Det vigtige valg: Et testamente sikrer din familie
Foto: GettyImages Denne artikel er sponsoreret af: Flethøj Advokater, Advokathuset Bredgade, Advokatfirmaet Vingaardshus, Minadvokat.dk, Råd til Testamente, JuridiskBistand ApS & Testamente Rådgivning.

Det vigtige valg: Et testamente sikrer din familie

Hvordan opretter man et testamente, og hvad er vigtigt at få med? Har man ikke prøvet det før, kan det være svært at vide, hvor man overhovedet skal starte - men heldigvis er der hjælp og rådgivning at hente.

Har du tænkt over, hvordan din arv skal fordeles? Eller hvem der skal tage sig af dine børn, hvis det utænkelige skulle ske?

For mange er det, helt forståeligt, nogle svære tanker og overvejelser at skulle gøre sig, men alligevel er det en god idé. Ved at oprette et testamente, skaber du tryghed for din familie og dine nærmeste – også selvom det først tages i brug mange år ud i fremtiden.

Vi guider her til en række virksomheder, som har gjort det til deres fornemste opgave at hjælpe dig godt på vej. 

Testamente Rådgivning - nærvær og høj faglighedtestamente_henriette_schmidt_v.jpgTestamente Rådgivning er et lille specialiseret kontor med et stort niveau af nærvær og høje ambitioner på klienternes vegne. De har skærpet deres fokus til udelukkende at tilbyde testamenter og dertilhørende ydelser for at sikre, at deres værdsatte klienter altid bliver mødt af stor erfaring og høj faglighed.

Et testamente er et vigtigt og personligt anliggende, som kun bør udfærdiges under rådgivning af erfarne jurister. Som klient hos Testamente Rådgivning, bliver du derfor altid modtaget med seriøsitet og en personlig behandling. Og for at du kan føle dig tryg i forløbet, har du indehaver Henriette Schmidt med dig fra start til slut.

Testamentepris: 2.995 kr.

Se mere på testamenteraadgivning.dk

JuridiskBistand ApS – tag stilling til de vigtige tingjuridiskbistand_matd.jpgHvad nu, hvis jeg dør? Hvem skal så tage sig af mit barn? Tanken er ganske forfærdelig for enhver forælder. Har man fælles forældremyndighed, vil barnet formentlig blive hos den anden part. Men har man forældremyndigheden alene, eller skulle det utænkelige ske, at begge dør på samme tid, er det en stor fordel at have oprettet et børnetestamente.

Familieretten træffer selvstændigt en beslutning, men vil følge jeres ønsker i testamentet, medmindre konkrete forhold taler imod. Et børnetestamente kan også indgå i et “almindeligt” notartestamente, hvor I samtidig tager stilling til andre vigtige ting som arvens fordeling og vilkår. På den måde er man sikret, at Familieretten modtager en kopi af børnetestamentet.

JuridiskBistand ApS laver sådant et testamente for kun. 2.950,- inkl. moms og inkl. fysiske møder.

Se mere på juridisk-bistand.dk

Råd til Testamente – et testamente er en kærlighedserklæringraad_til_testamente.jpgHvis I er samlevende uden at være gift, arver I intet efter hinanden - uanset om I har børn eller ej. Men med et testamente kan I sikre hinanden.

Har en ægtefælle børn fra tidligere forhold, vil arven ofte blive fordelt ulige mellem særbørn og fællesbørn. Her kan et testamente gøre, at I selv kan bestemme fordelingen.

Det vrimler med skræmmescenarier, og sandt er det, at ingen ved, hvornår ulykken rammer.

Hos Råd Til Testamente ser de testamentet som en kærlighedserklæring. For findes der en mere uselvisk og kærlig handling end at sørge for, at dem man elsker, er sikret økonomisk? Hos Råd Til Testamente er missionen at gøre det nemt og billigt, og den faste pris på testamente er derfor: 1899,- 

Se mere på raad-til-testamente.dk

Advokat Martine Tox, Advokathuset Bredgade  – Testamente og dødsbobredgade_martines_mobil_002.jpgHvorfor oprette testamente? Der er flere grunde til at oprette testamente, og  en del konflikter i familien kan undgås, hvis der oprettes testamente.

Mange forældre ønsker at arv til børn er særeje, så arven ikke skal deles ved skilsmisse. I nogle sammenbragte familier er det et ønske, at alle børn arver lige og det kan bestemmes i testamente.

Ugifte par arver kun hinanden, hvis de har oprettet testamente. Det gælder selvom de har boet sammen i 2 år og selvom de har børn sammen. Derfor bør ugifte par altid oprette testamente og sikre hinanden.

Langt de fleste har gavn af at oprette testamente og de mange forskellige hensyn kan afklares med advokat inden testamentet oprettes.

Se mere på advokathusetbredgade.dk

Minadvokat.dk - opret trygt testamentet onlinesanktKnuds_opret_testamente_hos_advokat.jpgAdvokaterne hos MinAdvokat.dk har gennem flere generationer hjulpet over 10.000 danskere med at få styr på deres testamente.

MinAdvokat.dk er ikke en tech-virksomhed, men rigtige advokater, der er eksperter i familie- og arveret.

På MinAdvokat.dk bliver du trin-for-trin stillet de samme spørgsmål, som en erfaren advokat ville have stillet på et personligt møde. Herefter går advokaten videre med at formulere testamentet.

Dine spørgsmålene kan besvares på telefon eller e-mail, så du kan være tryg ved, at intet bliver overset. Metoden sparer dig for både transport og møder – og prisen er fast (3.250 kr.) uanset antal spørgsmål.

Se mere på MinAdvokat.dk

Advokatfirmaet Vingaardshus – speciale i testamentervingaardshus_linda_giessing_-_lokation.jpgUanset familiekonstellationen bør du gøre dig overvejelser om, hvad der skal ske med arven efter dig. Og det vigtigste er at sikre, at den fordeles på netop den måde, du ønsker.

Udgangspunktet er, at arven vil blive fordelt i henhold til bestemmelserne i arveloven, men denne fordeling kan ændres ved at oprette et testamente. Det har også en afgørende betydning, om I er gift eller samlevende, og om der er børn – måske ligefrem dine, mine og vores børn.

”Det overrasker mange, hvor stor en betydning et testamente har for de efterladte – ligegyldigt om man er gift eller samlevende”, fortæller advokat Linda Giessing fra Advokatfirmaet Vingaardshus. Hun har specialiseret sig i blandt andet testamenter.

”Det er vigtigt at få en rådgivning, hvor der bliver taget udgangspunkt i netop dine forhold. Derfor prioriterer vi altid at holde et fysisk møde, hvor vi forsøger at skitsere, hvilken betydning de forskellige valg kan få ved et dødsfald”.

Se mere på vingaardshus.dk

Birgitte Wisborg - testamenter, ægtepagter, fremtidsfuldmagter og dødsboerflethoj_birgitte-wisborg_img.jpgAdvokat Birgitte Wisborg, der er specialistadvokat hos Flethøj Advokater, rådgiver om testamenter, ægtepagter og fremtidsfuldmagter samt dødsboer.

Det er de fleste af os, der har behov for at oprette testamente. Men mange udskyder det ofte, fordi man tænker, at man altid kan nå at tage stilling på et senere tidspunkt.

Undersøgelser viser imidlertid, at milliarder af kroner går i de forkerte lommer efter dødsfald, fordi man ikke har sikret sig med testamente eller andre dokumenter.

Mangler du hjælp og rådgivning til at få sat det i stand, har Birgitte Wisborg stor erfaring på området. Hun har arbejdet som advokat og dommerfuldmægtig i over 20 år.

Se mere på flethoj.dk