styrketræning

Foto: Getty Giv dine styrketræningsøvelser en makeover, og boost motivationen.

styrketræningsøvelser

Giv din træning en makeover, der booster din motivation

Kniber det med træningsmotivationen? Så pust nyt liv i de klassiske styrkeøvelser ved at tænke kreativt og udfordre dig selv – det gør både træningen sjovere og din krop stærkere.

Start altid med en let opvarmning i 5-10 minutter, f.eks. en rolig løbetur,
sprællemand eller udstrækning. Og prøv så at tviste din træning med en af disse tre typer højintensitetstræning, som du kan lave overalt. Det virker for mig!

1. STATISK VS DYNAMISK
Du bliver ikke kun stærk og hurtig. Du får også en virkelig pæn kropsform, når du veksler mellem statisk og dynamisk træning. Statisk træning er øvelser som f.eks. planken, hvor du holder positionen og derved booster din udholdenhed og styrke. Dynamisk er modpolen til statisk og træner din form og din hurtighed, så her er du i bevægelse under øvelsen, som f.eks. ved burpees.
Sådan gør du: Tag dine seks yndlingsøvelser − tre statiske og tre dynamiske − og kør dem på skift i 20 sekunder hver. De dynamiske øvelser skal laves i højt tempo.

LÆS OGSÅ: Venindeøvelser: Bliv fit & glad med Helsematilde

2. CHIPPER

I træningsformen chipper kombineres forskellige øvelser ved høj intensitet, som du måske kender det fra HIIT og crossfit. Det foregår ved, at du udvælger en række øvelser, som træner forskellige muskelgrupper. Det kan være squats, mavebøjninger, burpees, armstrækkere eller jumpsquats. Antallet af øvelser er op til dig, men fem er et godt udgangspunkt.
Sådan gør du: Den første øvelse laver du 50 gentagelser af, næste øvelse tager du 40 af, næste øvelse 30 af, så 20, og til sidst 10.

LÆS OGSÅ: fit living tester højintensivtræning (HIIT)

3. BUDDY-WORKOUT
En makker er genial til at højne motivationen, få dig af sted til træning og udfordre dig. I denne øvelse skiftes I til at vælge en øvelse og antal gentagelser. På den måde ved du aldrig, hvilken øvelse der kommer, og det skubber både til dine grænser og din form.
Sådan gør I: Vælg fem øvelser hver. Du kan f.eks. vælge, at I starter med 20 burpees. Dernæst vælger din makker, at I skal tage lave 25 mavebøjninger, og sådan skiftes I, til I har været igennem alle jeres 10 øvelser. Sæt i gang!

LÆS OGSÅ: Sara Maria & Gitte: "Det skal være sjovt at løbe"

LÆS OGSÅ: 5 grønne grøntsager du skal spise mere af

LÆS OGSÅ: Hvorfor sveder jeg ikke, når jeg træner?