Ny Kanye West-video
SPONSORERET indhold

Kanye, Kim, Rihanna og Donald Trump er i seng sammen i ny musikvideo

Kanye provokerer i ny musikvideo, hvor han har samlet et væld af nøgne, kendis-lignende voksdukker i en enorm dobbeltseng.

Af: Anne Nørkjær Bang Foto: Fra videoen "Famous". Kan ses på Tidal.
27. jun. 2016 | Livsstil | Eurowoman

Lørdag nat inviterede Kanye West 17.000 fans til fremvisning på musikvideoen "Famous" fra hans syvende album "The Life Of Pablo", som blev udgivet under Yeezy Season 3-showet på Madison Square Garden i februar i år.

Selvom videoen kun kan ses på streamingtjenesten Tidal, som kræver abonnement, har den allerede skabt en del debat, og så er den tilmed blevet kaldt alt fra "hans mest tankevækkende værk til dato" til "damn genius clickbait".

De mange reaktioner skyldes, at videoen tager udgangspunkt i en scene, som illustrerer timerne efter det, der ligner et stort orgie mellem en gruppe af A-liste-kendisser: Kim Kardashian, Rihanna, Taylor Swift, Donald Trump, Amber Rose, Chris Brown, Caitlyn Jenner, Bill Cosby, Ray J, Anna Wintour, George W. Bush og ikke mindst Kanye selv er at finde sovende i samme uendeligt brede dobbeltseng i videoen.

LÆS OGSÅ: 4 musikeksperter anbefaler: Dem skal du høre på Roskilde Festival

Det er dog ikke ægte nøgne kroppe, som kan ses i musikvideoen, men derimod voksfigurer, som er brugt som stand-ins for de mange kendisser. Det skriver Consequence Of Sound. 

Videoen til "Famous" bliver flere steder tolket som en kommentar på kendiskulturen i USA og den moderne voyeurisme, som kommer til udtryk gennem sociale og tabloide medier – noget flere af de "medvirkende" har oplevet på helt nært hold.

Videoen er desuden angiveligt inspireret af den amerikanske kunstner Vincent Desiderios maleri "Sleep". 

"Famous"-videoen er indtil videre kun tilgængelig på Tidal. Folk, der ikke er abonnenter, kan dog se en lille bid her:

LÆS OGSÅ: Derfor finder du altid de korte cowboyshorts frem, når du skal på festival

 

LÆS OGSÅ: Sarah Jessica Parker er tilbage på HBO - men ikke som Carrie

LÆS OGSÅ: Se Pharrell blive dybt rørt af ung piges musik