Frances McDormand Oscar

Foto: Kevin Winter/Getty Images Frances McDormand og Sam Rockwell på scenen under den 91. udgave af Oscar-uddelingen.

Er denne fodformede sag Oscar-værdig?

De kendte trækker i det fineste puds, når den røde Oscar-løber skal betrædes, men især én 61-årig skuespillerinde vandt det hele for os.

Traditionen tro trækker stjernerne i de mest glamourøse gallakjoler, når søndagens Oscar-uddeling løber af stablen. Rørende øjeblikke og en perlerække af priser var der nok af til årets Oscar-uddeling, som i år var uden vært. Og traditionen tro efterlader Hollywood os ikke uden noget at tale om.

LÆS OGSÅ: Her er de største højdepunkter fra aftenens Oscar-show

For os handler det næsten lige så meget om kjoler som om film. Ja, faktisk handler det mest om den røde løber, hvor Hollywood-stjernerne stiller op i Haute Couture fra top til tå.

GettyImages-1131902709.jpg

Man forstår godt, at Daniel Craig blev forelsket i Rachel Weisz, som var nomineret til en af aftens eftertragtede statuetter for sin rolle i filmen The Favourite.

En af dem er 48-årige Rachel Weisz, hvis valg af kjole faldt på denne dugfriske sag fra Givenchy, som vi lige har set på catwalken til modehusets Haute Couture-show i Paris for en måned siden, hvor den danske model Juliane Grüner bar den fine, knaldrøde latexkappe med matchende kjole.

Det er dog ikke The Favourite-skuespilleren, som fangede vores opmærksomhed med et noget utraditionelt rød-løber-valg. Det skal nemlig handle om den amerikanske skuespillerinde, Frances McDormand. En kvinde, som tydeligvis ikke er bange for at skrue godt og grundigt op for kunsten, når den røde løber skal betrædes.

GettyImages-1131930247.jpg

Hvis vi bare har halvt så megen udstråling som Frances McDormand, når vi fylder 61, er vi tilfredse.

”Mens filmlegender og nye filmstjerner trækker i deres mest glamourøse påklædning til Hollywoods vigtigste aften, kan vi altid regne med, at Frances McDormand vil gøre noget helt andet,” skrev Brooke Bobb i sin artikel på Vogue Runway om den stjernebetrådte aften – og hun fik ret.

Frances McDormand havde valgt en pink Couture-kjole fra Valentinos forårskollektion og parret den med noget så simpelt som et par Birkenstock-sandaler. Godt nok i en speciallavet Valentino-gul farve, men pointen er den samme. Vi applauderer hendes valg, og glæder os nu over at kunne have Birkenstock-sandaler på til fest!

Se, hvad vi ellers skriver om: Kendte, Kvinder du skal kende, Stil, Oscar og Film