Min mand sviner mig til, når han er fuld Vibeke Dorphs brevkasse
SPONSORERET indhold

Min mand sviner mig til, når han er fuld

Jeg er blevet gift med den mand, jeg gerne vil blive gammel med, men det har vist sig, at han drikker. Til daglig er han sød og dejlig, men når han bliver fuld, ændrer det sig, hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

Af:: Vibeke Dorph Foto: Getty Images
06. feb. 2022 | Livsstil | Hjemmet

Spørgsmål om ægteskab i krise

Jeg er en kvinde i 50’erne, der tidligere var gift med en meget ustabil alkoholiker, der også er far til mine to børn. Det forhold kom jeg heldigvis ud af, og for et par år siden mødte jeg den mand, som jeg gerne vil blive gammel med. Vi er lige blevet gift, og jeg elsker ham af hele mit hjerte.

Artiklen fortsætter efter videoen...

Det har dog desværre nu vist sig, at min mand også drikker. Mens han til daglig er sød, rolig og omsorgsfuld, så ændrer det sig, når han bliver fuld. Her skifter han helt karakter. Han bliver bedrevidende, han nedgør mine børn og den måde, jeg har opdraget dem på, han kritiserer min familie, og han ender også tit med at svine mig til og sige, at jeg ikke har nogen rygrad. Her forleden, da han var fuld, sagde han, at jeg bare kunne smutte og lade være med at komme tilbage igen.

LÆS OGSÅ: Jeg ødelægger forholdet med al min mistro og jalousi

Som sagt er han ellers en dejlig mand, når han er ædru. Vi har flere gange talt om det, og han har så lovet at lade være med at drikke, medmindre vi har gæster, men det løfte holder han ikke. Jeg kan mærke, hvordan mit selvværd bliver mindre, jeg er også vred på og hader mig selv for, at jeg måske har begået den samme fejl, som jeg begik med min forrige mand. Kan du hjælpe mig?

Vibeke Dorph råder til at kræve ædruelighed

Jeg synes, du skal stoppe med at bebrejde dig selv og i stedet rette fokus derhen, hvor det hører hjemme. Nemlig hos din fordrukne mand, der åbenbart synes, at det er i orden, at han bruger dig som mental skraldespand, når han drikker sig fuld.

De fleste af os har prøvet at være i selskab med fulde folk, der kloger sig, og de smarteste har skyndt sig at lukke ørerne og spæne væk. For det er bestemt ikke visdomsord, der bliver lukket ud, der er kun tale om ækle udgydelser, som dybest set grunder i den fuldes egen selv lede.

Derfor er det bedste, du kan gøre, når din mand fører sig frem at lade være med at lytte efter og gå fysisk langt væk fra ham.

LÆS OGSÅ: Min ven vil kun ses, når jeg laver mad til ham

Vil du dit forhold og dit eget selvværd det godt, så er det på tide, at du får din mand til at forstå, at den opførsel, som han lige nu lægger for dagen, ikke kan fortsætte. For den slags mental hærværksopførsel er nedbrydende ikke blot for dig og ham selv, men også for jeres ægteskab. Du skal ikke tale med ham om, at han skal stoppe med at drikke, du skal forlange det, og du skal være klar til at tage konsekvensen, hvis ikke han gør det.

Her har du gode kort på hånden, for du har jo én gang tidligere vist dig stærk og modig nok til at gå ud af et dårligt forhold, så rygraden har du altså i den grad. Derfor, drop selvbebrejdelserne, og ret pilen derhen, hvor den hører hjemme. Nemlig hos din mand og hans tiltagende alkoholmisbrug, for jeres forhold bliver aldrig godt, hvis ikke han får styr på det. Så kræv det af ham, eller gå din vej – men spild ikke et øjeblik mere på at hade dig selv, for det kan du ikke bruge til noget, og det har du i øvrigt slet ikke fortjent.

Anbefalet til dig