sponsoreret indhold
Præsenteret af Moneybanker
SPONSORERET indhold

4 tips til en sundere økonomi og samvittighed

29. nov. 2016 | Livsstil

Det er jo nok de færreste af os, der ikke skylder penge væk – om det så er studiegælden, andelsboligen eller bilkøbet, der trykker lidt på gælden og den dårlige samvittighed. Men der findes måder, hvor på vi først og fremmest kan skabe det forkromede økonomiske overblik og dernæst begynde at få lidt bedre styr på kontoen. Det kan både hjælpe på bankkontoen og – og endnu vigtigere – på samvittigheden.

Sammen med Moneybanker.dk, en webservice, der kan hjælpe med at finde det bedste online lån, præsenterer vi her 4 tips til en sundere økonomi og samvittighed.

1. Indgå forhandling og få gælden ud af verden
Ja, det er lidt et surt æble at skulle bide i, men har du en gæld, så bør du målrettet arbejde hen mod at få gælden ud af verden. Det er det første skridt mod en sundere økonomi og samvittighed.

Men hvordan?

Da kreditorer af helt naturlige årsager ønsker deres penge igen hurtigst muligt, er de som oftest også villige til at indgå i forhandlinger om, hvordan de får det. Kig eksempelvis på om det kunne være nødvendigt at lave en ny afdragsordning, hvis den nuværende ikke er realistisk.

2. Hold øje med forbrug, prioriter og skab motivation
Et take-away-sushi-måltid her, en caffe latté der og så lokker den der hudcreme fra Orlane til lidt over 2.000 kroner måske også en lille smule? Holder vi ikke øje med forbruget, vil det ofte føre direkte til et surt overtræk på kontoen og en sur bankmand i røret.

Så hvad gør vi?

Sæt dig ned og lav en prioriteringsliste over de ting, som virkelig er pengene værd. Er det en hudcremen til 2.000 kroner, der gør dig lykkelig, så skal du købe den! Men(!!) så bliver du nok også i nogen tid nødt til at sige fra på sushi og caffe latte. Er det derimod en rejse eller måske en ny bil, der er prioritet nummer et, så skal der selvsagt mere økonomiske disciplin til. Men det bliver du helt naturlig opmærksom på, når du først sætter dig ned og får styr på prioriteterne og forbruget.

3. Få det forkromede overblik
Det føre os helt naturligt til tip nummer 3. Det er mere eller mindre umuligt at skabe en sund økonomi, hvis man ikke har skabt et økonomisk overblik. Lægger du et budget for din privatøkonomi, vil du kunne skabe det overblik.

Få samlet og gemt alle dine regninger og dokumenter i enten computer eller ringbind. Du kan også logge ind på din netbank, hvis du vil skabe dig et overblik over, hvor mange penge du bruger på en almindelig måned.

Indsamler du dokumenter vedrørende dine indtægter og udgifter, vil det være let som en leg at lægge et budget. Skulle du alligevel få brug for hjælp, kan du trække på din bankrådgiver og få ham eller hende til at lave et budget med dit månedlige rådighedsbeløb.

4. Få overblik over de bedste lån
Nogle gange kan den dårlige økonomi også hænge sammen med det dårlige lån. Måske har du et lån med en alt for høj rente, så du nærmest ikke betaler af? Derfor kan det være en rigtig god ide, at få lidt mere indsigt i de bedst mulige lån, som du kan få. Hos Moneybanker.dk får du dødnemt det komplette overblik over det danske lånemarked, alt imens du her kan få hjælp, hvis hele det økonomiske korthus pludselig væltes af en tandlægeregning eller en ny vaskemaskine. Her kan du nemlig låne et vilkårligt beløb, hvor du selv kan angive en ønsket løbetid/afdragsperiode.