Min mand lever et dobbeltliv med andre mænd

Foto: Getty Images Min mand i over 30 år er til mænd, men jeg kan ikke overskue konsekvenserne ved at gå, hvad gør jeg? Det tager Vibeke Dorph stilling til.

Min mand lever et dobbeltliv med andre mænd

Jeg har af flere omgange fundet ud af, at min mand har været mig utro med mænd og er homoseksuel. Jeg ved ikke, hvordan jeg skal sige det til vores handicappede søn, eller hvordan det skal hænge sammen økonomisk. Jeg er dybt fortvivlet, hvad gør jeg? Det tager Vibeke Dorph stilling til.

Spørgsmål om mand, som er utro med andre mænd 

Jeg er en kvinde, der har været godt gift i over 30 år. Min mand og jeg har to voksne børn, hvoraf den ene er stærkt handicappet og bor hjemme. Min mand og jeg har i flere år levet hver vores liv, hvor vi ikke har haft sex eller mange fælles oplevelser. 

For halvandet år siden kom min mand hjem og fortalte, at han ville springe ud som homoseksuel. Han havde været mig utro med diverse mænd igennem seks år, han havde nu lejet en lejlighed og planlagt alt. Jeg gik i chok, for jeg havde ikke haft mistanke til noget. 

LÆS OGSÅ: Jeg kan ikke lægge min mands hemmelige flirt bag mig

Det endte dog med, at vi fandt sammen igen. Vi fik talt, og vores sexliv blomstrede op, vi var som nyforelskede. Selvom min mand blev boende, havde jeg dog stadigvæk svært med at stole på ham, fordi han havde været mig utro med så mange mænd og lejet en lejlighed uden min viden. Min mand blev ved med at påstå, at alt var godt, selvom der med tiden kom tegn på, at det ikke var sådan. 

Forleden tjekkede jeg så hans mail. Jeg ved godt, det er forbudt, men min mavefornemmelse sagde mig, at noget var galt. Og ganske rigtigt, for det viser sig nu, at han igen har set på en lejlighed og også har betalt et indskud på den. Så nu føler jeg, at jeg har forstået, at jeg skal gå fra ham. Men hvordan fortæller jeg, at jeg har kigget i hans mail? Hvad gør jeg? Hvad siger jeg til vores handicappede søn, hvis verden vil styrte i grus, og hvad med økonomien? Jeg er dybt fortvivlet. Så har du et par ord til mig?

Vibeke Dorph råder til at tale ærligt og om løsninger 

Naturligvis må man ikke snage i andre folks ting. I dit tilfælde synes jeg dog ikke, at den forseelse på nogen måde kan måle sig med det svigt, din mand har udsat dig for. For du tjekkede jo ikke hans mails, fordi du ville snage i hans ting, du gjorde det, fordi dine instinkter fortalte dig, at noget var helt galt. Det var der så også, hvilket du selv måtte finde beviset på, fordi din mand – igen – havde valgt at gå bag om ryggen på dig. Har din mand derfor sin sunde fornuft i behold, så vil han også forstå, at han selv bærer ansvaret for, at du gik så langt. 

LÆS OGSÅ: Min kæreste dyrker andre kvinder online

Nu tænker jeg, at det største problem her handler om din mands seksualitet. Det er svært at springe ud som homoseksuel, da især i hans alder, og jeg tror, at alle de urimeligheder, han har budt dig, kan bunde i, at han er bange for at stå ved de følelser, han har for andre mænd. At det forholder sig sådan, kan din mand – og du – bare ikke løbe fra, så det skal I forholde jer til. Nu har I en gang uden held forsøgt at lade alting være, som det var, og det uden held. Jeg er også ret sikker på, at skulle I forsøge den løsning igen, så vil der ikke gå lang tid, før I igen står i samme suppedas. 

Det er den virkelighed, du bliver nødt til at forholde dig til nu. Du skal derfor se at få talt med din mand og kræve ærlighed, således, at du ikke kommer til at slide dig selv mere ned på at holde fast i en mand, der (måske ufrivilligt) fortsat gør dig ondt. I stedet skal I få talt ærligt og få talt løsninger - det gælder jeres søns ve og vel, det gælder jeres økonomi, så du bliver sikret. Ja, den nærmeste fremtid kan synes sort og barsk, men tro mig, der er lys forude, sådan som der også viste sig at være det for alle os andre, der har måtte gennemleve en skilsmisse.

Om Vibekes Brevkasse - nu på podcast

VibekesBrevkasse.jpg

I podcasten Vibekes Brevkasse kan du blive klogere på alt fra parforholdsproblemer til familiekonflikter og få gode råd til at håndtere svære følelser som svigt, jalousi og vrede. Her vil Vibeke Dorph, der er mangeårig brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, i selskab med journalist og vært Sara Wilkins nemlig gennemgå nogle af de mange dilemmaer, Vibeke har modtaget i årenes løb for at nå til bunds i nogle af de hverdagsproblemer, der fylder allermest hos danskerne.

Lyt til podcastserien her.

Skriv til Vibeke

Vibeke_2018efterår.jpg

Har du brug for én at vende dine tanker med? Så skriv til Vibeke Dorph og få råd om parforholdsproblemer, familiekonflikter, kærestesorger eller andre problemer, du meget gerne vil have løst.

Mails sendes til brevkassen@hjemmet.dk. Breve til: Hjemmet, Spørg Vibeke, Strødamvej 46, 2100 København Ø. Du har også mulighed for at ringe hver tirsdag kl. 10.00-12.00 på tlf. 30 85 19 68.

Alle får svar, og udvalgte breve bringes anonymt i Hjemmet under mærke.

Vibeke Dorph har i de sidste 10 år været fast brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, hvor hun også arbejder med- og skriver fiktion. Hun er derudover forfatter til romanen Babyalarm – en psykologisk thriller om en nybagt mor. Vibeke bor i Valby i en sammenbragt familie med mand, tre børn samt kat.

Se, hvad vi ellers skriver om: Brevkasse, Parforhold og LGBTIQ+

610x200_woordy_knap2.jpeg