utro kæreste
SPONSORERET indhold

Min kæreste har levet et dobbeltliv

Min kæreste har aldrig offentligt villet stå ved, at vi var sammen. Jeg har nu fundet ud af, at det var, fordi han så en anden kvinde. Jeg vil gerne tilgive ham og komme videre, men jeg bliver ved med at få hjertebanken og blive ked af det, når jeg tænker på det, hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

Af:: Vibeke Dorph Foto: Getty Images
09. jul. 2019 | Livsstil | Hjemmet

Spørgsmål om dårlige tanker, svigt og tilgivelse

Jeg er en 24-årig kvinde, der for tre uger siden fik en mail fra en kvinde, der betroede mig, at hun har skrevet, set og haft sex med min kæreste i løbet af de seneste måneder. Min kæreste startede med at invitere hende ud og påstod, at han ikke var i forhold.

Min kæreste er 28 år gammel, og vi står foran at skulle flytte sammen. Jeg har haft en mistanke om, at der foregik noget, og jeg har også undret mig over, at min kæreste aldrig offentligt har villet stå ved, at han var sammen med mig. Jeg finder så ud af, at grunden er, at han ikke ville have, at den anden kvinde skulle opdage, at han havde en kæreste.

LÆS OGSÅ: Min mand vil leve i et åbent forhold

Jeg har besluttet mig for, at jeg gerne vil tilgive min kæreste, men jeg kan mærke, at jeg har enormt svært ved det. Det ene øjeblik kan alt være okay, men det næste øjeblik kan jeg blive så ked af det, få hjertebanken og tænke en masse tanker, som kun gør tingene værre. Jeg kan mærke på min kæreste, at han er ked af det, men det virker også til, at han ikke kan holde til at høre mere om hans sidespring fra mig. Han siger ligeud, at han ikke kan klare at tale om det.

Kan du hjælpe mig til at få skubbet de dårlige tanker væk, og har du et råd til, hvordan vi kommer videre som et par, for selvom jeg gerne vil det, så gør svigtet så afsindig ondt.

Vibeke Dorph råder til at lytte til den indre stemme

Jeg synes, at du skal lytte rigtig godt til den indre, stædige stemme, der tuder og får hjertebanken og bare ikke kan tilgive din kæreste, selvom det er det, du har sat dig for. For hør engang: Din kæreste har levet et dobbeltliv bag din ryg. Han har flere gange været sammen med en anden kvinde. Det i sig selv er et svigt af dimensioner, men i stedet for at være optaget af at rede kastanjerne ud af ilden og stå op for dig og jer, så magter han ikke rigtigt at høre mere om det.

Var din kæreste nu en rigtig mand og ikke et pjok, så stod han på mål for sit bedrag. Så var han mand nok til at rumme din vrede, afmagt, tvivl, sorg og al den anden ulykke, som han har bragt ind i dit liv via sin utroskab. Så rummede han dig, og han rummede derfor også at tale med dig om sit svigt, lige så længe du havde brug for det, fordi hans eneste mål ville være, at du skulle få det bedre.

LÆS OGSÅ: Min kæreste er et humørsvingende monster

Men sådan agerer han ikke. Han lider, når du nævner hans sidespring og virker nærmest til at få ondt af sig selv over, at emnet nu igen skal på banen. Tak for kaffe. I betragtning af, at det ikke bare er én gang men op til flere gange, at han har bedraget dig, så vidner både det og hans efterfølgende reaktion om, at han er en mand uden egentlig empati og medmenneskelig moral, og det kan derfor kun gå for langsomt med at komme væk fra ham. Så i stedet for, at du bliver ved med at bebrejde dig selv, at du ikke kan tilgive ham så vær glad og stolt over, at der inde i dig bor en stædig og stolt ung kvinde, der nægter at bøje nakken og bare fortsætte derudaf. Lyt til hende, hun er dig en god ven og vil helt sikkert også være det fremover, hvis du altså tør åbne øjnene og slå øerne ud.

Anbefalet til dig