Glamping Sverige
SPONSORERET indhold

Glamping hitter: Se 9 fede steder, du kan tage på en genial telttur

Er du vild med at overnatte i naturen til fuglekvidder og morgensol, men knap så vild med hårde liggeunderlag og kolde nætter? Så er glamping noget for dig – her guides du til de svenske hotspots for glamourøs camping.

Af:: Sofia Zetterqvist Foto: Lars Schneider
16. maj. 2022 | Livsstil | ALT for damerne

Naturen er skøn - og mange af os vil meget gerne dyrke den langt mere. Hvordan kan du komme til det, hvis din "indre spejder" er yderst begrænset? Der er heldigvis mange muligheder, da glamping er blevet en ferieform i vækst.

Vi har derfor fundet ni naturskønne glamping-steder i Sverige, hvor du kan nyde en uforglemmelig glampingferie. Se listen herunder.

Artiklen fortsætter efter videoen...

1. Fejan Canvas Hotel, Stockholm

Fejan Canvas Hotel

Langt ude i Stockholms skærgård på øen Fejan kan du tjekke ind i teltene hos Fejan Canvas Hotel. Udover lækre hotelsenge, varme dyner og hyggelige olielamper er teltene udrustet med egen brændeovn, økse og huggeplads. Om aftenen er der treretters middag, og om morgenen får du din egen morgenmadskurv leveret til teltdugen. Teltet har hverken wifi eller strømstik – så er det her, du for alvor prøver at være til stede uden skærm? Lej en havkajak og begiv dig ud på opdagelse i området omkring øen, der har en spændende forhistorie som karantæneø under koleraepidemien. I dag kan du besøge flere af de gamle bygninger, og gå heller ikke glip af den hyggelige kro ved vandet.

2.700 kr. pr. nat for glampingtelt til to. Middag og Morgenmad indgår.

Fejanoutdoor.se

LÆS OGSÅ: Se Danmarks 10 bedste campingpladser – ifølge campingverdens svar på ”Michelin Guiden”

2. Surflogiet, Gotland

SurflogietVil du sove i en Hästens-seng til lyden af bølgebrus og vågne op til en morgenmadskurv leveret til teltdøren? Surflogiet ligger syd for Visby og er Gotlands hotteste glamping. Teltene er eksklusivt indrettet med hver sin elektriske pejs, minibar og strømstik. Vil du ud og surfe, snupper du bare et af surfbrætterne og går ned til vandet. Her er instruktører til dem, der har brug for det, og du kan også låne både kajakker, SUP-board og cykler. På stranden er der hængekøjer, du kan slå dig ned i, og så kan du booke både massage, yoga og sauna. Strandbaren har åben hele sommersæsonen, og indimellem er der livemusik. Så bliver det ikke bedre!

1.780 kr. pr. nat i dobbeltværelse/glampingtelt. Morgenmadskurv indgår.

Surflogiet.com

3. Arilds vingård, Skåne

Arilds vingård

Lige ovre på den anden side af Øresund finder du Kullen-halvøen i Skåne, hvor vindruerne stortrives. Her er flere vingårde, men den ældste hedder Arilds , og de tilbyder overnatning blandt vinstokkene. Glampingteltene er indrettet med dobbeltsenge og småmøbler. Booker du vingårdspakken, får du en flaske af gårdens Solaris-vin ved ankomst og en rundvisning på vingården og vineriet med smagsprøver. Om aftenen bliver der serveret treretters middag med vinmenu til. Har du lyst til at udforske flere af områdets vingårde, så er der også Kullabergs vingård og Södåkra vingård tæt på.

999 kr. pr. nat for et glampingtelt for to. vingårdspakke, 1 .070 kr/2 personer.

Arildsvingard.se

4. Nyrups naturhotel, Skåne

Nyrups naturhotel

Dybt inde i den skånske bøgeskov – her hvor hverken wifi, strømkabler eller biler når ind – ligger Nyrups naturhotel. Det her er ikke en glamourøs glamping i traditionel forstand, i stedet er fokus på det naturnære frem for det luksuriøse. Teltene minder om mongolske jurter, maden laves i fællesskab i udekøkkenet, og skovbruseren står klar til den, der har lyst. Om sommeren er der tirsdagsmusik, hvor du spiser middag til akustisk livemusik under løvtaget, og om søndagen er der fællesvandring ud i skoven.

1.050 kr. pr. nat pr. person. Morgenmad og middag indgår, men tilberedes selv.

Naturhotell.se

LÆS OGSÅ: ”Da vi sagde, vi havde købt en campingplads på Sydfyn, var der nogle, der kiggede en ekstra gang”

5. Korså Forest Camp, Dalarna ved skovsøen

Korså Forest Camp

Lidt uden for den lille by Korså i Dalarna finder du de lækre kanvastelte ved bredden af en skovsø. Glampingteltene er indrettet med hotelsenge, brændeovn, oljelamper og uldtæpper. Her er ingen restaurant, i stedet får du en kurv med ingredienser til at lave din egen middag over bålet. Om morgenen får du en morgenmadskurv leveret til teltdøren og lidt senere en frokostkurv. Lej en kano og sejl ud på skovsøen, hvor du kan være heldig at se områdets bævere. Fordyb dig kreativt og snit din egen lille Dalarhest eller mal landskabet, her er nemlig både snitteknive og malergrej klar til dig i teltet.

5.400 kr. for 2 nætter i dobbelt Glampingtelt. Alle måltider indgår, men du tilbereder selv middagen.

Wildsweden.se

6. Kroksjöns Skogsretreat, Halland

Kroksjöns Skogsretreat

”Retreat, relax, reconnect” lover Kroksjöns Skogs­retreat. På en halvø, som du når med en lille rotur, står kanvasteltet ”Ø-suiten” mellem de grønne løvtræer. Inde i vigen står yderligere to telte – og alle er indrettet med bløde dyner, varme tæpper, brændeovn og hyggebelysning. Maden er økologisk, lokal og indgår i prisen, men du laver den selv med opskrifter i udekøkkenet. Du kan vandre, bade, ro ud med båden og slappe fuldstændigt af under stjernehimmelen på søen. Inde i vigen er der desuden brændefyret sauna.

2.130 kr. pr. nat for dobbeltværelse i glampingtelt. Alle måltider indgår og tilberedes selv.

Kroksjonsretreat.com

7. Happie Camp, Värmland

Happie Camp

Du får først de præcise koordinater til dit telt en uge før ankomst – og den sidste bid af turen består af en frisk gåtur ud i den värmlandske troldeskov. Happie Camp findes på tre forskellige steder i Värmland: på Arnön i Vänern og ved to skovsøer i Hagfors. Alle telte er indrettet med rigtige senge, sengetøj af merinould og powerbanks. Maden laver du selv i udekøkkenet, men du kan også bestille Happie Camps egen gourmet-madkasse, som indeholder råvarer og opskrifter til et lækkert økologisk måltid. Yoga, udebad og kajakker er her også – og nu du er her, kan du jo også besøge Selma Lagerlöfs barndomshjem Mårbacka, Mormors iscafé i Lysvik og tage en tur ud til Klarälven.

2.490 kr. pr. nat i dobbeltværelse/eget glampingtelt. Økologisk madkasse koster 550 kr. for 2 personer, sengetøj og håndklæder ekstra 280 kr.

Happiecamp.com

8. Hölick Havresort, Hälsingland

Hölick Havresort

Tjek ind i en tipi hos Hölick Havresort udenfor Hudiksvall knap 300 km nordpå fra Stockholm. Teltene er indrettet med dobbeltseng, sofaer og gulvtæpper og har egen terrasse. Som glampinggæst får du morgensmadsbuffet og fri adgang til udendørsspa med pool, jacuzzi og sauna. Spis i re­staurant Lagunen ved poolkanten eller på Sand och Kök ved stranden – begge steder styret af den svenske kendiskok Melker Andersson. Her er sammenlagt syv sandstrande, du kan udforske og Hornslandets hyggelige fiskerleje lige ved siden af. Gå heller ikke glip af Hölickgrotterne – Europas næstlængste urgrotter.

700 kr. pr. nat for dobbeltværelse i glampingtelt inkl. Morgenmad og adgang til spa.

Holick.se

LÆS OGSÅ: 6 luksussteder, hvor du kan overnatte i "det fri"

9. Sjöbergs retreat, Stockholm

Sjöbergs retreat

Ude på øen Möja i Stockholms skærgård står et enligt telt på en stor naturgrund ved vandet. En båd henter dig og sejler dig ud til dit telt, hvor en hotelseng med elopvarmet madras, badekåber og brændeovn venter på dig. I prisen indgår cykler og morgenmad leveret til teltdugen, og den morgenmad er vel at mærke tilberedt af indehaver Linda Sjöberg, der er uddannet kok, bager, sommelier og fromagier! Frokost og middag spiser du bedst på nogle af øens restauranter i cykelafstand – eller du laver selv mad i udekøkkenet hos Sjöbergs retreat. Her er også flere fine naturstier, som fører dig rundt i det smukke skærgårdslandskab.

4.300 kr. for 2 nætter i dobbelt glampingtelt.

Boutiqueglamping.se

Anbefalet til dig