskland og Holland.”

Hvad er på ønskelisten?

“Den liste er lang, men noget er det, der står højest, er Gae Aulentis Locus Solus-stole, Mario Bellinis Colonnata-bord og Trix & Robert Haussmanns Mirror Lounge-sofa. Drømmekøbet er en Michel Boyer-sofa.”

Rosy og Jerome Vintage 5.jpg

Rosy og Jerome Vintage 6.jpg

Sofaen er sammensat af Amanta Lounge Chairs af Mario Bellini, sofabordet  af Luigi Saccardo og den franske bonbonniere forhandles hos Balcony Lot, og keramik-muslingeskålene af Amalie Gammicchia kan købes hos Jerome Vintage.Wall Lamp No. 50 er af
Gino Sarfatti.

Hvad er jeres forhold til farver?

“Anstrengt. Det er jo næsten tabu ikke at kunne lide at indrette med farver i Danmark, og det ser også sindssygt flot ud, hvis folk kan finde ud af det, det er bare de færreste, der kan. Vi kan i hvert fald ikke, så det lader vi andre om.”

Hvad er jeres bedste indretningsråd?

“Køb kvalitet, både hvad angår materialer og design. Spar sammen, og køb noget, som holder længe. Hvis pengepungen ikke rækker, så gå på DBA, og find noget kvalitet til få penge. Vi er så heldige at leve i et land med en lang og stolt tradition for møbeldesign, så udnyt, at du kan købe klassikere uden at blive ruineret. Lad dig inspirere i stedet for at kopiere og gør dit space til dit eget.”

LÆS OGSÅ: Ane Lynge-Jorlén: “Idéen om at sælge tøj et halvt år før dets sæson er hul i hovedet”

Hvad skal der være i alle butikker?

“God stil, god musik og god stemning.”

Hvad skal der til for, at I selv føler jer tilpas i en butik?

“De samme principper, som vi har bygget vores egen op omkring: autencitet, personlighed og forandring – og selvfølgelig god service. Du kan have den sejeste, flotteste butik, men hvis du ikke kan finde ud af at behandle folk ordentligt, kan det være lige meget.” 

Rosy og Jerome Vintage 7.jpg

Rosy og Jerome Vintage.jpg
Den franske antikke skillevæg udgør omklædningsrummet i butikken på første sal. På væggen hænger kjole af vintagestof fra Jerome Collection.

Hvad er jeres yndlingsrum i butikken?

“Vi knuselsker vores nye kontor. Det er så dejligt et rum og ligger midt i det hele, så vi kan følge med i alt og hilse på kunderne, selv om det ikke er os, der står bag disken. Vi ville ønske, at vi kunne sidde der hele dagen, men sandheden er, at vi bruger mest tid på lageret. Det er kedeligt og uglamourøst, men vi kan godt lide at have føling med alt, hvad der kommer til salg i butikken, så vi går meget op i at vaske og stryge det selv.”

Drømmer I om at åbne butik i udlandet?

“Ja. Siden vi åbnede Rosy, har vi gerne villet åbne flere butikker og meget gerne i udlandet. Hvis muligheden byder sig, bliver det med al sandsynlighed i Paris.”

Se, hvad vi ellers skriver om: Interview, Design, Kvinder du skal kende, Interiør og Vintage