TILMELD DIG KVINDELØBET SENEST D. 30. APRIL FOR KUN 259 KR.

Rygsmerter i lænden
Foto: REX

Rygsmerter i lænden: Derfor giver dine skinny jeans dig ondt i ryggen

Derfor giver dine skinny jeans dig ondt i ryggen

Kan man ligefrem få rygsmerter i lænden af at gå med dem?

Undrer du dig over rygsmerter i lænden? Vi vidste godt, at skinny jeans ikke nødvendigvis er det sundeste valg fra garderobeskabet. Vi har tidligere her på ALT.dk skrevet om en kvinde, der mistede følelsen i fødderne pga. alt for stramme jeans. Men at det nu forlyder, at den kropsnære buks kan være årsag til, at du har ondt i ryggen, overrasker os alligevel.

Ikke desto mindre er det ifølge nyhedsmediet The Independent beskeden fra den britiske kiropraktorforening, British Chiropractic Association, der har foretaget en undersøgelse. Den viser, at tre ud af fire kvinder har oplevet rygsmerter, og at modetøj som sko uden hælkap, tunge statement smykker, oversized tasker og skinny jeans delvist er synderne.

LÆS OGSÅ: 6 gode grunde: Derfor skal du ikke sidde med benene over kors

Kiropraktor Rishi Loatey udtaler til The Independent:

- Hvis de (jeansne, red.) er utroligt stramme, vil du ikke kunne gå normalt, siger han og fortsætter:

- Du har en naturlig gangart eller en skridtlængde, du ville tage, og knæet, hoften og lænden bevæger sig på en måde, hvor de minimerer det pres, der kommer op igennem leddene. Hvis et af de områder ikke bevæger sig, som det er meningen, vil det forårsage et større pres andre steder.

De stramme benklæder begrænser din bevægelsesfrihed, og det tvinger dine muskler til at kompensere for ændringerne i din kropsholdning, hvilket i sidste ende kan blive årsag til slemme smerter.

Oplever du ømhed efter en dag i denim, bør du kigge dit buksevalg efter i sømmene. Mens vi begræder tabet af vores tidligere go to-buks, så kan vi glæde os over, at det denne sæson ikke er skinny jeans, men en helt anden cowboybuks, der hitter.

LÆS OGSÅ: Årsagen til dine rygsmerter gemmer sig måske her

LÆS OGSÅ: Derfor skal du aldrig vaske dine jeans

LÆS OGSÅ: Lider du af uro i benene? Så mangler du måske dette i din kost

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Jeans