Min kærestes børn vil styre hans liv

Foto: Getty Images Min nye kærestes børn nægter at møde mig, hvad gør jeg? Det tager Vibeke Dorph stilling til.

Min kærestes børn vil styre hans liv

Jeg har mødt en helt fantastisk mand, men vi er begge fraskilte med børn. Hans børn nægter at møde mig, selv om mine børn har modtaget min kæreste med åbne arme. Skal jeg bare acceptere, at hans børn vil styre hans liv, og at han tager til familieting uden mig? Jeg vil jo ikke skabe splid, og jeg vil gerne være rummelig, hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

Spørgsmål om kærestes børn

Jeg har for et halvt år siden mødt en helt fantastisk mand. Vi kan begge mærke, at det her er det helt rigtige. Vi er i 50’erne, begge fraskilt og med voksne børn i 20’erne. Mens mine tre børn har modtaget min kæreste med åbne arme, så forholder det sig desværre mildt sagt modsat med hans. De har aldrig mødt mig, og de nægter også at gøre det. Så mens mine egne børn flere gange har besøgt os – vi er lige flyttet sammen – så vil de ikke komme her. 

LÆS OGSÅ: Jeg frygter, at jeg igen svigter mine voksne børn

Da vi fortalte vores børn om vores flytteplaner, ønskede mine børn os tillykke og ønskede os alt det bedste. Hans børn reagerede ved at indkalde min kæreste til et møde, hvor han blev skældt ud og fik at vide, at han skulle aflyse flytningen. Han holdt dog fast, hvilket fik hans datter til at græde og skælde ud, og siden har de udtrykkeligt sagt, at de ikke vil se mig. Min kæreste siger selv, at han længe har haft behov for at sætte især sin datter på plads, fordi hun er så dominerende. Indrømmet, jeg har efterhånden heller ikke den store lyst til at møde dem, men jeg vil jo ikke skabe splid og gerne være rummelig. Jeg ved bare ikke, hvordan jeg skal håndtere situationen, og jeg er også lidt irriteret over, at min kæreste nu acceptere, at han tager med til alle familieting uden mig. Skal jeg bare acceptere det? Det skal siges, at jeg har mødt både venner og familie til min kæreste, og det er gået fint. Der er heller ikke noget i min kæreste og hans børns fortid, der retfærdiggør deres store modvilje imod mig, så hvad gør vi?

Vibeke Dorph råder til at få sat en stopper for det

Din kærestes børn lyder til at være voksne mennesker, der af uvisse grunde ikke har forladt deres mentale børneværelser endnu. For når datteren i stedet for at glæde sig på sin fars vegne reagerer med at græde, true og udstede forbud, så viser det kun, at nogen har glemt at fortælle hende, at den infantile opførsel ingen gang på jorden har, når man er et voksent menneske i midt 20’erne. Så få sat en stopper for det hurtigst, både for jeres, men da også for hendes egen skyld. 

LÆS OGSÅ: Min datter skræmmer min kæreste væk

Det gøres ikke ved, at din kæreste føjer sig ved at lade være med at tage dig med til arrangementer i familien. Tværtimod. Med den adfærd fortæller han indirekte sin datter, at hun ved at skabe sig hysterisk og lave scener som et lille barn kan få trumfet sin vilje igennem. Det er en helt forkert vej at gå ned ad. Han skal tværtimod stå fast og tvinge sine børn til at møde dig og på den måde få dem til at forstå, at de overhovedet ikke behøver at bekymre sig om eller blande sig i hvordan og med hvem, han lever sit liv. Så få talt med ham om det, og husk så også, at han selvfølgelig skal have lov til at se sine børn på tomandshånd nu og da, for det har han og børnene måske brug for. Og glem heller ikke selv at udvise den konduite, som din kærestes børn åbenlyst ikke selv har lært; vær imødekommende og hensynsfuld, når du møder dine nye familiemedlemmer.

Om Vibekes Brevkasse - nu på podcast

VibekesBrevkasse.jpg

I podcasten Vibekes Brevkasse kan du blive klogere på alt fra parforholdsproblemer til familiekonflikter og få gode råd til at håndtere svære følelser som svigt, jalousi og vrede. Her vil Vibeke Dorph, der er mangeårig brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, i selskab med journalist og vært Sara Wilkins nemlig gennemgå nogle af de mange dilemmaer, Vibeke har modtaget i årenes løb for at nå til bunds i nogle af de hverdagsproblemer, der fylder allermest hos danskerne.

Lyt til podcastserien her.

Skriv til Vibeke

Vibeke_2018efterår.jpg

Har du brug for én at vende dine tanker med? Så skriv til Vibeke Dorph og få råd om parforholdsproblemer, familiekonflikter, kærestesorger eller andre problemer, du meget gerne vil have løst.

Mails sendes til brevkassen@hjemmet.dk. Breve til: Hjemmet, Spørg Vibeke, Strødamvej 46, 2100 København Ø. Du har også mulighed for at ringe hver tirsdag kl. 10.00-12.00 på tlf. 30 85 19 68.

Alle får svar, og udvalgte breve bringes anonymt i Hjemmet under mærke.

Vibeke Dorph har i de sidste 10 år været fast brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, hvor hun også arbejder med- og skriver fiktion. Hun er derudover forfatter til romanen Babyalarm – en psykologisk thriller om en nybagt mor. Vibeke bor i Valby i en sammenbragt familie med mand, tre børn samt kat.

Se, hvad vi ellers skriver om: Brevkasse, Parforhold og Børneopdragelse