Teenager i 00'erne

Foto: iStock

Teenager i 00'erne

21 ting, der vil gøre dig nostalgisk, hvis du var teenager i 00’erne

Lur os, om ikke disse ting lå øverst på ønskelisten, hvis du var teenager i 00'erne.

Fra Von Dutch-kasketten og bamsestøvlen til greatest hits-cd'erne pakket ind i glinsende blåt Fona-papir.

Bliver du også nostalgisk i dit teen-hjerte ved synet af disse trends fra 00'erne?

1. Lavtaljede cowboybukser

Foto: iStock

Det kunne næsten ikke blive lavtaljet nok i 00'erne! Mærkerne skulle helst hedde Miss Sixty eller Diesel, sikkert indkøbt i Flying A eller i dit lokale storcenter, og stoffet måtte gerne være slidt fra starten af. Der behøvede heller ikke være lommer bagi. 

2. Den gode gamle Nokia-telefon


Foto: iStock

Der var to hold i 00'erne: 3210-holdet og 3310-holdet. Nokia lancerede de to telefoner i 1999 og 2000, og du ved bedst selv, hvorfor du valgte, som du gjorde. Uanset hvad spillede du helt sikkert Snake på den, købte et utal af personlige covers og ringetoner til den og stillede den muligvis i en kreativ plastic-mobilholder på dit skrivebord. Senere hoppede du selvfølgelig med på klaptelefon-bølgen, fordi det var mere voksent og business-agtigt. 

3. Træningssættet

Foto: gettyimages

Helst i pastelfarver og velour, J-Lo-style.

4. Von Dutch-kasketten
Foto: All Over Press

Behøver vi sige mere?

5. PC-spil med byg-selv tema

Foto: gettyimages

I 00'erne brugte vi rigtig mange timer på computerspil, der handlede om at bygge ting. Roller Coaster Tycoon fra 1999 var en klassiker, men The Sims var også den ultimative tidsrøver. Det første spil udkom i 2000, men vi havde selvfølgelig også den med kæledyr, den med de hotte dates og den med ferierne. Og vi drømmer os ofte tilbage.

6. De største hits-cd'er

Foto: Instagram

Der lå stensikkert en glinsende blå Fona-pakke med den nyeste Now/Absolute Music/Biggest hits-cd under dit 00'er-juletræ. De nyeste album med Atomic Kitten, J-lo og Justin Timberlake lå også øverst på listen hos os.

7. Håndtasker af svingende kvalitet


Foto: iStock

Man var ikke helt med på beatet som 00'er-teen, hvis ikke man havde en Louis Vuitton, Gucci eller Burberry håndtaske, som på ingen måde behøvede at være ægte, og som oftest blev købt under suspekte forhold på en studietur i en europæisk storby. Bælter og nøglekæder om halsen i samme stil var selvfølgelig også bomben. 

8. Similisten

Foto: iStock

Helst i et bælte til vores lidt for korte cowboynederdel med slidser, men generelt var vi vilde med bling i 00'erne! Vi elskede for eksempel bælter med nitter og magnetsmykkerne, der fik det til at se ud som om, at vi havde fået piercet ørene eller næsen.

9. Hårmascara og extensions

Foto: gettyimages

Håret skulle ikke være kedeligt i 00'erne! Vi var tosset med hårmascara, gerne i pink og blålige nuancer, og små hårklemmer i alverdens farver, der kunne holde håret oppe i en festlig touperet knold - selvfølgelig med to snoede totter hængende ned foran.

10. Kawasaki-skoene

Foto: Kawasakifootwear.com

Skoen du ikke kunne komme udenom i 00'erne.

11. Toppe med bare skuldre

Foto: gettyimages

Vi elskede at vise kraveben og skuldre i 00'erne. Og Sugababes lærte os hvordan. 

12. iPod'en

Foto: iStock

Den gode gamle iPod fra tiden før Spotify, der afslørede så meget om ejermandens personlighed. Vi brugte mange timer på at scrolle op og ned blandt kunstnere og sange, der selvfølgelig var listet i alfabetisk rækkefølge, for at finde frem til favoritnummeret med Gwen Stefani (Hollaback Girl), Gorillaz (Feel Good Inc.) og The Black Eyed Peace (My Humps).

13. Bamsestøvlerne

Foto: iStock

Den OK-praktiske men knap så elegante Timberland-støvle-møder-morfar-hjemmesko var ikke til at komme udenom i 00'ernes skolegårde.

14. Digitalkameraet


Foto: iStock

I en farve der var lige dig og med en lille hank, du kunne vikle om håndledet. Det var længe før selfien og ret smart, tænkte man, at billederne kunne ses lige med det samme på det lille display bagpå.

15. Militær-print og street-style


Foto: gettyimages

Fra Punk Royal til de posede UFO-bukser. Det kunne næsten ikke blive street nok i 00'erne, og alt med militær-print var fedt.

16. Fiskenet-strømpebukser

Foto: gettyimages

Gerne iført et par lange læderstøvler. Fiskenettet fik i øvrigt et comback i 2016.

17. Blanke cd'er

Foto: iStock

Du har formentlig aldrig brændt så mange cd'er, som du gjorde i 00'erne. Helst dem med hvid forside, hvor man med en sprittusch lige kunne markere, om der var tale om "Pop Hits 2004" eller "Disco Night med pigerne".

18. Dolce & Gabbana-toppen

Foto: ebay

Du havde den, og hvis ikke du havde den, så ønskede du dig den brændende. For hvem går op i originalitet, når man kan eje noget så voksent og gennemsigtigt?

19. "Choker"-halskæden

Foto: iStock

Den lignede lidt et hunde-halsbånd, jovist, men den var sej. Og trenden er tilbage, siger eksperterne. 

20. Lipgloss

Foto: iStock

Helst med frugtsmag og glimmer i. 

21. Tv med indbygget DVD-afspiller

Foto: iStock

Den ultimative luksus: At kunne låse sig inde på sit værelse og helt selv bestemme, om man ville se musikvideoer på The Voice, Beverly Hills på TV2 eller Doctor Phil på TV3.

LÆS OGSÅ: 10 frisurer fra 00'erne som forhåbentlig aldrig vender tilbage

LÆS OGSÅ: 19 ting, der vil gøre dig nostalgisk, hvis du voksede op i 90'erne

LÆS OGSÅ: 30 ting, jeg heldigvis gjorde, inden jeg blev 30

Se, hvad vi ellers skriver om: Lister

610x200_woordy_dmjpg.jpg