Sille Henning
SPONSORERET indhold

Sille Henning: "Dem kommer jeg aldrig til at skille mig af med"

Hjemme hos stylist Sille Henning, 46, er der hverken sparet på farverne eller detaljerne i garderoben. Den bugner af lækre designerkreationer, suits med skønne print, unikke fund fra Instagram og finurlige, farverige sko - elementer, som hun elsker at mikse på kryds og tværs i kontrastfyldte looks.

Af: Gertrud Maria Bønnelykke Foto: Luka Roné
27. jan. 2022 | Mode | ALT for damerne

Stil

Et godt miks mellem det feminine og det drengede. Jeg kan godt lide at lege med materialer, print og former, og jeg synes, at netop kontraster er det, der gør et outfit interessant.

Inspiration

Jeg elsker at møde spændende mennesker. Folk, der har noget på hjertet, er dygtige til det, de gør, eller på en anden måde har noget at byde ind med, finder jeg virkelig inspirerende. Jeg finder derfor masser af inspiration gennem mit arbejde, både fra de mennesker jeg møder, men også qua at jeg følger med i, hvad der generelt sker på modescenen. Derudover er kunstens og filmens verden også altid gode inspirationskilder, og vi har mange rigtigt spændende gallerier i København.

sille-henning-01.jpg
Strik fra Bad Habits hos Lot#29, bukser fra Ganni og sko fra Manolo Blahnik.

Favoritdesigner

Jeg har faktisk ikke nogen decideret favoritdesigner, men jeg synes, at vi generelt kan være ret stolte af de danske designere som f.eks. Munthe, Lovechild 1979, Helmstedt, Stine Goya, Baum und Pferdgarten og Ganni, for de gør det virkelig godt, når det gælder ”affordable luxury”. Men ellers synes jeg altid, det er spændende, når modehuse som Prada, Gucci og Chanel præsenterer deres nye kollektioner og giver et fingerpeg om næste sæson. Lige nu er det selvfølgelig ekstra spændende at se den næste Bottega Veneta-kollektion designet af den nye kreative direktør Matthieu Blazy.

Hverdag

Et par bukser, gerne i fløjl eller denim, en skjorte eller strik og et par flade sko – selvom det skal være pænt, skal det også være komfortabelt.

LÆS OGSÅ: "Jeg "dresser" mig nok mere op end gennemsnittet"

Fest

Oftest det samme som til hverdag – dog uden striktrøjen, men med en høj hæl, mere makeup og ekstra accessories. Men jeg kan også godt lide, når der skal gøres lidt ekstra ud af det, og så bliver det typisk noget med en kjole, gerne fra Cecilie Bahnsen. Jeg synes, at hun kan få alle til at føle sig som noget særligt.

sille-henning-02.jpg
Kjoler fra Cecilie Bahnsen og sko fra Toklum.

Mest & flest

Det er lidt pinligt, men jeg må næsten sige ”alt”. Jeg har generelt alt for meget tøj, og det er jo nok lidt en arbejdsskade. Til gengæld er jeg også god til at bruge det længe og i forskellige kombinationer.

Igen & igen

Fløjlsbukser. Fordi de er vanvittigt behagelige og nemme at style på mange forskellige måder.

sille-henning-07.jpg
Cremefarvede fløjlsbukser fra By Malene Birger, blå fra Baum und Pferdgarten, gule fra Lovechild 1979, og brune fra Ganni. Sko fra Hereu.

Undertøj

Eres. Det er enkelhed og underspillet luksus med de smukkeste blonder.

Jeans

De helt klassiske Levi’s 501 er en klar favorit – de sidder supergodt på de fleste, og så synes jeg også, at Ganni har lavet flere gode modeller.

LÆS OGSÅ: "God stil for mig er, hvad man som individ har det bedst i"

Sko

Medmindre jeg har møder, har jeg for det meste flade sko på til hverdag. Jeg har en pæn samling af Converse og Adidas-sneakers, men bruger også tit loafers; de er lige et nøk pænere. Om vinteren bruger jeg også en del bjergstøvler eller andre grove støvler, mens den primært står på sandaler om sommeren. Til fest har jeg altid hæle på, gerne nogle farverige, for jeg synes, at et par sko i en stærk kontrastfarve kan være med til at sætte prikken over i’et.

sille-henning-03.jpg
Et lille udvalg af Silles sko i alle regnbuens farver. De orange og gule er fra Zara, pink fra Manolo Blahnik, denim fra Uterqüe og de grønne fra Isabel Marant.

Smykker

De fleste af mine smykker har jeg altid på; de er ligesom en del af mig, og jeg både sover, bader og træner med dem. Mens større smykker som f.eks. mine perleøreringe fra Sophie Bille Brahe eller halskæder fra Anni Lu er nogle, jeg tager på om morgenen som accessories afhængig af, hvad jeg har på.

sille-henning-04.jpg
Perlekæde og -ørering fra Sophie Bille Brahe, ur fra Cartier, guldøreringe og øreringe med farvede sten fra leleah, guldhalskæde fra Anni Lu og signetring fra Marlene Juhl Jørgensen.

Tasker

Jeg er meget glad for min taske fra Bottega Veneta. Den er lavet i det blødeste lammeskind, hvilket gør den utroligt let.

I tasken

Mobil, Airpods, solbriller, pung, snacks, nøgler, Glossier-lipgloss og Tromborg-håndcreme.

sille-henning-09.jpg
Taske og solbriller fra Bottega Veneta, Airpod-etui fra Offivina del Poggio, muslingespejl fra Marc by Marc Jacobs og Silles yndlingsbeautyprodukter fra mærkerne Glossier og Tromborg.

Shopping

Hvis jeg handler i fysiske butikker, er det ofte på ren impuls, fordi jeg bliver inspireret af det tøj, jeg ser, men hvis jeg går efter noget specifikt, shopper jeg mest online, for der er udvalget størst, og jeg kan få præcis det, jeg er ude efter. Jeg synes, at Instagram er blevet et godt sted at shoppe. Det er nemt for folk at starte deres egen lille butik, ofte med ting som de selv laver, og det gør, at man tit kan finde nogle superfine og unikke ting.

En rejse værd

Jeg elsker at besøge highfashionbutikkerne i Paris, f.eks. omkring Avenue Montagne. Til gengæld er jeg ikke så meget til stormagasiner – så går jeg hellere på de lokale markeder. Der kan man tit finde nogle anderledes øreringe eller en sjov T-shirt.

sille-henning-08.jpg
Ternet sæt fra Camas Studio, patchworkvest fra Second Round og blå skjorte med broderi fra Elleville.

Største samling

Jeg har efterhånden en pæn samling af sko – og specielt stiletter. Ofte sælger jeg mit tøj videre, når jeg ikke bruger det længere, men det gælder af en eller anden årsag sjældent for mine sko.

Mere af

Jeg har generelt en forkærlighed for tern, og det gælder stort set alle typer af tern, og selvom mit klædeskab allerede rummer en hel del af slagsen, kommer der helt sikkert også flere til hen ad vejen.

sille-henning-05.jpg
Ternede blazere fra Baum und Pferdgarten og stribet fra Ganni. Tasken er fra Céline.

Tendenser

Jeg elsker, at farver virkelig er begyndt at dominere modebilledet igen. Efter flere sæsoner, hvor beige og neutrale nuancer var dominerende, er det som om, at farver efter sidste års coronanedlukning har fået fodfæste igen.

Bedste køb

Min vintage Chanel 2.55-taske. Det er en klassiker.

LÆS OGSÅ: ”Jeg var sindssygt smart og har set fuldstændig vanvittig ud”

Seneste køb

Solbriller fra Bottega Veneta og en jakke fra Binné.

Mest opsigtsvækkende køb

Jeg har mange ting, der larmer i min garderobe, men det storblomstrede jakkesæt fra Stine Goya er noget af det, der altid skaber opmærksomhed, ligesom min ternede blazer fra Baum und Pferdgarten, hvor rygstykket er lavet af silke med landskabsprint, også gør det.

sille-henning-06.jpg
Et af Silles mest opsigtsvækkende køb er dette sæt fra Stine Goya.

Fejlkøb

Jeg har helt sikkert lavet rigtig mange fejlkøb gennem tiden, men jeg kan ikke huske et specifikt et, for jeg er altid god til hurtigt at skille mig af med det, så snart jeg finder ud af, at jeg aldrig får det brugt.

Aldrig uden

De smykker, jeg gennem tiden har fået af min mand, kommer jeg aldrig til at skille mig af med, for de betyder noget særligt for mig, og jeg kan huske, hvornår jeg har fået hver enkelt af dem.

Klar på 5 minutter

Glossiers Cloud Paste, der nemt påføres med fingrene på øjenlåg og kindben, Kenny Ankers browgel, Hypnotic-mascara fra Lancôme og lipgloss fra enten Tromborg eller Glossier, afhængig af hvor meget farve jeg vil have på.

sille-henning-10.jpg
Sille i en jakke fra Binné, skjorte og bukser fra Lollys Laundry, øreringe fra Bottega Veneta og loafers fra Ganni.

Anbefalet til dig