Han opfører sig forfærdeligt, fordi vi ikke kan have sex Vibeke Dorphs Brevkasse

Foto: Getty Images Min kæreste nægter at hjælpe til derhjemme og er generelt ikke særligt sød, hvad gør jeg? Det tager Vibeke Dorph stilling til.

Han opfører sig forfærdeligt, fordi vi ikke kan have sex

Min kæreste og jeg har været sammen i syv år, men noget er ikke, som det skal være. Han forventer, at det er mig, der gør det hele derhjemme, og siger, at hans opførsel bliver bedre, når vi en dag kan have sex igen, hvilket vi ikke kan lige nu, fordi jeg er syg. Jeg er ved at blive træt af opførslen, men er det mig, der er galt på den her, hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

Spørgsmål om problemer ved parforhold uden sex

Jeg har i syv år været sammen med min kæreste, som jeg for to år siden købte hus med. Jeg lider i øjeblikket af en sygdom, der gør, at jeg ikke kan have samleje på vanlig vis. Vi har dog sex på andre måder, og jeg er i behandling, så vores sexliv kan blive normalt igen.

Min kæreste og jeg er meget forskellige. Jeg er et stort familiemenneske, der elsker at være social og tage ud på café og gå i byen. Min kæreste er modsat, han gider primært kun opholde sig derhjemme, hvilket har resulteret i, at jeg tager afsted alene. I de syv år vi har været kærester, har vi kun været ude at spise samt i bio fire gange. Han gider ikke lave noget socialt med mig. Ikke engang at tage ud og handle eller gå en tur med hunden.

LÆS OGSÅ: Skal han ikke betale for at bo hos mig?

Min kæreste forventer også, at det er mig der gør rent, handler ind, vasker tøj og laver mad. Han smider derfor sit tøj på gulvet, sætter ikke sin tallerken i opvasken eller andet. Hvis jeg skal ud, forventer han jeg handler ind til hans mad, inden jeg tager afsted. Han forsvarer sig med, at det er ham der betaler de fleste udgifter (jeg er studerende).

Når jeg skal ud, er han sur i flere dage op til og taler heller ikke til mig i flere dage efter. Han spørger mig aldrig om, hvordan jeg har det, men vil gerne tale om sig selv. Vi har flere gange diskuteret det her, og han har lovet at ændre adfærd, men det sker ikke. Han siger selv, at alt vil blive bedre, så snart vi kan have rigtig sex igen. Jeg er dog så træt og ked af det i vores forhold. Tror du, det vil ændre sig, når vi igen kan have sex efter min behandling?

Vibeke Dorph råder til at kigge indad og overveje forholdet

Ærligt talt, nej, jeg tror ikke, at din kæreste kommer til at ændre sin adfærd synderligt, når jeres sexliv en dag bliver normalt igen. For det, at han er doven, asocial, egoistisk, ikke gider at hjælpe til og helst kun taler om sig selv, har ikke ret meget med jeres sexliv at gøre, der er snarere tale om nogle ret så uheldige karakterbrister hos din kæreste – brister, der ikke forsvinder af sig selv, for det gør den type brister nu engang ikke.

At tillade sig at opføre sig så egoistisk, som han gør det, fortæller snarere, at din kæreste er et selvoptaget menneske, der kun har sine egne behøv for øje og bestemt ikke mener, at han skylder dig noget. Derfor er det også hårrejsende at læse, at han alligevel tillader sig at give dig skylden for sin opførsel ved at påstå, at det er, fordi I ikke kan have sex.

LÆS OGSÅ: Min familie fryser mig ude, hvis jeg ikke makker ret

For var din kæreste en ordentlig en af slagsen, så ville han da have mere travlt med at støtte og hjælpe dig med din lidelse i stedet for at bebrejde dig den og i det hele taget te sig som et forkælet og forsmået lille barn.

Derfor kan jeg da heller ikke andet end at opfordre dig til at tænke dig rigtig godt om, for jeg er som sagt overbevist om, at han ikke kommer til at ændre sig synderligt på den lange bane. Selv lyder du til at være det præcis modsatte af din kæreste, nemlig som en både sjov, levende, social og omsorgsfuld pige. Så spørg dig selv, om du virkelig gider at investere din fremtid i en bøvet kæmpe egoist, der aldrig kommer til at give dig det, du har brug for og har fortjent. Jeg ved godt, hvad jeg ville svare, hvis jeg var dig.

Om Vibekes Brevkasse - nu på podcast

VibekesBrevkasse.jpg

I podcasten Vibekes Brevkasse kan du blive klogere på alt fra parforholdsproblemer til familiekonflikter og få gode råd til at håndtere svære følelser som svigt, jalousi og vrede. Her vil Vibeke Dorph, der er mangeårig brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, i selskab med journalist og vært Sara Wilkins nemlig gennemgå nogle af de mange dilemmaer, Vibeke har modtaget i årenes løb for at nå til bunds i nogle af de hverdagsproblemer, der fylder allermest hos danskerne.

Lyt til podcastserien her.

Skriv til Vibeke

Vibeke_2018efterår.jpg

Har du brug for én at vende dine tanker med? Så skriv til Vibeke Dorph og få råd om parforholdsproblemer, familiekonflikter, kærestesorger eller andre problemer, du meget gerne vil have løst.

Mails sendes til brevkassen@hjemmet.dk.
Breve til: Hjemmet, Spørg Vibeke, Strødamvej 46, 2100 København Ø. 

Alle får svar, og udvalgte breve bringes anonymt i Hjemmet under mærke.

Vibeke Dorph har i over 10 år været fast brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, hvor hun også arbejder med og skriver fiktion. Hun er derudover forfatter til romanen 'Babyalarm – en psykologisk thriller om en nybagt mor'. Vibeke bor i Valby i en sammenbragt familie med mand, tre børn samt kat.

Se, hvad vi ellers skriver om: Brevkasse og Parforhold

610x200_woordy_dmjpg.jpg