Kvinde drikker vand
Dunk, dunk, dunk – sådan slipper du for hjertebanken.

Sådan slipper du for hjertebanken

Selvom hjertebanken ofte er helt ufarligt, føles det ganske ubehageligt. Du kan heldigvis forebygge med bl.a. urtete og jerntilskud.

Mange mennesker oplever, at deres hjerte til tider banker meget hårdt i brystkassen, enten i form af anfald eller måske hele tiden. De allerfleste tilfælde af hjertebanken er ufarlige, men det kan være tegn på en række andre sygdomme og bør derfor undersøges af lægen. Det kan bl.a. skyldes hjertesygdom, for højt stofskifte, febersygdom, infektioner med virus og bakterier eller blodmangel. Du kan forebygge hjertebanken ved følgende naturlige metoder:

LÆS OGSÅ: 5 tegn på at du er i overgangsalderen

Drik urtete. Undgå indtagelse af for meget alkohol samt for meget koffein som kaffe, sort te, grøn te, hvid te, ginseng, sportsdrikke, cola og kakao. Drik i stedet urtete, urtekaffe, mælk og saft.

Skab ro. Undgå stress ved at sørge for en regelmæssig rolig livsrytme med tid til søvn, pauser, hvile, ro til dig selv og daglig motion. Undgå situationer, som kan fremkalde angst.

Skift til anden medicin. Tal med din læge, om din medicin kan være årsagen til hjertebanken, og om det er muligt at skifte til en anden form for medicin. Det kan dreje sig om medicin mod eksempelvis forhøjet blodtryk eller astma.

LÆS OGSÅ: Dit ansigt afslører alt om din sundhed

Hold blodprocenten oppe. Undgå blodmangel. Få målt din blodprocent, og hvis den er for lav, få behandling for det, eksempelvis i form af jerntilskud.

Undgå dehydrering. Sørg for tilstrækkeligt med væske. Start om morgenen med 1/2 liter vand, og derpå en liter mere i løbet af dagen, men drik mest om formiddagen.

Overvej rygestop og undgå både aktiv og passiv rygning.

Om Charlotte Bech

Charlotte Bech er privatpraktiserende læge og helseekspert. Hun supplerer moderne lægevidenskab med den traditionelle indiske lægekundskab ayurveda og anbefaler derfor, at du først og fremmest følger Sundhedsstyrelsens anbefalinger og bruger hendes råd som supplement.

Se, hvad vi ellers skriver om: Hjertet og Kroppen