Lotte Tegner Freddie

Foto: Thomas Lekfeldt Skønhed ifølge Lotte Tegner Freddie.

Lotte Freddie: "Jeg er helt for hjælp med kirurgi – når man ikke kan se det"

Hun er en institution i den danske modebranche og har både arbejdet som fotomodel, moderedaktør, skribent og forfatter. Mød Lotte Freddie, der sværger til sort liner og lyserød læbestift og begræder, når plastikkirurgi får unge kvinder til at ligne udstoppede tennisbolde.

Min morgenrutine består af... kaffe, grovbirkes eller langtidshævet surdejsbrød fra Aldi, Berlingske, tænder der skal børstes, et bad, og så deodorant fra Nivea eller Kenzo Flower. Derefter får ansigtet Clarins Nutri-Lumière, øjnene får sort kohl-øjenblyant, munden læbestift, og så bodylotion. Aller helst Morrocanoil Body Soufflé i den originale duft, når jeg har råd. Den er ultraluksuriøs, derfor dyr, så jeg ønsker mig den altid til jul og fødselsdag. Jeg har bedt om, at den kan laves til parfume, for det er den skønneste duft.

At pleje min hud betyder for mig... at jeg passer på den og tilfører den masser af fugt. Jeg har tør hud, så den skal blødgøres og næres.

Jeg lægger makeup, når... jeg er nødt til det. Altså, når jeg skal på job eller ud til middag. Ellers har jeg bare øjenblyant og læbestift på. Det er jeg nødt til, når jeg skal købe ind – for når jeg bare lige skal have et rugbrød og ikke gider komme noget i hovedet, møder jeg ALTID nogen, der hilser. Pinligt!

Den bedste duft for mig er... flere forskellige. Jeg er parfumenarkoman. Jeg ELSKER dem og bruger oceaner af dem men absolut ikke alle. Kun få favoritter finder nåde. Som Pradas Amber, Byredos Bal D’Afrique, Jo Malones Wisteria & Lavender, Kenzos Flower, Chanels Coromandel og Guerlains Metallica.

Læs også: Tegner Line Jensen: "Det er altid forbundet med lidt overvindelse og trods, når jeg bruger det"

Den alder, jeg har nu, er... svær at forholde sig til. Jeg forstår det ikke rigtigt. Jeg laver de samme ting, som jeg altid har gjort, har masser at gøre, og så længe jeg kan blive ved med det, er det jo helt okay. Derfor er det vigtigt at holde sig opdateret om alting. Være oprigtigt interesseret i politik, kultur og unges muligheder, adfærd, viden og frem for alt: dannelse.

Nutidens skønhedsideal er... mange ting. Naturlig, klassisk og samtidig ikke-klassisk, finurlig, sjov. Jeg er helt for hjælp med kirurgi – når man ikke kan se det. Desværre følger mange kvinder den frygtelige idé om, at torskelæber og basunenglekinder er smukt. Men de kommer til at ligne en udstoppet bordtennisbold. Der er mange katastrofer derude. De sociale medier har haft en nedgørende indflydelse på unge piger, der tror, de alle skal ligne modeller og hige efter at være ”kendte” og leve stjerneliv.

Jeg føler mig smukkest, når... jeg er brun. Så behøver jeg, bortset fra øjenblyant og læbestift, ingen makeup, så længe håret sidder rigtigt, og tøjet ser godt ud.

Læs også: Stylist Rikke Jung Larsen: "Det er ultimativt et af de bedste brands, jeg har prøvet"

Lotte Tegner Freddies favoritter: 

Urbandecay.jpg

Den sorte kohl

Denne øjenblyant glider blødt og velouragtigt på øjenlåget, og så er den både holdbar og vandfast. Jeg bruger den sorte, men den fås i mange farver. 24/7 Glide On Eye Pencil Zero Black, Urban Decay, 160 kr.

dior_læbe.jpg

Farve og velsmag på læberne

Det er min foretrukne læbestift, fordi den smager godt, og så er den ikke for rød og ikke for lys. Læbestift Rouge Dior no. 277, Dior, 305 kr

Aderma.jpg

Allround-cremen

A-Derma Exomega Lait Émollient er en plejelotion til ansigt og krop. Den er baseret på en naturlig formel uden konserveringsmidler, og den både genopbygger og beroliger huden, samtidig med at den mindsker tørhedspletter. Og så er den både irritations- og kløe-dæmpende og derfor også god til børn. Exomega Lait Émollient, A-Derma, 175 kr

avene.jpg

Mild rens til følsom hud

Jeg bruger denne rensevand til at rense min hud og fjerne makeup, fordi den egner sig så godt til sensitiv hud i både ansigtet, på øjnene og på læberne. Den føles let og ren, fordi den har højt indhold af det beroligende og irritationsdæmpende kildevand fra den termiske kilde i Avène. Eau Thermale Micellar Lotion, Avène, 185 kr.

Raunsborg.jpg

Hverdagsfavorit

Face Serum Nordic, Raunsborg, 350 kr.

dior.jpg

Fransk pudder

Jeg bruger altid Diors pudder, fordi det er ultralet og fås i både lyse og mørke nuancer. Dior Backstage Powder, Dior, 465 kr. 

Dette billede er smukt for mig, fordi...

... jeg er glad, og jeg synes, jeg ligner mig selv. Og så er jeg omgivet af blomster. Dem kan jeg ikke leve uden. De skal bugne, og det kan de billigt komme til med ukrudt og grøftekantsblomster eller smukke buketter fra Lars Jons blomsterboutique i Store Kongensgade.
billede.jpg

Lotte Tegner Freddie

Lotte Tegner Freddie, 85, er journalist, forfatter, foredragsholder og tv-vært. Hun er fortsat aktiv i mode- og mediebranchen, og netop nu arbejder hun både med podcasts og en film. Hun er single og mor til Alexander Tegner Freddie og Cecilie Tegner Freddie Lange.

Se, hvad vi ellers skriver om: Hudpleje, Hud, Makeup, Skønhed og Skønhed ifølge...