Jeg er vild med min ekskæreste Hjemmet Vibeke Dorph Brevkasse

Foto: Getty Images Jeg har fundet sammen med min ekskæreste igen, men vi har problemer på grund af hans eks, hvad gør jeg? Det tager Vibeke Dorph stilling til.

Jeg er vild med min ekskæreste, men hans ekskone står i vejen

Jeg har fundet sammen med min ekskæreste igen. Han blev skilt for seks måneder siden og har en søn. Hans ekskone er meget kontrollerende, og det ødelægger vores forhold, hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

Spørgsmål om kæreste med kontrollerende ekskone

Jeg er en kvinde i slutningen af 20’erne, der har besluttet mig for at få et barn alene. Jeg havde selvfølgelig håbet på at finde manden, som jeg kunne stifte familie med, men det lykkedes ikke, og mit ønske om at blive mor, inden jeg fyldte 30, var kæmpestort.

Ud af det blå dukkede så en ekskæreste op. Han har i mellemtiden fået en søn med sin ekskone, som han var blevet skilt fra seks måneder tidligere. Jeg kunne mærke, at han var blevet mere moden, og vi forelskede os. Da jeg fortalte ham om mine børneplaner, støttede han mig og sagde, at han også gerne ville med til fødslen. Det hele gik ret stærkt imellem os, og vi blev enige om, at jeg skulle møde hans søn, og en eftermiddag tog jeg så med dem i Tivoli.

LÆS OGSÅ: Kan jeg forbyde mine børn at se min eksmand?

Det skal siges, at vi selvfølgelig hverken kyssede eller holdt i hånd imens. Da ekskonen via sin søn fik nys om, at jeg havde mødt deres søn, blev hun rasende og truede med at tage sønnen fra ham, hvis han fortsat så mig. Min kæreste meddelte mig derfor, at han havde brug for at tænke over, hvordan det hele kunne løses.

Der er nu gået to uger, vi har kun talt sammen to gange, og det virker ikke til, at der er fundet en løsning. Hans ekskone holder et skarpt øje med, hvad han foretager sig, det er let nok for hende, for de er naboer. Jeg savner ham, og jeg aner ikke, hvad jeg skal stille op? Hvad tænker du?

Vibeke Dorph råder til at holde hovedet koldt

Jeg er træt af forældre, der bruger egne små børn som kanonføde i et magtspil mod en ekspartner, sådan som din vens ekskone gør det her. Det er ikke rimeligt over for faren, men da slet ikke over for barnet selv, der med en uskyldig bemærkning om dig får skabt splid mellem de to mennesker, som han elsker højest, nemlig hans forældre.

Når det er sagt, så tænker jeg faktisk også, at alt er gået meget stærkt imellem din kæreste og dig. For I mødes blot et halvt år efter, at han blev skilt, så han kan da dårligt have fundet sine egne ben som aleneforælder, hvilket han bør gøre, før han kaster sig ud i et nyt forhold. Jeg kan heller ikke lade være med at være bekymret for, at når du samtidig planlægger at få dit eget barn, så kan jeres fælles liv godt ende med at blive ret kompliceret.

LÆS OGSÅ: Min nye kæreste skriver og ses med sin eks

Skal jeres forhold derfor lykkes, så kræver det, at I begge to er i stand til at holde hovedet koldt, men også, at I vil forholdet, og er villige til at kæmpe hårdt for det. Derfor skal du tænke dig godt om og spørge dig selv; er det nu manden, det her handler om, eller er det blot muligheden for at være i et forhold?

Tænk også over, om der ikke er lige lovlig mange dagsordner på spil – dig, der skal have et barn alene, din kæreste, der allerede har et barn, som han er nybagt skilsmissefar for. Kort sagt, tænk dig godt om og lad din kæreste gøre det samme. Dukker han op igen med viljen til dig og ham, så er det fint, men holder han dig fortsat hen og tvivler, så drop tanken og kom så videre selv.

Om Vibekes Brevkasse - nu på podcast

VibekesBrevkasse.jpg

I podcasten Vibekes Brevkasse kan du blive klogere på alt fra parforholdsproblemer til familiekonflikter og få gode råd til at håndtere svære følelser som svigt, jalousi og vrede. Her vil Vibeke Dorph, der er mangeårig brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, i selskab med journalist og vært Sara Wilkins nemlig gennemgå nogle af de mange dilemmaer, Vibeke har modtaget i årenes løb for at nå til bunds i nogle af de hverdagsproblemer, der fylder allermest hos danskerne.

Lyt til podcastserien her.

Skriv til Vibeke

Vibeke_2018efterår.jpg

Har du brug for én at vende dine tanker med? Så skriv til Vibeke Dorph og få råd om parforholdsproblemer, familiekonflikter, kærestesorger eller andre problemer, du meget gerne vil have løst.

Mails sendes til brevkassen@hjemmet.dk.
Breve til: Hjemmet, Spørg Vibeke, Strødamvej 46, 2100 København Ø. 

Alle får svar, og udvalgte breve bringes anonymt i Hjemmet under mærke.

Vibeke Dorph har i over 10 år været fast brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, hvor hun også arbejder med og skriver fiktion. Hun er derudover forfatter til romanen 'Babyalarm – en psykologisk thriller om en nybagt mor'. Vibeke bor i Valby i en sammenbragt familie med mand, tre børn samt kat.

Se, hvad vi ellers skriver om: Parforhold, Skilsmisse og Brevkasse

610x200_woordy_dmjpg.jpg