Sådan booster du fertiliteten med løbetræning
Foto: Bulls

Sådan booster du fertiliteten med løbetræning

Hvis du gerne vil være gravid, kan du booste din fertilitet med de rette træningsstrategier, ifølge løbecoach.

Det skriver magasinet Runner's World, hvis løbecoach Jenny Hadfield har opstillet fem træningsstrategier til formålet. 

1. Juster din træning
Hvis du træner meget intensivt og løber ofte, kan det gavne din fertilitet at skifte fokus, ifølge Jenny Hadfield. Træn for at holde dig i form - ikke for at præstere, lyder hendes råd. Det vil sige, at skal du deltage i løbekonkurrencer, så prøv at nøjes med at løbe 5 km frem for 10 km. og skær eventuelt ned på det antal gange, du løber ugentligt. Løb fx tre til fire gange ugentligt, hvor en af gangene er en lang tur på 60-75 minutter, en tur er en kortere men hårdere 30 minutters tur og en eller to lette løbeture er på 30-45 minutter.

2. Vær tålmodig
Det tager tid at blive gravid for de fleste, så stress ikke dig selv unødigt. For de fleste par er der 20 pct. chance for at blive gravid, hver gang du har ægløsning, og i løbet af et år bliver 85 pct. raske og sunde par gravide, ifølge forskningstal fra USA.

3. Lev sundt
Det er ikke nok, at du lever sundt og passer på dig selv, når du vil være gravid. Også din kæreste eller mand må rydde ud i sine dårlige vaner, da det kan fremme fertiliteten.

4. Kend din cyklus
Første råd når du vil være gravid er at kende din cyklus. Ikke alle kvinder har en cyklus på 28 dage, så du kan med fordel downloade en app, som kan holde styr på din cyklus for dig. Prøv fx Woman Calender. En anden god app er iPeriod.

5. Stress af
Prøv at få otte timers søvn hver nat og tilføj eksempelvis yoga til din træningsrutine for at komme mere i balance. Det kan have en gavnlig effekt på vores hormoner og mulighed for at blive gravide, at kroppen ikke er i en permanent stresstilstand.

Kilde: Runnersworld.com