Vibeke Dorphs brevkasse
SPONSORERET indhold

Min hæslige svigermor driver mig til vanvid

Min svigermor var på besøg hos os i julen, og vi er stadig helt udmattede. Hun opførte sig helt uacceptabelt, og jeg ved simpelthen ikke, hvad jeg skal gøre fremadrettet, hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

Af: Vibeke Dorph Foto: Getty Images
18. mar. 2023 | Livsstil | Hjemmet

Spørgsmål om svigermor, der skaber problemer

Jeg ved godt julen ligger bag os, men vi er stadigvæk kvæstet over vores jul og gruer allerede for den næste. Problemet er – igen – min mands mor 80-årige mor, der ellers er rask og rørig.

Min mand hentede hende på trods af egen alvorlige, kroniske sygdom i den anden ende af landet, fordi hun ikke mente, hun selv var i stand til at tage offentlig transport den lange tur hjem til os.

Hun var hos os fra den 22. december og frem til den 27. I hele den periode sad hun mest og stirrede på os, hvis ikke hun talte som et vandfald om alle sine sygdomme og om mennesker, vi ikke anede, hvem var. Hun spurgte ikke én gang os om noget, det samme gjaldt vores to døtre. Hun hjalp heller ikke til, men skubbede blot tallerkenen fra sig, når hun var færdig.

På et tidspunkt fik min mand nok. Han sagde, at han ikke orkede at høre mere om prisen på kartofler, han var træt af at blive afbrudt og udsat for hendes konstante plapren, han magtede heller ikke at høre på beklagelser over den mad, vi serverede.

Hun græd, men 10 minutter efter, var alt som før. Hun lavede intet, bidrog med intet og forfulgte os rundt i huset med brok og snak. Mens hun var her, gik jeg nogle ture for at slippe væk. Det, syntes hun, var egoistisk, fordi så måtte hun jo vente med at få morgenmad til jeg var retur.

Det er så svært at forklare, hvor hårdt, det har været. Mine børn er så kede af, at de ikke kan få et ord indført, og at hun ingen interesse viser, og spørger hun endelig en enkelt gang om noget, så venter hun ikke på svaret, før hun kværner løs igen. Hvad tænker du?

Vibeke Dorph råder til at udvise tålmodighed

Jeg synes da også, at din svigermors opførsel lyder rædselsfuld. Det virker jo til, at hun på ingen måde har sanset eller set andre end sig selv og dermed har holdt jer andre som gispende gidsler i jeres eget hjem.

Når du tilmed skriver, at din svigermor ellers er frisk og rask, jamen, så skal du da endelig sørge for, at den mareridtsagtige jul, I har været igennem, ikke gentager sig. For I skylder ikke damen noget og kan derfor holde jeres jul præcis, som I nu har lyst til fremover.

Føler I – eller måske snare din mand, som jo er hendes søn – alligevel, at I bør se din svigermor i julen, så drop næste gang at tilbringe hele fem alt for lange dage med hende. Find i stedet på noget sjovt, kort og knap så krævende. Tag op og besøg hende en enkelt dags tid, i stedet for at hun igen skal komme hjem til jer.

Lav mad sammen eller Inviter hende ud og spise. Sørg for at gøre det så godt som muligt, men gør det kort. Din svigermor lyder som sagt ret forfæredelig, men hun er din mands mor, hun er trods alt også en ældre dame, så udvis tålmodighed dog uden, at hun igen får lov til at køre jer over med al sin vanvittige snak.

Anbefalet til dig