Botox
Foto: Jacqueline Fluri

Botox er genialt

62-årige Karen Dalgaard: "Jeg synes, botox er SÅ genialt. Det gør en kolossal forskel"

62-årige Karen Dalgaard synes, at botox er genialt.

– Før i tiden ville vi have været døde, før vi nåede den her alder. Når nu vi er her, kan vi lige så godt få det bedste ud af os selv.

62-årige Karen Dalgaard står gerne ved sin forfængelighed og tør godt sætte sig op imod skønhedspolitiet og den politiske korrekthed.

– Jeg synes, botox er SÅ genialt. Det gør en kolossal forskel – man ser friskere ud, siger Karen Dalgaard begejstret om de behandlinger, der i et par år har gjort hende mere tilfreds med sit eget spejlbillede.

– Da overgangsalderen satte ind, gik det nærmest ned ad bakke fra dag et. Op til min 60-års fødselsdag syntes jeg, det så lidt trist ud det hele: Jeg havde læst om nogle botoxbehandlinger i et dameblad og nævnte det for min mand, der er læge. Han syntes, det var en god idé og endte med at forære mig behandlingen.

– Jeg ville godt have alt det dér rynke-pyt væk, så jeg fik lidt af det hele, en slags tretrinsraket med botox, restylane og syrebehandling. Efter den første behandling så jeg lidt forslået ud, da jeg cyklede hjem. De blå mærker efter stikkene forsvinder hurtigt, men efter syrebehandlinger har man sår i tre uger. Når folk spurgte, om jeg havde slået mig, sagde jeg: "Nej, jeg har fået noget botox og lidt forskelligt". Så bliver folk jo overraskede ... Jeg har været åben om det – måske er det derfor, at ingen har turdet komme med kritiske kommentarer.

Karen Dalgaard optræder ofte som operasanger til kirkekoncerter, ved private matinéer og på hospicer. Efter at hun sidste år forlod det faste job som jurist, synger hun også i kirke.

– Jeg er jo meget eksponeret, når jeg optræder. Og når jeg f.eks. synger sammen med en 30-årig kvinde, der ligner en engel, vil jeg gerne undgå, at det bliver for grotesk, at jeg står ved siden af. Jeg vil gerne fremstå bedst så længe som muligt.

– Jeg prøver ikke at se ung ud. Alle kan se, jeg ikke er 30. Men jeg har fået opfyldt det, jeg ville med det: Jeg ser friskere ud. Og jeg er glad for at få komplimenter som "Hvor ser du frisk ud". Det var der aldrig nogen, der sagde før. Det kan da godt være, man burde hvile mere i sig selv. Men det kan jo også blive for fodformet. Man må godt pynte lidt – man pynter også en kage, for at den skal se mere spiselig ud.

LÆS OGSÅ: ”Jeg gør det ikke for at andre skal tænke, at jeg ser yngre ud”

LÆS OGSÅ: Pernille Aalund: ”Det gode ved at skifte stiletter ud med gummistøvler er, at det bliver mere vigtigt at være end at se ud”

LÆS OGSÅ: Sonja Richter: ”Jeg har altid troet, at jeg skulle have familie og børn, og i en periode var jeg i chok over, at det ikke gik sådan”

Se, hvad vi ellers skriver om: Botox og Skønhed