guldknap 2021
SPONSORERET indhold

Årets Guldknap-vinder skal kåres: Her er de nominerede

Igen i år skal vinderen af årets Guldknap-pris findes. Du kan som sædvanligt være med til at afgøre, hvem vinderen af den eftertragtede pris skal være og samtidig vinde lækre præmier, når du afgiver din stemme. Læs her hvordan.

Af: Redaktionen
04. aug. 2021 | Mode | ALT for damerne

Det er atter blevet tid til at kåre vinderen af den æresfulde Guldknap-pris. Designprisen, som ALT for damerne har uddelt i mere end 30 år i forlængelse af et modeshow, hvor hovedsageligt modefolk har deltaget.

Men i år bliver anderledes.

Guldknap-showet bliver nemlig slået sammen med ALT for damernes 75-års jubilæumsfest, der løber af stablen den 2. oktober 2021 i Operaen.

I år kan du nemlig ikke bare være med til at afgøre, hvem der skal løbe med den traditionsrige designpris, du har også mulighed for at deltage i aftenens begivenheder.

"Som altid er læserne med til at afgøre, hvem der skal vinde, men som noget nyt i år er det også muligt for læserne at købe billet til selve showet, som er en del af ALT for damernes store jubilæumsfest i Operaen 2. oktober," fortæller ALT for damernes chefredaktør, Rikke Dal Støttrup og fortsætter:

"I anledning af ALT for damernes 75-års jubilæum har vi valgt at gøre uddelingen til noget helt særligt i år. Vi nominerer tre tidligere vindere, der igennem årtier har formået at følge med tidsånden og forny sig uden at give køb på sine oprindelige værdier. De tre nominerede brands er kendt og elsket af danske kvinder, fordi de designer tøj, der klæder os og som kan bruges igen og igen." 

Der er lagt i kakkelovnen til en festlig aften i Operaen med talks, mini-koncert, prisoverrækkelser og et modeshow, som ditto er anderledes i år.

"Selve modeshowet bliver også noget ud over det sædvanlige, fordi vi i år har skiftet catwalk-modellerne ud med nogle af de stærke kendte kvinder, vi har haft på forsiden i løbet af de seneste par år," siger Rikke Dal Støttrup.

Med andre ord: Glæd dig til at opleve Natasha Al-Hariri, Gun-Britt Zeller, Katrine Engberg, Caroline Fleming, Natasja Crone, Ritt Bjerregaard, Mia Wagner og Jeanette Ottesen på runway’en!

De tre nominerede til årets Guldknap

De nominerede til årets Guldknap er er tre tidligere vindere, som på hver sin måde til stadighed rammer tidsånden rent og står op for de værdier, de tror på. Inden du stemmer, kan du blive klogere på de tre brands her.

designers remix.jpg
Designers Remix.

Designers Remix

Det var i 2007, at Designers Remix med Charlotte Eskildsen i front vandt Guldknappen. Nu er det danske, familiedrevne modehus nomineret igen, fordi det til stadighed formår at gøre bæredygtigt design sexet, moderne og relevant. Brandets bærende præmis og fundament er upcycling, og Charlotte Eskildsen har fokuseret på de bæredygtige valg og den klimavenlige profil længe inden, at det var en generel trend i modebranchen.

mads nørgaard guldknap 2021.jpg
Mads Nørgaard.

Mads Nørgaard

Mads Nørgaard vandt Guldknappen i 2017. Han er nomineret igen i 2021, fordi han formår at fastholde kernen af den designarv og  forretning, han overtog efter sin far, samtidig med at han fornyr brandet, så det er indlysende relevant og helt i tråd med samfundets tendenser og subkulturernes krav om originalitet. Mads Nørgaard er i dag synonymt med den demokratiske, tidløse garderobe, der fremstår autentisk i sin enkelhed og forfriskende i sin rummelige æstetik.

designers remix ny.jpg
Baum und Pferdgarten.

Baum und Pferdgarten

Rikke Baumgarten og Helle Hestehave er kvinderne bag Baum und Pferdgarten, der vandt Guldknappen i 2012. I år er de nomineret igen, fordi modehuset igennem alle sine år har været frontløber i at sætte kulør på og få diversitet ind i det danske modebillede. Baum und Pferdgarten er fortsat synonymt med markante og modige designs, der rammer ned i tidsånden og med sit flydende kønsudtryk bidrager til at skabe mere rummelige idealer.

Årets Guldknap

ALT for damernes Guldknap er designet af Charlotte Lynggaard i 18 karat rødguld med brillanter. Mønsteret på knappen er inspireret af en antik blonde, som Charlotte har fundet på et loppemarked i Paris.

Psst! Kom med til showet

Som noget helt nyt bliver årets Guldknap-pris i år uddelt ved et stort event i Operaen i København den 2. oktober, hvor ALT for damerne samtidig kan fejre deres 75-års jubilæum. Redaktionen inviterer til talks, modeshow, mini-koncert og prisoverrækkelser i Operaen – og du kan komme med! Tilmeld dig eventet her.

Shop løs på Boozt.com

I år har vi igen allieret os med online-modegiganten Boozt.com (sponsoreret). Her kan du se moderedaktionens favoritter fra hver af de tre nominerede brands og klikke de forskellige designs direkte hjem til din hoveddør. Dine varer leveres inden for to dage og kan sendes gratis retur. Boozt.com har eksisteret siden 2009 og tilbyder et bredt udvalg af fashion, kids, sport og beauty. På hjemmesiden finder du hundredvis af danske og internationale mærker.

Hvad er ALT for damernes Guldknap?

Guldknappen er ALT for damernes modepris, som hvert år hylder den danske modeindustri. Guldknap-prisen er blevet uddelt i mere end 30 år. Tidligere er mærker som Gestuz, Mads Nørgaard, Stine Goya og Inwear løbet med sejren. Vi nominerer, og I som læsere bestemmer, hvem den eftertragtede Guldknap-pris skal gå til.