bekymrede forældre
SPONSORERET indhold

Min familie taler dårligt om min kæreste

Hver gang jeg besøger mine forældre uden min kæreste, siger de, at de er bekymrede for mig, og at min kæreste ikke giver mig nok kærlighed og støtte. Jeg synes selv, at jeg har en dejlig kæreste, men hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse

Af: Vibeke Dorph Foto: Getty Images
02. jan. 2020 | Livsstil | Hjemmet

Spørgsmål om bekymrede forældre

Jeg er 28 år gammel og bor i Aalborg nu på sjette år sammen med min kæreste, som kommer heroppe fra. I tidernes morgen rev jeg alle teltpæle op og flyttede til Aalborg netop pga. ham.

LÆS OGSÅ: Min familie kritiserer mig konstant

De sidste par år, når jeg har været hjemme på besøg, har min fars side af familien (mine forældre er skilt) gjort et stort nummer ud af, at de er bekymrede for mig, og at de ønsker, at jeg flytter ”hjem” igen til Sjælland. De lufter altid deres bekymringer for mig, når min kæreste ikke er med. Jeg føler selv, at jeg har en god og kærlig kæreste, men de mener ikke, at han giver mig plads, kærlighed og støtte nok i hverdagen.

Hvad skal jeg gøre for at få dem til at lade være med at tale dårligt om min kæreste? Når han er med, lader det nemlig til, at de godt kan lide ham, eller er det måske skuespil? Det skal måske lige nævnes, at min kæreste og jeg købte hus sammen i Aalborg sidste år, og at jeg er glad for både ham og byen – selvom jeg da også har hjemve nu og da.

Vibeke Dorph om at sætte en grænse for familiens indblanding

Det lyder som et meget barnagtigt forsøg på at sætte egen dagsorden igennem, som din familie lægger for dagen her. Jeg tror nemlig slet ikke, at deres kritik af din kæreste handler om, hvordan din kæreste behandler dig, men i virkeligheden om, at din familie godt vil have dig hjem i folden igen. Det ønske lyder det heldigvis ikke til, at du har tænkt dig at efterkomme, og hvorfor skulle du dog også det, når du har det strålende i det jyske?

Jeg bryder mig heller ikke om, at din familie tillader sig at være så bedrevidende om dit velbefindende. Hvordan skulle de, der jo ikke er dig og heller ikke er en del af din hverdag, vide, hvad der tjener dig bedst? Det ved du vel bedst selv. Det er nedladende og arrogant, når mennesker udtaler sig om andres velbefindende uden at være spurgt. Så på den måde siger din families kritik mere noget om dem end om din kæreste.

LÆS OGSÅ: Jeg er bange for min svigermor

I stedet for at gå i forsvar for dit liv og din kæreste, i stedet for overhovedet at diskutere din kæreste, så tror jeg, at du skal blive bedre til at sætte en grænse for din families utidige indblanding i dit liv. Deres kritik stopper nemlig ikke, før du får sagt fra. Gør dem derfor venligt opmærksom på, at du er en voksen kvinde, der selv bestemmer over dit liv og over, hvem du deler det med. Har du brug for deres mening og råd, så skal du nok selv bede om det, indtil da vil de hjælpe dig bedst, hvis de nøjes med at passe deres egne ting og sager.

Anbefalet til dig