Jaqueline Friis Mikkelsen: "Mit allerbedste sundhedstip er søvn"
Foto: PR

Jaqueline Friis Mikkelsen: "Mit allerbedste sundhedstip er søvn"

Jaqueline Friis Mikkelsen, 60, er direktør for model-bureauet Unique Models. Hun træner for at få overskud og optimal livskvalitet, og hun spiser det, hun har lyst til uden at have dårlig samvittighed. Og så vågner hun hver morgen med sin mand i hånden.

Sundhed for mig er …

“når mit privatliv og arbejdsliv balancerer, så er krop og sjæl i ro. Når jeg netop sørger for det, føler jeg, at jeg er i en sund balance. Det lykkes ikke altid, men jeg prøver, og nu mere end før, efter jeg er blevet mormor.”

Jeg begynder min morgen med …

“at holde min mand i hånden og sige godmorgen. Så får jeg en dejlig start. Hvis altså ikke han er taget på vandet, inden jeg får øjne. Han er SUP-instruktør, så han er en earlybird.”

Min kost består primært af …

“ALT. Jeg elsker det store danske kolde bord. Jeg elsker indisk mad, groft rugbrød, hjemmebagte boller og kager. Bring it on. Og jeg har ingen guilty pleasures. Jeg spiser bare.”

Jeg træner helst …

“om morgenen på reformerhold. Der er så mange skønne undervisere i Hornbæk Fitness, hvor jeg går. Så mange forskellige profiler, der alle er superdygtige. Jeg træner, fordi jeg gerne vil have overskud og optimal livskvalitet, og fordi jeg skal løbe hurtigt i mange sammenhænge."

Jeg føler mig sej, når …

“andre mennesker er glade for, at jeg gør en forskel.”

Mit yndlingstræningsoutfit er …

“Jeg ønsker mig i den grad et nyt sæt, så jeg håber familien læser med.”

Læs også: Træningseksperten: ”En rask gåtur tre gange om ugen er godt for kredsløb, muskler og taljemål"

Mine yndlingsskønhedsprodukter er …

“Vitamin c20 serum kapsler fra Exuviance, Anti-age serum fra Muti og ansigtsmasker fra Foreo. De har forskellige masker, og de er en rigtig god gør-det-selv-maske, fordi det er så nemt at lave din egen ansigtsmaske. Mit hår er som en rastabunke i tørke, så jeg får stor hjælp af salonen Blow i København. De har nogle skønne hårprodukter, og jeg er særlig glad for balsam fra Condition. Mit gode skønhedsråd er også altid at lytte til skønhedsekspert Charlotte Torpegaard, der har bloggen Ilovebeauty.dk. Hun ved om nogen, hvad hun taler om.”

Mit bedste motivationstip er …

“at du ikke kan tippe nogen til at føle sig motiveret. Sorry, men lyst skal komme som et inderligt ønske fra dig om dette eller hint, så kører toget.”

Inspirerende personer, jeg følger på Instagram …

“er model Josefine Skriver og mine døtre Isabel og Clara. Clara har netop åbnet sit eget scoutingbureau. Jeg får energi af min mands Instagramprofil, vores nye barn, influenceragencyet Unique Social og sidst men ikke mindst Unique Models, styret med hård hånd af vores contentmanager Mathilde, der sørger for inspirerende indhold hver dag.”

Læs også: Start dagen med nye sunde vaner

Jeg slapper bedst af …

“når jeg ved, at hele familien har det godt.”

Jeg elsker at rejse …

“med familien. Hvor som helst. Vi har dog i mange år haft tradition om at tage til Playitas i vinterferien. Min yngste datter og min mand elsker at surfe, og jeg joiner hold og læser bøger. Dejligt koncept.”

Jeg finder mentalt overskud ved …

“at læse, gå ture og være sammen med mine venner.”

Jeg bliver inspireret af …

“mine medarbejdere i hverdagen og ikke mindst min direktør Jesper Thomsens skarpsindighed. Jeg er velsignet med en vidunderlig skare af mennesker i Århus og København. Hver og en har forskellige tilgange til livet, og jeg elsker at tale med dem. Det er berigende og inspirerende, og min arbejdsglæde er drevet af dem. Vi vil hinanden og dermed firmaet, så deri ligger glæden.”

Jeg går aldrig på kompromis med …

“ærlighed. Og med mine modellers ve og vel, hvilket kan være svært i en branche, der er udfordret til tider.”

Mit allerbedste sundhedstip er …

“at sove. Og masser af frisk luft, krydret med nogle få gode produkter. Men sorry, den indre balance er nok det bedste skønhedstip.”

Jeg er særligt glad, når …

“vi sammen lykkes privat og på arbejde.”

Se, hvad vi ellers skriver om: Kost, Træning og Søvn