Ibi Makienok horoskop podcast

Foto: Peter Hauerbach/Her & Nu Hør podcasten med Ibi Makienok i appen Talk Town.

Ibi Makienok: ”Det handlede kun om min egen overlevelse - og så min søn”

I flere år løb Ibi Makienok derudad, mens hun fortrængte følelserne efter en stor sorg, men en dag væltede korthuset, og hun blev syg. Det fortæller hun i ALT.dks podcast ”I stjernernes tegn”.

”Så vidt jeg kan se, må det fra 2011 og frem til 2015 have været nogle RET intense år for dig? Hvor du måske har været helt nede og vende og har skullet samle og bygge dig selv op på ny.”

Ordene lyder fra en astrolog til Ibi Makienok, som er ved at få lagt et personligt horoskop i ALT.dks podcast ”I stjernernes tegn”, og det får tv-værten til at nikke med hovedet, da astrologen forklarer, at Ibis viljestyrke, livslyst og stædighed i netop de år blev testet til det yderste.

LÆS OGSÅ: Bodil Jørgensen: ”Jeg har en mørk side, der grunder over rigtig dybe og voldsomme ting”

– Ja, min mor døde i 2010 af kræft. Og jeg var den eneste, der passede hende. Hun døde i mine arme på hospice. Og jeg var samtidig lige blevet mor – så det var noget med at have døden og livet klasket lige op på begge sider af ansigtet, det var ret voldsomt. Samtidig med at jeg har en indre ild og gnist, hvor jeg gerne vil fremad og have en karriere. Så det var voldsomt, det var vildt traumatisk. Men jeg ved jo godt, at jeg ikke kan gå hen i hjørnet og lægge mig i fosterstilling, for jeg har altså et lille barn også. Så jeg skubber det væk, siger Ibi Makienok om perioden op til, at tv-værten blev ramt af en sygdom, der kunne have kostet hende livet.

Det er astrologen Eva Ganvig, der i ALT.dks podcast lægger personlige horoskoper for 12 kendte danskere med forskellige stjernetegn. Astrologen lægger alene horoskoperne ud fra gæstens fødselsdato, -sted og -tidspunkt og ved altså aldrig på forhånd, hvilken kendt hun skal møde.

"Ni lamper blinker rødt"

Derfor sætter det mange tanker i gang hos Ibi Makienok, der er født i vandmandens tegn, da astrologen netop fremhæver perioden 2011 til 2015 som værende særligt skelsættende for tv-værten.

HER KAN DU LYTTE TIL PODCASTEN: I stjernernes tegn med Ibi Makienok

For dét kan hun i den grad genkende, fortæller hun i podcasten.

– Det var fra hun (Ibis mor, red.) dør og frem til 2015, hvor jeg rent faktisk får dobbeltsidet nyresvigt og er lige ved at dø. Jeg lå på Rigshospitalet i mange, mange måneder. Det er jo et resultat af mange års verfen følelser væk, fordi jeg bliver nødt til at knokle benhårdt. Der er ikke noget galt med at blive presset eller gøre sit yderste, men når du har ti lamper, hvor ni af dem blinker rødt, fordi du samtidig med, at du har en stor sorg, du bærer på, også lige er blevet enlig mor – og så kravler du op ad karrierestigen, så skal du også lige løbe et maraton, så skal du lige løbe et mere, så skal du lige tage en eller anden '50 timer'-challenge på en reformer, så skal du lige deale med 700 andre pressede situationer… Og så vælter korthuset. Det gjorde det så for mig i form af ikke en psykisk nedsmeltning - det kunne det ligeså godt have været - men for mig sagde min krop bare: NU STOPPER DU, siger Ibi Makienok i podcasten.

Lægerne har siden forklaret Ibi Makienok, at de blandt andet mente, at stress var skyld i sygdommen, hvor hun fik en betændelse i kroppen, der satte sig i nyrerne, som kroppen ikke kunne bekæmpe på grund af et nedsat immunforsvar. 

LÆS OGSÅ: Jeanette Ottesen: ”Selvom jeg brændende ville være mor, men det var bare sådan: Ikke nu!”

– Jeg vidste jo ikke, om jeg overlevede. Så lige pludselig blev min verden, som plejede at være meget, meget stor til et lille bitte, bitte sted, hvor det bare handlede om min egen overlevelse – og så min søn. Og for en vandmand, der plejer at rode rundt i verden og gøre, hvad der passer mig, var det sindssygt angstprovokerende.

På spørgsmålet om, hvorvidt Ibi Makienok oven på sin deltagelse i podcasten kan genkende de ting, der bliver sagt om sit stjernetegnets personlighedstræk og hendes eget horoskop, lyder svaret prompte:

– Jeg synes, jeg er blevet meget klogere på det hele.

Hør podcasten "I stjernernes tegn" i appen Talk Town. Her bliver Ibi Makienok klogere på både velkendte og nye sider af sig selv i det alternative interviewprogram. 

Om podcasten ”I stjernernes tegn”

Bodil Jørgensen, Alberte Winding, Thomas Skov og en række andre kendte danskere møder astrologiens verden i en ny podcast-serie, som ser på, hvad læren om stjernerne måske kan give os i en moderne tid.

LOGO_i_stjernernes_tegn_01.jpg

Hvad kan en astrolog måske fortælle dig om dit liv og din personlighed?

12 kendte danskere har sagt ja til at blive klogere på deres stjernetegn - og måske også dem selv - i dette alternative interviewprogram. Sammen med journalist Susanne Baden Jensen og astrolog Eva Ganvig gennemgår de, hvad man generelt siger om de forskellige stjernetegn.

I hvert program har Eva også lagt et personligt fødselshoroskop for den kendte gæst – men altid uden at kende gæstens navn på forhånd. Et fødselshoroskop, som åbner op for en endnu mere personlig og dybdegående beskrivelse af gæsten. 

Hvad er det, der fascinerer os ved astrologi, hvordan fungerer det – og kan det muligvis hjælpe os med at blive klogere på os selv og hinanden?  Lyt med ”I stjernernes tegn”.

 

fb39ce6c38884a7984d26e1ba9fc37a0_640.jpg

Lyt til de bedste podcasts i appen Talk Town.

Find stærke personlige fortællinger og masser af inspiration til alt fra børn og parforhold til mode og sundhed.

Prøv 14 dage gratis nu

Kun 59 kr./md. efter endt prøveperiode. Ingen binding

Download via iTunes lige her

Download via GooglePlay lige her

Den fornyende Vandmand

Hvad er kendetegnende for personer født i Vandmandens tegn, når det gælder personlighed, kærlighed, venskab, karriere og alt det indimellem?

Tv-vært Ibi Makienok gæster studiet til en snak om at ville have alt ud af livet, at have svært ved at afslutte ting og at besidde en så altoverskyggende frihedstrang, at et barn og ægteskab er hendes absolutte grænse. I det personlige horoskop ser Eva på nogle stærke indflydelser, som viser sig at ramme ned i tiden omkring Ibis livstruende sygdom. Og det mener Ibi, at der er en god grund til.

Folk i vandmandens tegn er født omkring 20. januar og 18. februar.

LYT TIL PODCASTEN HER

Se, hvad vi ellers skriver om: Ibi Makienok, Interview, Kendte, Stjernetegn og Podcast