Mette Lindberg: „Jeg er en stor livsnyder”

Foto: All over press

Mette Lindberg: „Jeg er en stor livsnyder”

Den 32-årige sangerinde og X-factor-dommer starter dagen med en hjemmelavet grønsagssuppe med friske krydderurter – det holder hende mæt i lang tid og gør hende glad.

Hvad betyder sundhed for dig?
– Jeg vil gerne være rask, sund og have det godt – også når jeg bliver ældre, og derfor går jeg meget op i at passe på mig selv. Jeg er dog også livsnyder, og jeg bryder mig ikke om at begrænse mig. Men alt i alt handler det om at finde den rette balance og have et sundt forhold til alt, jeg gør.

Hvilken form for motion dyrker du?
– Jeg går og cykler meget og får rørt mig på den måde. For et år siden meldte jeg mig ind i et fitnesscenter for at gøre min krop stærkere. Jeg prøver at melde mig på et hold 1-2 gange om ugen, hvor der bliver squattet og trænet med vægte.

Hvad giver det dig at dyrke motion?
– Jeg bliver lykkelig af det, kroppen bliver glad, og jeg føler mig uovervindelig – det er fedt. Det er vigtigt at leve livet og være til stede i det, men det er lige så vigtigt at bygge kroppen op, så den er stærk og ikke bliver skadet.

SE OGSÅ: Christiane Schaumburg-Müller: "Sport gør mig stærk til livets strabadser"

Hvordan finder du tid til at dyrke motion i en travl hverdag?
– Jeg skal tage mig sammen for at komme afsted, især i travle perioder, hvor vi spiller koncerter hver aften, men der får jeg heldigvis pulsen op ved at spæne rundt på scenen. Jeg har heller ingen bil, så jeg tager altid cyklen.

Er der en motionsform, du aldrig kunne finde på at kaste dig over?
– Jeg elsker, når folk bliver bidt af noget, og der er også mange ting, som jeg stadig gerne vil prøve, men jeg bliver aldrig én, der dyrker noget ekstremt. Det er ikke den følelse eller det pres, jeg går efter, når jeg skal træne.

Hvordan slapper du allerbedst af?
– Jeg er god til at koble fra og lukke af, også selv om jeg sidder i et rum fyldt med mennesker. Jeg bor i byen i København og elsker alt det, byen byder på, men når jeg er et sted, hvor der er en lang udsigt, bliver jeg glad – det er stor afslapning for mig. Det kan både være en skyline, i naturen med grønne marker eller havet.

Hvad er dit bedste sundhedstip?
– Spis mad, der gør dig glad. Jeg er ikke fedtforskrækket, men spiser ikke meget sukker og hvede, fordi jeg kan mærke, at jeg bliver sløj af det og får ondt i maven.

Hvilket skønhedsprodukt vender du altid tilbage til?
– Jeg bruger ansigtsprodukter fra Exuviance – det er produkter, som virker. Jeg købte for noget tid siden en børste fra Mason Pearson med vildsvinehår, og den er altså fantastisk og kan rede igennem mit hår, uanset hvor filtret det er. Den er dyr, men den kan du have hele livet.

Hvad får dig til at føle dig glad?
– Kærlighed, musik, og hvis jeg opdager, at jeg har nydt et øjeblik uden at tænke over det. Det er rart nogle gange ikke at tænke noget som helst, men bare at være opmærksom på mine omgivelser. Det gør mig glad at se et ældre ægtepar holde i hånd, nogle, der hjælper andre eller sender et smil.

Hvornår føler du dig allersmukkest?
– Hvis min kæreste siger, at jeg er smuk. Han er for mig den mest rene form for ærlighed, for han siger det jo ikke bare for at sige det. Jeg elsker at give og at få komplimenter, for det er rart og skaber glæde.

SE OGSÅ: Mascha Vang: "Løb styrker min psyke og min bagdel"

Hvor elsker du at rejse hen og hvorfor?
– Uha, jeg kan lide lidt af det hele. Jeg har nydt at rejse rundt i USA og opleve, hvor stort det er, at staterne er forskellige, og folk er anderledes. Jeg har også rejst meget i Asien og kan især lide Thailand, fordi det er nemt at rejse rundt i landet – og du behøver ingen plan.

Tænker du over, hvad du spiser?
– Jeg spiser mange grønsager. Det er kun to til tre år siden, at jeg begyndte at spise måltidssalater, og jeg har stadig optur over, hvor nemt, sundt og billigt, det er. Det lyder så fornuftigt, men det er godt. Jeg starter også dagen med grønsagssuppe til morgenmad, som jeg laver med hønse- eller oksebouillon, hvad jeg har af grønsager, friske krydderurter og chili. Det holder mig mæt i lang tid og smager skønt.

Hvad elsker du at spise?
– Jeg er helt klart mere til salt end til sødt. Jeg spiser meget ofte sushi og pastaretter. Spaghetti Bolognese er sikker, lige meget hvor i verden du bestiller den – den kan næsten ikke laves dårligt, så den vælger jeg ofte.

I mit køleskab er der altid … 
– Parmesanost – det kan holde sig længe og er godt på alt.  

Har du en dårlig vane, du gerne vil ændre?

– Jeg får ikke rørt mig så meget, som jeg gerne ville.

Hvis døgnet havde 25 timer, hvad ville du så bruge den sidste time på?
– Jeg ville gerne bruge den time på at gøre noget for andre, det kunne f.eks. være at blive besøgsven på et plejehjem.

Hvad er din største sportspræstation?
– Det må være 200 m brystsvømning i 8. klasse. Jeg kan huske, at jeg fik et mærke, som blev sat på badedragten.

Har du en favoritkogebog?
– Vi har mange kogebøger derhjemme, men jeg bruger dem aldrig. Jeg er meget intuitiv og smager mig frem, når jeg laver mad. Jeg kan også blive inspireret af et billede, og jeg ringer til mor og far, hvis jeg har brug for hjælp til, hvor længe en culotte skal trække.

Har du en sportsgadget, du ikke kan undvære?
– Det må være min cykel.

Lige nu læser jeg …
– „How Music Works” af David Byrne.

Jeg lytter jeg …

– Poolside, Frank Ocean, PJ Harvey og Lana Del Ray, deres musik er som et soundtrack til perioder af mit liv. Musik giver mig ro og påvirker mit humør.

SE OGSÅ: Emily Salomon: "Motion er mit frirum" 

SE OGSÅ: Anja Camilla Alajdi: "Motion gør mig lykkelig..."

Se, hvad vi ellers skriver om: Sund livsstil, Mette Lindberg og X Factor