kvinde i Faro
SPONSORERET indhold

Træt af Mallorca og Costa del Sol? Prøv disse seks alternative soldestinationer

Vil du have sol uden at skulle ligge side om side med andre danskere? Så er disse strandområder gode bud.

Af:: Emma Kleist Christensen Foto: Getty Images
08. maj. 2018 | Livsstil | ALT.dk

Sol, strand og en kølig drink. Det er opskriften på en skøn sommerferie for mange af os.

Men det er som om, at noget af idyllen forsvinder, når du møder din solskoldede kollega på den græske taverna eller må dele Mallorcas ”øde” strande med Kirsten og Jens og deres tre irriterende børn.

Læs også: Bange for at flyve? Sådan overvinder du din flyskræk

Du har brug for at finde et nyt sted. Et sted, hvor du kan mæske dig i lokale middelhavsspecialiteter, mærke de fine sandkorn under fødderne – og undgå at høre et eneste dansk ord i en hel uge.

Hvis du også er træt af Mallorca, Kreta og Alanya, så har vi fundet seks steder, der er mindst lige så skønne, men ikke helt så overrendt af turister.

montenegro byMontenegro er en smuk blanding mellem kultur, strand og natur. Foto: Getty Images.

1. Kotorbugten i Montenegro

Med sit navn, der direkte oversat betyder ”sort bjerg”, kan det være svært at forestille sig, at Montenegro kan være et sted, hvor du kan læse din yndlingskrimi på en strandstol, mens du lytter til bølgeskvulp.

Men det kan du. For noget af det, der gør Montenegro smukt, er blandingen mellem skarpe bjergtinder, gamle middelalderklostre og smukke bugter med sandstrande og blikstille vand.

Og et af de bedste steder at finde denne kombination er i Kotorbugten. Her ligger havet nærmest for foden af bjergene, og du kan både nyde livet på stranden, eller gå på vandreture i de spektakulære omgivelser.

kotorbugten i montenegroKotorbugten ligger for foden af et bjergrigt område. Foto: Getty images.

2. Faro i Portugal

Selvom Portugal er lige så smukt, solrigt og indbydende som nabolandet Spanien, har turisterne ofte en tendens til at vælge den lille sydeuropæiske perle fra til fordel for favoritdestinationer som Mallorca eller Ibiza.

Det er synd, for landet har masser at byde på. Så hvis du også er en af dem, der indtil nu er gået udenom Portugal, bør du unde dig selv en ferie fyldt med brusende bølger og bacalhau – landets nationalret, som er lavet af saltet torsk.

Særligt Algarvekysten er et besøg værd for solhungrende turister. Her finder du blandt andet byen Faro, hvis natur er en smuk blanding mellem betagende klippevægge og hvide sandstrande.

Faro i Portugal er et syn for guder. Foto: Getty Images.

Det behøver ikke at koste en herregård at komme på solferie. For du kan finde flybilletter til Portugal på Rejsepriser.dk (sponsoreret).

3. Den kuriske tange i Litauen

Denne 100 kilometer lange sandtange, der strækker sig mellem Litauen og Rusland, er en naturoplevelse ud over det sædvanlige. Den er på UNESCOs verdensarvsliste, og rummer både specielle planter og fyrretræer, samt vilde dyr, som elge, ræve og vildsvin.

Men vigtigst af alt, så er det også et fantastisk sted at slappe af. For med sine max fire kilometer i bredden, er der aldrig langt til vandet. Du kan både gå på opdagelse efter en øde plet at lægge dit picnic-tæppe på, eller tage til en af de mere velbesøgte strande, hvor badeglade litauere selv slår solparasollerne op.

kuriske tange litauenLandtangen mellem Litauen og Rusland er et smukt syn. Foto: Getty images.

4. Den dalmatiske kyst i Kroatien

Forestil dig forhistoriske ruiner a la Game of Thrones i kombination med de hvideste sandstrande og ægte rustik middelhavsmad. Så har du indbegrebet af Kroatien.

I Kroatien får du alt det, som vi danskere elsker ved Italien og Grækenland, men ofte meget billigere. De har både et rigt udvalg af historiske oplevelser, men også perfekte paradisøer, hvor du kan slænge dig på en liggestol.

Nogle af de øer finder du på den dalmatiske kyst, som ligger ud for byen Split. Du kan for eksempel tage til Brac, der både har byliv, kultur og liggestole eller den lille ø Mljet, hvor du kan cykle rundt mellem skjulte strandperler.

øen brac i kroatienØen Brac i Kroatien. Foto: Getty Images.

Et af de steder, du kan finde billige billetter til din sommerferie er på Rejsepriser.dk (sponsoreret).

5. Sydkysten i England

Forbinder du også Storbritannien med Londons røde turistbusser og regnfulde dage med afternoon-tea? Så bør du måske ændre din opfattelse af landet. For du kan sagtens tage på solferie i England, hvis sydkyst er et rent sommerparadis med palmer, sandstrande og fish & chips i lange baner.

Gode sommerferiedestinationer i det sydlige England er blandt andet byerne Brighton og Bournemouth. Her finder du fine strande med smukke gamle ’piers’, hvor du kan tage din aftenslentretur, når du har brugt hele dagen på stranden.

Begge byer har også masser at byde på, hvis du har brug for en pause fra liggestolen. I sommermånederne finder du både madmarkeder med pies til enhver smag, klassiske pubs og forlystelsesparker.

brighton pierBrighton Pier i solnedgang. Foto: Getty Images.

6. Rivieraen i Albanien

Albanien er skønt, fordi det endnu ikke er så velbesøgt af turister, som Tyrkiet og Grækenland er. Men du får alligevel noget af det bedste fra de to steder: God mad, flinke lokale og ikke mindst masser af sol.

Den albanske riviera, der løber langs Det Ioniske Hav, er fyldt med strande, hvor der er langt færre mennesker end på mange andre sommerferiedestinationer.

Du kan for eksempel tage til Dhermi strand. Her kan du få grillede grøntsager og gedeost for ingen penge, efterfulgt af et dyp i krystalklart vand, mens du glemmer hverdagen fuldstændig.

Læs også: 6 romantiske getaways

albaniens kystSpring i havet fra Albaniens kyst, eller slap af på en liggestol. Foto: Getty images.

Anbefalet til dig