sukkertrang
SPONSORERET indhold

Healthy Skinny Bitch: 10 tips til at slippe af med sukkertrangen

Sara Jin Smidt aka Healthy Skinny Bitch, giver dig 10 gode tips til at slippe af med sukkertrangen, når den melder sig.

Af: Sara Jin Smidt Foto: Klaus Rudbæk
11. jan. 2017 | Sundhed | Fit living

Er du en af dem, der er vant til at spise meget sukker, så kan du opleve en voldsom hovedpine i løbet af den første uges tid. Du kan hurtigt vænne kroppen til at spise noget sødt, fx efter hvert aftensmåltid, og her er det bare om at tage en kold tyrker og stå fast. Dog kan du med fordel gøre et af følgende, når sukkertrangen melder sig:

  1. Tag et stykke sukkerfrit tyggegummi, evt. med frugtsmag, så det er ekstra sødt, eller et par Läkeroler, Gajoler eller lignende pastiller. Vær opmærksom på, at der i meget af det sukkerfri slik stadig er en del skjulte kalorier, så drop det.
  2. Børst dine tænder – så smager slikket alligevel dårligt.
  3. Drik en kop bailey-, karamel-, valnød- eller lakridste. Nej, det er ikke det samme, men kan tilfredsstille dit behov for sukker.
  4. Drik en kold Cola Zero, Faxe Kondi Free eller et glas med FunOne, evt. opløst i danskvand (ananas er min favorit).
  5. Spis et stykke frugt, hvis du ikke har spist det i løbet af dagen.
  6. Drik et stort glas vand og vent 20 minutter. Ofte forsvinder trangen til sukker, hvis du kan vente længe nok.
  7. Mærk efter, om du overhovedet har brug for sukker, eller om du bare keder dig.
  8. Husk at spise lidt ’sødt’ i alle dine måltider, så du får tilfredsstillet den søde grundsmag. Det kan fx være i form af lidt frugt i din salat, lidt honning i dressingen eller lignende.
  9. Tøm slikskuffen, men ikke i munden! Der er vitterlig ingen grund til at have chokolade liggende i dit skab, hvis ikke du har planer om at spise det. Det er kun et spørgsmål om tid, før du alligevel har konsumeret det.
  10.  Gå en tur. Når du er rastløs om aftenen, så gå en tur i stedet for at sidde foran fjernsynet, og lad dankortet blive derhjemme, så du ikke bliver fristet af den nærmeste kiosk eller slikbutik.

LÆS OGSÅ: Healthy Skinny Bitch: 10 sunde opskrifter + tips, der slanker