den eneste ene forhold
SPONSORERET indhold

Du ødelægger dit forhold, når du kalder ham ”den eneste ene”

Ud med floskler som ”du er min soulmate”. Du er nemlig langt mere ulykkelig, hvis du tror, din kæreste er the one and only, end hvis du tager en dag ad gangen og bare nyder jeres forhold.

Af:: Louise Wethke Buch Foto: All Over
25. aug. 2014 | Livsstil | ALT for damerne

Der findes to slags parforhold: De der er glade for, hvor de er i dag, og de der ser fremad og tror, de skal blive gamle sammen. Undersøgelser har vist, at det er meget sundere for dit parforhold, hvis du ser jeres liv sammen som en rejse og er tilfreds med, hvor langt I er nået. Det skriver Huffington Post. Hvis du derimod kalder din kæreste for ”den eneste ene” og ”min anden halvdel”, har du langt sværere ved at gennemgå de konflikter, der opstår undervejs. 

Norbert Schwartz og Spike W.S Lee, der begge forsker i psykologi, har testet nogle af de ting, par tit siger til hinanden. I undersøgelsen testede de forskellige par og fandt ud af, at de, der ser hinanden som ”soulmates” var meget dårligere til at håndtere konflikter, end de par, der tager en dag ad gangen.

− Når man tænker på sit forhold som en enhed – at man er skabt for hinanden - gør det os sårbare, når vi gennemgår en konflikt, siger Norbert Schwartz til Huffington Post.

LÆS OGSÅ: 10 måder at forføre din partner på

I medgang og modgang
Lasse Bauer, parforholdsrådgiver og fast rådgiver på Go’ Morgen Danmark, er  enig i undersøgelsens budskab og mener, at mange har høje og urealistiske forventninger til deres forhold. Det skuffer derfor endnu mere, når det ikke går, som man havde drømt om.

− Vi skaber en sandhed oppe i knolden - det faktum, at vi skal blive gamle sammen, fordi det giver en ro nu og her at vide, at vi er sikret i fremtiden. Når man har fokus på et mål, der ligger langt ude i fremtiden, så glemmer man at nyde turen undervejs, og det er der, faren ligger, siger han.

De par, der ser kærlighed som en rejse og tager et skridt ad gangen, er lige så glade for deres forhold efter en konflikt, som de var, før konflikten opstod. Ifølge Lasse Bauer handler det ikke om, at man ikke kan gifte sig, for hvis man lytter godt efter, er det netop også det budskab, præsten gentagelsesvist remser op i kirken.

− I sætningen ”I medgang og modgang” er der en forventningsafstemning om, at det her bliver sgu ikke nogen dans på roser. Hvis man har en ordentlig og realistisk forventning om, hvad parforholdet kommer til at byde på, at det måske er optimalt men slet ikke perfekt, så har man langt større chance for at nyde det forhold, man er i.

LÆS OGSÅ: Parforhold: tør du stille dig selv disse 5 spørgsmål?