Hjemmets brevkasse
SPONSORERET indhold

Kære brevkasse: Min mand er kommet i dårligt selskab

Jeg tror, at min mand er kommet i dårligt selskab, hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

Af: Vibeke Dorph Foto: Stockbillede, Getty Image
22. mar. 2018 | Livsstil | Hjemmet

Hjemmets brevkasse

Jeg gik på efterløn for fire år siden, min mand to år senere. Egentlig glædede vi os begge til at få mere tid til hinanden, men jeg nåede jo to år „alene hjemme“, hvor jeg ret hurtigt lod mig suge ind i klubaktiviteter og jævnaldrende samværsformer, så jeg havde noget at fylde dagene ud med, og det er gået strålende.

Jeg havde vel forestillet mig, at min mand fik lyst til at være med, når det blev hans tur, men da han i første omgang sagde, at han lige ville have lov at nyde friheden, kunne jeg sagtens forstå ham.

LÆS OGSÅ: Kære brevkasse: Jeg føler mig svigtet af mine veninder

Men han fandt sine egne veje, og det er med nogle i mine øjne halvgamle sutter, han kender fra gamle dage. De fisker bl.a. sammen, og jeg har nu flere gange oplevet ham komme hjem og tale et sprog, vi aldrig før har brugt her i huset.

Han er også tit halvberuset, men han er ikke fuld på en ubehagelig måde – bare mindre til stede, og så falder han tit i søvn på sofaen. Jeg er ekstra nervøs, fordi han har en søster, der er dybt alkoholiseret.

Jeg har forsøgt at berøre emnet, men når vi kommer ind på det, er han altid den samme søde ægtemand, der siger, at han bare har brug for sin egen plads og har brug for at rende hornene af sig.

Jeg vil på den ene side ikke være hende, der tager hans frihed fra ham. På den anden side er jeg også bekymret for, at det her skal ende galt. Jeg håber du kan hjælpe mig. Også hvis du bare synes, at min bekymring er urimelig.

LÆS OGSÅ: Kære brevkasse: Skal jeg gøre det forbi med min kæreste?

Vibeke Dorph svarer

Bekymret er jo noget, man er, rimeligt eller ej. Det er en følelse, og følelser er man ikke helt selv herre over. Derfor handler det her om, at du får tænkt over og dernæst vendt med din mand, hvad det er, din bekymring bunder i.

Er du bange for, at han skal ende som sin alkoholiserede søster, så få sat ord på det. Måske din mand under den samtale kan berolige dig og måske også uddybe, hvad hans „løbe hornene af sig“ dækker over. Måske er det virkelig bare det, han har brug for lige nu. At løbe hornene af sig og passe sig selv på sin egen måde, og det lyder da meget fornuftigt.

Jeg synes nemlig tit, at mænd er dårlige til at være sociale med hinanden, når de kommer op i årene. De skal alt for ofte hives op af lænestolen, og da det er konen, som står for den del, bliver det sociale liv, han bliver slæbt med til, på hendes betingelser. Her har din mand selv udvist initiativ, og det er kun godt. Og ja, så kan det da godt være, at der ryger et par øl ned, men de fisker jo trods alt også…

LÆS OGSÅ: Kære brevkasse: Min svigermor vil styre mit liv

Under alle omstændigheder så få sat nogle ikke-anklagende ord på din bekymring. Måske I også kan få talt om, at det måske ikke er hver gang, din mand behøver at vende småberuset hjem for at gå omkuld i sofaen. For I to skulle jo gerne have lidt god tid sammen, nu I begge er så dygtige til også at nyde det hver for sig.

Anbefalet til dig