Bucket list-rejser: 19 steder du skal opleve, inden du dør

Foto: Getty Images Pak dine bedste venner og tag ud i verden.

Bucket list-rejser: 19 steder du skal opleve, inden du dør

Hvor drømmer du om at rejse hen? Vi har fundet 19 magiske - men virkelige! - steder, som du kan fantasere om at besøge på din næste rejse.

På dage, hvor hverdagen virker ekstra grå, og der er langt mellem de mindeværdige oplevelser, kan det være svært ikke at drømme sig væk til fjerne destinationer.

Vi har samlet en liste over nogle af de rejsemål, vi drømmer om – lige fra den vilde safari og de mest uberørte områder i verden, til steder, hvor du kan genfinde romantikken eller danse til den lyse morgen.

Så måske din næste drømmerejse skal gå til et af disse unikke steder? 

grønland.jpgOplev naturen på Grønland med en hundeslæde. Foto: Getty Images.

1. Kør med hundeslæde på Grønland

Få steder på jorden er så uspolerede som Grønlands isede landskab.

Det skyldes måske, at det er relativt besværligt at komme dertil, men til gengæld betyder det også, at hvis du tager turen til den store ø mod nord, kan du få helt ekstraordinære oplevelser.

En af dem er en tur med hundeslæde: Iført traditionelle skinddragter og med et bundt hunde spændt for slæden, kan du nemlig komme langt ud i det uberørte landskab, hvor du både kan se vilde dyr, store gletsjere og autentisk grønlandsk liv.

peru.jpgSmuk udsigt og alpakkaer i Peru. Foto: Getty Images.

2. Bestig Machu Picchu 

Du mister pusten af flere grunde, hvis du tager på vandretur til Machu Picchu i Peru. Dels fordi luften er meget tynd i de høje luftlag, men også fordi den forhistoriske by i Andesbjergene er et syn som intet andet.

Læs også: Besøg historiske Budapest: Vi guider dig gennem den ungarske hovedstad

Og den gamle by er ikke kun særlig for sin forhistoriske arkitektur og sine finurlige alpakaer.

På grund af destinationens store popularitet, har peruvianske myndigheder valgt at sætte en begrænsning på, hvor mange mennesker der dagligt får adgang til vandreruten. Det betyder, at hvis du er en af dem, der får adgang, skal du ikke frygte at snuble over alt for mange andre turister, men du kan i stedet nyde lidt fred og ro sammen med den smukke udsigt.

serengeti.jpgGirafferne er en af de dyr, du kan opleve på safari i Serengeti Nationalpark. Foto: Getty Images.

3. Safari i Serengeti

Måske har du set en løve i zoo eller klappet en giraf i Knuthenborg Safaripark, men der er intet som at møde dyrene i deres naturlige habitat.

Et af de bedste steder at gøre det er i Tanzanias nationalpark Serengeti. Parkens 15.000 kvadratkilometer store sletter er nemlig hjem for både løver, leoparder, elefanter, bøfler, giraffer, næsehorn og mange andre eksotiske dyr.

Hvis du drømmer om en afrikansk safari, bør du dog aldrig begive dig på eventyr alene. Sørg altid for at have en lokal guide med, eller tag følgeskab med en større rejsegruppe.

transsibiriske.jpgDen sibiriske jernbane kører hele vejen til gennem Rusland og videre til Asien. Foto: Getty Images.

4. Kør med Den transsibiriske jernbane

Det er ikke høj luksus, du kan forvente, men store oplevelser, hvis du tager en syv dage lang togtur med Den transsibiriske jernbane. Ruten er en over 100 år gammel jernbarnestrækning, der blev etableret for at skabe godstogsforbindelse mellem Ruslands hovedstad Moskva og landets østlige provinser.

I dag er den en eftertragtet rute for rejsende, der ikke kun rejser for destinationen, men også for at opleve selve turen.

Toget kører gennem otte tidszoner, og på den lange tur kan du skue ud over tørre sletter, sneklædte bjerge og små russiske landsbyer, mens du varmer dig på en kop te fra en klassisk samovar. Og kan du klare nogle flere dage i tog, har strækningen desuden forbindelser til den transmanchuriske og transmongolske jernbane, som fører dig hele vejen til henholdsvis Mellemøsten og Kina.

galapagos.jpgNaturen på Galapagos er som ingen andre steder på jorden. Foto: Getty Images.

5. Sejltur til Galapagos-øerne

Krystalklart vand, vulkanske klippeformationer og et dyreliv, som intet andet sted på jorden. Det er nogle af de ting, du kan opleve, hvis du tager til Galapagosøerne i det sydlige Stillehav.

Det var her, at naturforskeren Charles Darwin i midten af 1800-tallet udviklede evolutionsteorien – og det er ikke svært at forstå hvorfor. For på den afsidesliggende øgruppe har dyrelivet fået lov til at udvikle sig uden udefrakommende indblanding, og på den måde er der opstået helt unikke arter. Du kan både opleve skildpadder, varaner, søløver, pukkelhvaler og et utal af fugle.

taj mahal.jpgAt tage billeder foran Taj Mahal er populært blandt turister. Foto: Getty Images.

6. Tag et billede foran Taj Mahal

Der er rift om pladserne, når der skal tages billede på den ikoniske bænk foran Taj Mahal.

Det skyldes ikke kun, at det indiske mausoleum i Agra er utrolig smukt, men også at den nu afdøde britiske prinsesse Diana fik taget sit billede på selv samme bænk i 1992.

Læs også: 14 tips til en uforglemmelig juleferie i New York

Det er efterhånden utopisk at tro, at du kan få et billede, hvor slottet er lige så forladt, som dengang Diana tog sit billede - for mausoleet er yderst velbesøgt - men ikke desto mindre er det stadig et af de smukkeste bygningsværker i verden – og derfor et oplagt punkt på enhver bucket-rejseliste.

venice.jpgHvis du vil sejle i gondol i Venedig, skal du se dig godt for. Foto: Getty Images.

7. Sejl gondol med din elskede i Venedig

”Se Venedig og dø”, sådan sang Lone Kellermann i 1978.

Og selvom sangen beskriver et noget stereotypt billede af den romantiske, italienske by, er der noget om snakken: Venedig er en af de byer, man skal nå at se.

For det sætter unægteligt gang i romantikken at sejle gennem Venedigs kanaler i en gondol, mens gondolmanden synger på italiensk. Men turen medfører desværre også en stor risiko for at blive lokket i en dyr, besværlig og uromantisk turistfælde – og sang fra gondolmanden er ikke garanteret.

Læs også: Lonely Planet kårer verdens 10 bedste byer at besøge i 2019

Men ikke desto mindre er det muligt at få en hyggelig gondoltur i Venedig. Hvis du vil opleve en (lidt mere) autentisk en af slagsen, kan det være en god idé at søge væk fra den store Grand Canale, og i stedet finde en gondolmand, der sejler fra en mindre befærdet kaj.

rio.jpgDer er farver og palietter for alle pengene til karneval i Rio. Foto: Getty Images.

8. Fest til karneval i Rio

Tag til Brasiliens hovedstad Rio omkring påsketid, og få en oplevelse for livet.

For på den tid af året fester over to millioner mennesker om dagen til verdens største karneval: Rio Carnival.

Der bliver danset samba, festet og fyret op for farverne med kæmpestore parader, der går gennem gaderne i de seks dage, karnevallet afholdes. Det er en fest, som ingen anden, og noget, som alle bør opleve mindst en gang i livet.

Med fest hører dog desværre også kriminalitet, så hvis du tager til karneval i Rio, bør du tage dine forholdsregler ved at passe utroligt godt på dine ejendele og ikke mindst dig selv.

grand canyon.jpgGrand Canyon imponerer med sine smukke kløfter. Foto: Getty Images.

9. Få sug i maven i Grand Canyon

I Arizona i USA finder du en af verdens vildeste klippeformationer: The Grand Canyon.

Det øde ørkenlandskab snor sig på omkring 5.000 kvadratkilometer med både høje klipper, dybe kløfter og vilde floder – så hvis du bare er en smule højdeskræk, er du garanteret en stort sug i maven.

Den spektakulære nationalpark kan opleves på mange måder: Både via en af de mange vandreruter, fra en helikopter eller ved at sejle langs en af kløftens mange floder. Uanset hvordan du oplever det, bliver det med sikkerhed en rejse for livet.

great barrier reef.jpgKæmpe skildpadder og eksotiske fisk er nogle af de ting, du kan opleve ved Great Barrier Reef. Foto: Getty Images.

10. Dyk i Great Barrier Reef

Verdens største koralrev befinder sig nordøst for Australien, og det er så enormt, at det kan ses fra rummet.

Great Barrier Reef er med sit unikke marineliv en sand drømmedestination for alle, som interesserer sig for undervandsliv, dykning og vild natur.

Med et dykkercertifikat og en lokal guide kan du nemt bruge dagevis på at gå på opdagelse i de over 600 forskellige slags koraller, utallige fisk, hajer og hvaler, samt de omkringliggende paradisøer, der ligger ud for Queensland i Australien.

usa.jpgFøl den ultimative frihed på Amerikas landeveje. Foto: Getty Images.

11. Road Trip i USA

Skru op for musikken, pak bilen med dine bedste venner og kør afsted i bedste ”Crossroads”-stil ned gennem USA.

Det er en af de ting, som du ikke må snyde dig selv for at prøve på et tidspunkt i livet.

Læs også: Austin Texas bedste rejsetips

For hvad end du cruiser ned langs den moderne østkyst, bevæger dig gennem ørkenlandskabet på vestkysten eller stopper på diners og spiser deep fried pickles i midtvesten, er et roadtrip i USA selve indbegrebet af frihed, og der er masser af vilde oplevelser, uanset hvilket hovedvej du følger.

kina.jpgDen kinesiske mur snor sig gennem hele Kina. Foto: Getty Images.

12. Sov i telt ved Den Kinesiske Mur

Der er få syn, der slår skønheden af en solnedgang over Den Kinesiske Mur. Så skulle det da lige være en stjernehimmel over Den Kinesiske Mur, som er noget, du kan opleve, hvis du camperer ved det ældgamle kinesiske bygningsværk.

Du kan selvfølgelig ikke bare slå et telt op, hvor som helst langs muren, men hvis du kommer lidt væk fra turistgrupperne, er der flere murpassager, der er frit tilgængelige, og hvor du kan overnatte og få en oplevelse ud over det sædvanlige.

Det er dog altid en god idé at researche grundigt, før du slår et telt op, da de kinesiske myndigheder kan være strenge, hvis du gør det uden tilladelse.

bahamas.jpgSvøm med en gris på Pig Island. Foto: Getty Images.

13. Svøm med grise i Bahamas

På en strand ved Bahamas bliver de besøgende turister mødt af et særpræget syn: Svømmende grise.

For på øen Big Major Cay i Bahamas’ Exuma-distrikt ligger der en strand, som populært kaldes Pig Beach, fordi den udelukkende er beboet af omkring 20 vilde grise. Ingen ved med sikkerhed, hvordan grisene er kommet dertil, men de menes at være blevet efterladt af søfarere eller at være overlevende fra et skibbrud.

Der bor ingen mennesker på øen, og der er derfor hverken hoteller eller en lufthavn, men med en bådtur fra nogle af de større øer på Bahamas kan du sejle dertil og komme helt ind til kysten, hvor du kan svømme med grisene, klappe dem og i det hele taget opleve den mærkværdige koloni, som grisene har opbygget.

egypt.jpgGiza er kendt for sine ældgamle pyramider og den mystiske sfinks. Foto: Getty Images.

14. Oplev pyramiderne i Giza

Gizas legendariske pyramider er en mystisk og forførende verden.

For den gamle egyptiske kultur er både fascinerende, unik og en smule uhyggelig, hvis man tror på de gamle historier om mumiens forbandelse.

Derfor er det enhver bucket-list værdig med et besøg til den smukke oldtidsby, hvor du både kan se de imponerende pyramider, den mystiske sfinks eller tage en ridetur på kamelryg med de lokale beduinstammer.

uganda.jpgBwindi Nationalpark er en af de sidste steder, hvor du kan opleve bjerggorillaer. Foto: Getty Images.

15. Se gorillaer i Uganda

Det er ikke kun savannen, der er et besøg værd, hvis du skal til Uganda og de omkringliggende afrikanske lande.

For i Ugandas frodige bjerge, længst mod Rwanda, ligger Bwindi Forest National Park.

Parken har et rigt dyreliv og er hjemsted for størstedelen af verdens bestand af bjerggorillaer. Hvis du drømmer om at opleve disse store aber på allernærmeste hold, tilbyder nationalparken trekkingture, hvor du både kan få et glimt af bjergaberne, men også se den flotte natur og de mange andre vilde dyr i området.

camino.jpgCaminoen går fra Frankrig til Spanien og fører til den gamle Santiago de Compostela-katedral. Foto: Getty Images.

16. Gå i stilhed på Caminoen

Til hverdag lever de fleste af os et liv fyldt med opgaver, stress og planlægning. Derfor er det ren forkælelse for sjælen at få nogle dages fred og ro.

Og det ultimative sted at få det, er på den spanske El Camino de Santiago, som har været destination for pilgrimsrejsende siden middelalderen. Dengang blev ruten grundlagt for at føre rejsende til den hellige Santiago de Compostela-katedral, der efter sigende skulle være bygget ovenpå apostlens Jakobs grav.

I dag er det de færreste, der går ruten for at komme tættere på Gud, men alligevel betragtes turen som en spirituel rejse. For på Caminoen kan du gå i dagevis i dine egne tanker, mens du kigger på de storslåede bjerge og floder, og derfor giver det rig mulighed for selvfordybelse.

mexico.jpgHvalhajen er den største fisk i verden - og meget fredelig. Foto: Getty Images.

17. Svøm med hvalhajer i Mexico

Fra juni til august får den mexicanske kyst besøg af en ganske særlig gæst: Hvalhajen.

Hvalhajen er verdens største fisk, den er smuk med sine karakteristiske hvide prikker, og så er den meget fredelig at svømme med. For på trods af sin gigantiske størrelse, lever hvalhajer udelukkende af kril og plankton, og gør ikke mennesker fortræd.

Hvis du drømmer om at svømme med de smukke giganter, har du bedst sandsynlighed for at støde på dem ud fra den mexicanske ø Isla Mujeres, hvor du kan være heldig at møde 30-40 hvalhajer på én gang.

mardi gras.jpgFest til Mardi Gras i New Orleans eller Louisiana. Foto: Getty Images.

18. Mardi Gras i New Orleans

I de to uger, der følger Hellige Trekongers Dag, bliver New Orleans i det sydøstlige USA omdannet til én stor fest.

For der holder de lokale Mardi Gras, som er en gammel fransk tradition, der handler om at fejre enden på fasten med ”fed” (deraf ordet ’gras’) mad og masser af fest.

Da byen New Orleans er grundlagt af franskmænd, er denne festdag helt central i netop dette område; for selvom den også har spredt sine festligheder til andre byer, er New Orleans kendt for sine store parader, gode mad og festlige musikscene.

cappadocia.jpgLufballoner over Cappadocia i Tyrkiet. Foto: Getty Images.

19. Flyv i (eller kig på) en luftballon i Cappadocia

I det centrale Tyrkiet ligger byen Cappadocia. Den er blevet berømt verden over, fordi ørkenhimlen ofte prydes af et smukt syn: Massevis af luftballoner.

Byen har en lang historie med luftfart - der har rødder helt tilbage til 1600-tallet - og siden 90’erne har særligt luftballonindustrien sat sig tungt på byen.

Derfor er turister begyndt at valfarte dertil for at komme op og flyve med en ballon, hvilket har resulteret i, at andre - mindre modige - turister kan nyde synet af de mange luftballoner på himlen.

Se, hvad vi ellers skriver om: Rejseguide, Lister og Instagram