Adam Katz Sinding
SPONSORERET indhold

Verdenskendt modefotograf: På dette punkt er de danske kvinder forud for deres tid

Adam Katz Sinding lever af at tage billeder af mennesker på gaden. Vi tog en snak med ham om alt fra hans favoritsko til københavnske kvinder.

Af: Kristian Hindø-Lings Foto: Melody Lieftink
09. dec. 2016 | Mode | Eurowoman

Han har Instagram-profilen @le21eme, hvis navn ingen kan udtale, og så har han en passion for sneakers, københavnske kvinder og København.

LÆS OGSÅ: Her er Danmarks 13-årige stilikon

Adam Katz Sinding er oprindeligt fra Seattle, men han har boet i Paris, New York og nu København. To gange om året bruger han mere end 30 dage på at tage billeder for de allermest anerkendte modemedier, når der er modeuger verden over.

Du er en af de mest brugte streetstyle-fotografer lige nu, men hvad laver man, når der ikke modeuge? 

– November og december er en stille periode for mig. De seneste to uger har jeg været i København, og det er første gang i meget lang tid, at jeg har været et sted i mere end fem dage. Det sker sjældent, og især under modeugerne, hvor jeg arbejder som en gal.

Hvorfor har du valgt at bo i København?

– Jeg har været og boet mange forskellige steder, men intet kommer tæt på København. Det er det bedste sted i verden! Danskerne er storsindede og mine favoritkvinder er de danske. Det er faktisk vanvittigt, hvor skønne de er.

– Der er også noget med alle cyklisterne. Det er som om, at alle er lige, når man cykler og samfundets hierarki forsvinder. Jeg elsker også den måde, som danskere klæder sig på, når de skal cykle. Pænt, men praktisk.

 

Før i tiden har du syntes, at det var grimt, når kvinder gik i sneakers, men du har skiftet mening. Hvorfor?

– Jeg besøgte Danmark for første gang i november 2010, hvor de hvide Converse-sko fyldte modebilledet over hele verden, men i Danmark gik alle kvinder i New Balance- og Asics-sneakers, som ødelagde deres ellers så velklædte udseende – og jeg hadede det. Jeg havde ingen idé om, at de danske kvinder faktisk var foran deres tid. Nu ser vi tendensen verden over, og jeg elsker det. Tak for det, Danmark.

Hvad synes du om, at flere kvinder vælger sneakers frem for stiletter, når de skal til fest?

– Hvis du bad mig tage et par høje sko på, drikke mig fuld og gå op og ned af trapperne, som I har mange af på de Københavnske klubber, ville jeg ikke kunne klare det. Så jeg synes, at det er stærkt, at de danske kvinder vælger sneakers.

– Hvis en kvinde ser godt ud i sneakers, har hun det godt med sig selv og sin krop. Hun objektiviserer ikke sig selv, som det de fleste mænd er vant til at søge efter. Sneakers er ærlige, og så kan du gå lige så hurtigt som mig, når vi er sent på den.

Hvor mange sneakers har du selv?

– Mig? Hmm mellem 30-40, men jeg har mange nye og ubrugte og mange fra Nike. Det par, som jeg bruger mest, er et par sneakers fra The Last Conspiracy for Ecco. Jeg tager dem på, bruger dem hver dag i seks måneder, og jeg smider dem først ud, når de er helt udtrådte. De er de mest komfortable sko, jeg nogensinde har haft.

Er der nogle sko, som du stadig drømmer om den dag i dag?

– Jeg var meget jaloux, da jeg skød billeder for Nike, og alle havde Air Jordan 1 ”Banned”-sneakers på. De blev udsolgt alt for hurtigt, da de kom, og jeg er blevet for gammel og doven til at være så meget på, som jeg burde, for at få fat i dem.

Foto: Adam Katz Sinding for Nike

LÆS OGSÅ: Josephine Skriver er regnbuebarn: "Jeg har altid vidst, at jeg var elsket"

LÆS OGSÅ: Her er mærket, alle snakker om

LÆS OGSÅ: "Om det er noget til tørt hår, neglepleje eller læbepomade, du er på udkig efter, er denne min favorit"